quiz 18. juli 2023

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Remi. 19 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (Mulighetsrommet) 28 poeng av 31 mulige.
Snittscoren foreligger ikke.
I runde 2 hadde vinnerlaget (Raude bilar er raskare enn kvite) 25 poeng av 28 mulige.
Snittscoren foreligger ikke.

RUNDE 1

1 Vi starter med litt sport, og Wimbledon turneringen ble ferdigspilt på Søndag, og der tapte Novak Djokovic mot han som kan se ut som det nye store tennisesset fra Spania, hva heter han?
2 Litt lokale nyheter, agurknyheter kan man vel si, men hva heter pizzakjeden som etter å ha forsvunnet helt i 2021 fra stavanger, nå i år har kommet tilbake , og har nå fått 2 utsalg i Stvavanger siden begynnelsen av Juni? Kjeden ble opprinnelig startet i 1986, og hadde så mange som 65 utsalgssteder på det meste, men hva heter pizzakjeden..nå har de totalt 12 utsalgssteder, hvilken pizzakjede?
3 Ikke så mye som skjer i lokalpolitikken, men det som en gang var regnet som vestlandets største gård, og låve har blitt en het potet i det siste, låven ligger i hillevåg, og er tilknyttet området hvor både Frida hansen , og Aleksander Kielland hadde sitt virke, men hva kalles låven, eller forsåvidt dette kvartalet som det diskuteres om?
4 Da har google også lansert sin AI/KI tjeneste, men hvilket navn har denne fått?
5 Om man er ute å reiser i sommer, og enten reiser til eller fra Frederic Chopin internasjonale flyplass, hvilket land reiser man til eller fra da?
6 Pubquiz og alkohol hører sammen, og her lurer jeg på fra hvilket land kommer sidermerket Bulmers?
7 Og sider anbefales om man hører på ekspertene til f eks grillmat, og da lurer jeg på hva er det egentlige navnet på det smakfulle kjøttstykket (storfe) som oftest bare blir kalt for slakterens hemmelighet, og som har navnet sitt fra ett organ.. Hva kalles kjøttstykket? som det bare finns ett av pr slaktedyr.
8 Lytteprøve, Coverlåt, hvem hører vi her, og hvem er det som har originalen? Originalen kom ut i 1968, mens låten vi hører her kom ut i 1998, 30 år etter originalen. (spill cover av ”whiskey in the jar”)

15 Over til litteratur å sånn, og til priser innen norsk litterartur, og hva heter egentlig prisen som også omtales som den gyldne revolver?
16 På ett norsk tastatur, så finner du Q øverst til venstre, men jeg vil vite hvilke bokstaver finner du i de 3 andre hjørnene på ett norsk qwrty tastatur? 1 poeng pr rett
17 Nils jakob Hoff er kanskje for mange kjent som mannen til Theres Johaug, og som vinner av MM i 2022, men inne hvilken idrett har Nils Jakob blitt verdensmester i, det skjedde i 2013
18 Våren, og sommeren er høysesong for besøkende trekkfugler her i Norge, og i den sammenheng så lurer jeg på hva heter organisasjon som tidligere het norsk ornitologisk forening?
19 Og apropos fugler, hvilken fugleart kan stå bak ord som Tak, låve, og sand?
20 Ut i verden og de, hvilken by  i asia regnes , eller omtales bare som orientens Monte Carlo, byen regnes som en egen administartiv region, og er en del av Kina med ett slags selvstyre, men hva heter byen?
21 Over til  gaming å sånn, er sikkert mange som holder på med det i drittværet, men i hvilket spill er hovedkarakteren en del av “The Van Der Linde-gang”? Kan si at dette er i oppfølgeren at man er det, og ikke den først utgaven av dette populære spillet?
22 Litt lett blanding spørsmål, men vi skal frem til ett ord, som er en bokstav i det greske alfabetet, ett japansk vannvesen, og ett italiensk klesmerke? Hvilket ord?
23 Hvilket band er det vi følger i dokumentaren Shine a light, som er laget av selveste Martin Scorsese? Filmen kom i 2008
24 I norge så kaller vi ofte dette fabeldyret som den avskyelige snømannen, men jeg vil vite hva er det henholdsvis amerikanerne kaller dette mytologiske vesenet, og de har en slik i områden rundt himalaya også, og jeg vil vite hva han kalles der også, ett poeng pr rett svar
25 Lytteprøve; Da skal vi frem til ett år bare, Germanwings hendelsen, hvor 2 piloten flyr med vilje inn i en fjellside, 17 mennesker blir drept i angrepte på satiremagasinet Chalie Hebdo, og sepp Blatter trekker seg som leder av FIFA etter korrupsjonsanklager. Denne låta fra Røyksopp ( som kommer til stavanger i Oktober) ble gitt ut som singel, extrapoeng om man klarer artistnavnet til han som er med å synger på denne låten ; årstall, og gjesteartist (spill ”I had this thing”)

 

RUNDE 2

1 Vi starter med litt aktuelt, eller sesong aktuelt kan man si, vi skal over til Radio, og til NRK, og da lurer jeg på hva heter radioprogrammet hvor du hver sommer kan vite badetemperaturer , og rapporter fra forskjellige steder rundt om i Norge, i år er dette programmet 60 år, og har denne låten som sin kjenningsmelodi 🙂
2 På torsdags morgen, så starter VM i fotball for kvinner, og Norhe starte med kamp mot New Zealand, kampen går kl 0900, så vet dere det 🙂 dessverre litt for tidlig til å kunne komme på M, men bare å ta turen innom etterpå, men hvem er det som er Kaptein for landslaget vårt? kan si at hun til daglif spille i kvinnenes superliga i England
3 På NRK.no så kan du ta testen, hvilket dyr er det som har bæsja, litt feritips hvis du kjeda dæ. men hvilken populær feriedestinasjonm både for Nordmenn og utlendinger,  har fått både naturforvaltere, og fastboende fortvilet og lei av å få natur og hager nedgriset av avføring fra turister, og har dermed kommet opp med nyvinningen bæsjeposen, som kan brukes ved lange fotturer og lignende. men hvilken ferieregion skal vi til som den første til å teste dette ut?
4 ferietips i drittværet, og aktuelt.. Den lille dyrehagen, som ligger i Brokelandsheia i agder, har nylig fått erdens giftigste slang i sin utstilling, og jeg vil selvfølgelig vite navnet på denne slangearten, hvor 1 bitt er giftig nok til å ta livet av over 100 mennesker?
5 astronomi å sånn, og da lurer jeg på føgende, ett lysår omgjort i km blir det til Milliarder av km, eller millioner av km?
6 Vin å sånn, og da lurer jeg på hva heter omådet i portugal hvor utelukkende all portvin blir laget?
7 Og siden vi er i portugal, og Poprtvin gjerne kan nytes sammens med landets nasjonalrett Bacalao, så lurer jeg på hvilket norsk fordlet torskeprodukt er ofte brukt, og veldig populært til bruk i bacalao?
8 Lytteprøve; Vi skal tilbake til 1993, låta kom ut på albumet ”bigger, better, faster, more” i 1992, men som singel i 1993, og ble en monsterhit, en skikkelig one hit wonder,men hva het bandet? (spill ”what’s up”)

15 Kunne jo vært aktuelt, men energidrikk produktet Prime har det jo vært mye snakk om i det siste men hva heter disse 2 influenserne/youtuberne som står bak produktet, skal har “artistnavnene”
16 Hvilket ord kan stå foran ord som sted, og tøy, og bak ord som kunst, og tann?
17 Hvilket band fra rogaland, som også har spilt her på M, ble så populære i dette landet at de endte opp med at en låt av bandet vle landets offisielle melodi i forbindelse med landet deltakelse i fotball vm i 2008, med låten the drinking song, hvilket band?
18 Over til biler og sånn, og da lurer jeg på hvilket superbilmerke står bak modellene Huracan, Urus, og Revuelto
19 Hurtigruta ble jo som alle vet, grunnlagt på øya hvor jeg er ifra, på stokmarknes i hadsel kommune, men mellom hvilket to byer går hurtigruten?
20 Ja vi elsker, sangen altså har nok mange her sunget på ett elle annet tidspunkt, og i denne låten så blir en norsk by, og en annen Europeisk hovedstad nevnt, hvilke 2 byer? Den norsk byen vi skal frem skiftet navn i 1928, men men , 1 poeng pr by
21 Erling Braut Haaland ble toppscorer i PL forrige sesong, men hvor mange mål endte han opp med å score til slutt?
22 Over til fobier og sånn og om du lider av Ataxofobi, hva lider du av da? Denne fobien blir også kalt for kaosfobi, hva er det du er redd for om du lider av dette da?
23 Instrumenter og sånn, men hva er ett mere brukt navn for det populære instrumentet akkordeon, og som er flittig brukt rundt om i Norge?
24 Hvilket magisk ord, som nok mange har sagt stammer fra Arameisk, og betyr “Jeg skaper når jeg taler”
25 Lytteprøve, sommer og russemusikk, hva heter han som står bak denne låten?   stadig vekk kommer den tilbake, er vel eneste låta han er kjent for..og ble først gang utgitt i 1996. (spill “det eneste jeg vil er å ha det fett”)

 

RUNDE 1 m/svar

1 Vi starter med litt sport, og Wimbledon turneringen ble ferdigspilt på Søndag, og der tapte Novak Djokovic mot han som kan se ut som det nye store tennisesset fra Spania, hva heter han? Carlos Alcaraz
2 Litt lokale nyheter, agurknyheter kan man vel si, men hva heter pizzakjeden som etter å ha forsvunnet helt i 2021 fra stavanger, nå i år har kommet tilbake , og har nå fått 2 utsalg i Stvavanger siden begynnelsen av Juni? Kjeden ble opprinnelig startet i 1986, og hadde så mange som 65 utsalgssteder på det meste, men hva heter pizzakjeden..nå har de totalt 12 utsalgssteder, hvilken pizzakjede? Dolly Dimples
3 Ikke så mye som skjer i lokalpolitikken, men det som en gang var regnet som vestlandets største gård, og låve har blitt en het potet i det siste, låven ligger i hillevåg, og er tilknyttet området hvor både Frida hansen , og Aleksander Kielland hadde sitt virke, men hva kalles låven, eller forsåvidt dette kvartalet som det diskuteres om? Køhler
4 Da har google også lansert sin AI/KI tjeneste, men hvilket navn har denne fått? Bard
5 Om man er ute å reiser i sommer, og enten reiser til eller fra Frederic Chopin internasjonale flyplass, hvilket land reiser man til eller fra da? Polen
6 Pubquiz og alkohol hører sammen, og her lurer jeg på fra hvilket land kommer sidermerket Bulmers? England
7 Og sider anbefales om man hører på ekspertene til f eks grillmat, og da lurer jeg på hva er det egentlige navnet på det smakfulle kjøttstykket (storfe) som oftest bare blir kalt for slakterens hemmelighet, og som har navnet sitt fra ett organ.. Hva kalles kjøttstykket? som det bare finns ett av pr slaktedyr. Nyretapp
8 Lytteprøve, Coverlåt, hvem hører vi her, og hvem er det som har originalen? Originalen kom ut i 1968, mens låten vi hører her kom ut i 1998, 30 år etter originalen. (spill cover av ”whiskey in the jar”) The dubliners, og Mettalica

svar: 9. Rema 1000 10. Huldra 11. Olli Wärmskog 12. Palestina 13. Randaberg 14. Jonas Vingegaard

15 Over til litteratur å sånn, og til priser innen norsk litterartur, og hva heter egentlig prisen som også omtales som den gyldne revolver? Riverton prisen
16 På ett norsk tastatur, så finner du Q øverst til venstre, men jeg vil vite hvilke bokstaver finner du i de 3 andre hjørnene på ett norsk qwrty tastatur? 1 poeng pr rett opp høyre( å), nede høyre (M), nede venstre (z)
17 Nils jakob Hoff er kanskje for mange kjent som mannen til Theres Johaug, og som vinner av MM i 2022, men inne hvilken idrett har Nils Jakob blitt verdensmester i, det skjedde i 2013 Roing
18 Våren, og sommeren er høysesong for besøkende trekkfugler her i Norge, og i den sammenheng så lurer jeg på hva heter organisasjon som tidligere het norsk ornitologisk forening? Birdlife norge
19 Og apropos fugler, hvilken fugleart kan stå bak ord som Tak, låve, og sand? Svale
20 Ut i verden og de, hvilken by  i asia regnes , eller omtales bare som orientens Monte Carlo, byen regnes som en egen administartiv region, og er en del av Kina med ett slags selvstyre, men hva heter byen? Macau
21 Over til  gaming å sånn, er sikkert mange som holder på med det i drittværet, men i hvilket spill er hovedkarakteren en del av “The Van Der Linde-gang”? Kan si at dette er i oppfølgeren at man er det, og ikke den først utgaven av dette populære spillet? Red dead redemption
22 Litt lett blanding spørsmål, men vi skal frem til ett ord, som er en bokstav i det greske alfabetet, ett japansk vannvesen, og ett italiensk klesmerke? Hvilket ord? Kappa
23 Hvilket band er det vi følger i dokumentaren Shine a light, som er laget av selveste Martin Scorsese? Filmen kom i 2008 Rolling stones
24 I norge så kaller vi ofte dette fabeldyret som den avskyelige snømannen, men jeg vil vite hva er det henholdsvis amerikanerne kaller dette mytologiske vesenet, og de har en slik i områden rundt himalaya også, og jeg vil vite hva han kalles der også, ett poeng pr rett svar Bigfoot, sasquatch og Yeti
25 Lytteprøve; Da skal vi frem til ett år bare, Germanwings hendelsen, hvor 2 piloten flyr med vilje inn i en fjellside, 17 mennesker blir drept i angrepte på satiremagasinet Chalie Hebdo, og sepp Blatter trekker seg som leder av FIFA etter korrupsjonsanklager. Denne låta fra Røyksopp ( som kommer til stavanger i Oktober) ble gitt ut som singel, extrapoeng om man klarer artistnavnet til han som er med å synger på denne låten ; årstall, og gjesteartist (spill ”I had this thing”) 2015, Jamie Irrepresseble

 

RUNDE 2 m/svar

1 Vi starter med litt aktuelt, eller sesong aktuelt kan man si, vi skal over til Radio, og til NRK, og da lurer jeg på hva heter radioprogrammet hvor du hver sommer kan vite badetemperaturer , og rapporter fra forskjellige steder rundt om i Norge, i år er dette programmet 60 år, og har denne låten som sin kjenningsmelodi 🙂 Reiseradioen
2 På torsdags morgen, så starter VM i fotball for kvinner, og Norhe starte med kamp mot New Zealand, kampen går kl 0900, så vet dere det 🙂 dessverre litt for tidlig til å kunne komme på M, men bare å ta turen innom etterpå, men hvem er det som er Kaptein for landslaget vårt? kan si at hun til daglif spille i kvinnenes superliga i England Maren Mjelde
3 På NRK.no så kan du ta testen, hvilket dyr er det som har bæsja, litt feritips hvis du kjeda dæ. men hvilken populær feriedestinasjonm både for Nordmenn og utlendinger,  har fått både naturforvaltere, og fastboende fortvilet og lei av å få natur og hager nedgriset av avføring fra turister, og har dermed kommet opp med nyvinningen bæsjeposen, som kan brukes ved lange fotturer og lignende. men hvilken ferieregion skal vi til som den første til å teste dette ut? Lofoten
4 ferietips i drittværet, og aktuelt.. Den lille dyrehagen, som ligger i Brokelandsheia i agder, har nylig fått erdens giftigste slang i sin utstilling, og jeg vil selvfølgelig vite navnet på denne slangearten, hvor 1 bitt er giftig nok til å ta livet av over 100 mennesker? Innlandstaipan(taipan holder)
5 astronomi å sånn, og da lurer jeg på føgende, ett lysår omgjort i km blir det til Milliarder av km, eller millioner av km? 9461 milliarder kilometer
6 Vin å sånn, og da lurer jeg på hva heter omådet i portugal hvor utelukkende all portvin blir laget? Douro
7 Og siden vi er i portugal, og Poprtvin gjerne kan nytes sammens med landets nasjonalrett Bacalao, så lurer jeg på hvilket norsk fordlet torskeprodukt er ofte brukt, og veldig populært til bruk i bacalao? Klippfisk (tørrfisk ble godtatt)
8 Lytteprøve; Vi skal tilbake til 1993, låta kom ut på albumet ”bigger, better, faster, more” i 1992, men som singel i 1993, og ble en monsterhit, en skikkelig one hit wonder,men hva het bandet? (spill ”what’s up”) 4 non blondes

svar: 9. Gwen Stefani, Melissa auf der Maur, Courtney Love 10. The Bear
11. De Lorean (DMC-12) 12. Lufthansa 13. Aspartam 14. Sommerferie

15 Kunne jo vært aktuelt, men energidrikk produktet Prime har det jo vært mye snakk om i det siste men hva heter disse 2 influenserne/youtuberne som står bak produktet, skal har “artistnavnene” Logan Paul, og KSI
16 Hvilket ord kan stå foran ord som sted, og tøy, og bak ord som kunst, og tann? Verk
17 Hvilket band fra rogaland, som også har spilt her på M, ble så populære i dette landet at de endte opp med at en låt av bandet vle landets offisielle melodi i forbindelse med landet deltakelse i fotball vm i 2008, med låten the drinking song, hvilket band? Helldorado
18 Over til biler og sånn, og da lurer jeg på hvilket superbilmerke står bak modellene Huracan, Urus, og Revuelto Lamborghini
19 Hurtigruta ble jo som alle vet, grunnlagt på øya hvor jeg er ifra, på stokmarknes i hadsel kommune, men mellom hvilket to byer går hurtigruten? Bergen -Kirkenes
20 Ja vi elsker, sangen altså har nok mange her sunget på ett elle annet tidspunkt, og i denne låten så blir en norsk by, og en annen Europeisk hovedstad nevnt, hvilke 2 byer? Den norsk byen vi skal frem skiftet navn i 1928, men men , 1 poeng pr by Halden(Fredrikshald) og Roma
21 Erling Braut Haaland ble toppscorer i PL forrige sesong, men hvor mange mål endte han opp med å score til slutt? 36 mål
22 Over til fobier og sånn og om du lider av Ataxofobi, hva lider du av da? Denne fobien blir også kalt for kaosfobi, hva er det du er redd for om du lider av dette da? Rot
23 Instrumenter og sånn, men hva er ett mere brukt navn for det populære instrumentet akkordeon, og som er flittig brukt rundt om i Norge? Trekkspill
24 Hvilket magisk ord, som nok mange har sagt stammer fra Arameisk, og betyr “Jeg skaper når jeg taler” Abrakadbabra
25 Lytteprøve, sommer og russemusikk, hva heter han som står bak denne låten?   stadig vekk kommer den tilbake, er vel eneste låta han er kjent for..og ble først gang utgitt i 1996. (spill “det eneste jeg vil er å ha det fett”) Dr Erik

Quiz 11. juli 2023

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Hilde. 20 lag deltok i runde 1, 19 i runde 2
I runde 1 hadde vinnerlagene (Buøy Ring og Raude bilar er raskare enn kvite) 25 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 18.2 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlagene (Alternative fakta og Raude bilar er raskare enn kvite) 24 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 16.2 poeng.

 

RUNDE 1

1. En britisk musikk-stjerne hadde sin siste konsert i

Stockholm for noen dager siden. Avskjedsturneen

har pågått i 5 år med 330 konserter. Hvem er denne

76 år gamle briten?

2. 11. og 12. jui møtes NATO landene til et møte

som blir omtalt som et av organisasjonens viktigste

på mange år. I hvilken by avholdes dette møtet? Det

er hovedstaden i et av medlemslandene

3.  Parti grunnlagt av Owe Ingemann Waltherzøe i

2020 som har sterkt økende oppslutning spesielt på

Vestlandet. På enkelte meningsmålinger er partiet

større enn MDG på landsbasis. Partiet har som

hjertesak er energipolitikken i Norge. Hva heter det?

4. Hva het grisen som så gjerne ville være

gjeterhund i den australske filmen fra 1995?

5. Hvilket band var det som i 2000 gikk til sak mot

fildelingstjensten Napster?

6. Hva heter Barneombudet? Sammen med

statsadvokat Svein Holden var hun aktor i

rettssaken mot 22 juli terroristen.

7. Hva het kanoen til Brødrene Dahl som de padlet

opp Overfloden med i jakten på Professor Drøvel?

8. Hvilken tidligere deltager var programleder for

årets sesong av Kongen befaler, i Atle Antonsens fravær?

9. D.D: På dagens dato i 2021 ble finalen i

Europamestereskapet i fotball for herrer spilt.

Hvilke to land var i finalen? Et poeng pr riktig svar

 

16. Stavanger har 11 vennskapsbyer. Nevn to for 1

poeng, 5 for 2 poeng

17. Når er den danske nasjonaldagen? Og når er

den svenske? Det er påfølgende dager.

Hva heter appen som Meta, eieren av Facebook og

Instagram, håper skal bli en utfordrer til Twitter?

19. Hva heter innsjøen som ligger på grensen

mellom Bolivia og Peru 3812 mer over havet?

20. Hva kaltes tvekamp/duelltype som ble brukt i

viktingtiden? Man sloss enten til første blodsdråpe

eller til døden.

21. Hva kalles gassen Dinitrogenoksid i dagligtale?

Den har formelen N2O.

22.Til nå i Tour de France (11.juli) har det vært en

kamp mellom to syklister. Før dagens etappe leder

den ene på den andre med 17 sekunder.    Nevn en

av disse to som kjemper i teten. Holder med etternavn.

23. Hvilken kjent litterær karakter er hovedpersonen

i Blodmåne, som kom ut i 2022? Det er den 13.

boken som denne karen.

24. Hva slags byggverk på Odderøya I Kristiansand

er i blitt et kunsmueseum som skal romme Nicolai

Tangens private samling?

25.Musikk: Hvem hører vi her? Hit fra 1995.

Britisk band. (spill ‘’country house’’)

 

RUNDE 2

1. Hva heter vår nye kultur- og likestillingsminister,

etter at Anette Trettebergstuen gikk av?

2. Hvilken av Kardashian/Jenner søstrene

annonserte nylig at hun var gravid med sitt fjerde

barn? Her holder det med fornavn

3. Nevn en av de republikanske kandidaterne til

presidentvalget i USA, uten om Donald Trump?

4. Hva kalles den politiske skandalen som gjorde at

Storbritanias tidligere statsminister Boris Johnson

trakk seg helt ut av politikken?

5. Hvilke tre land deler territoriet på verdens tredje

største øy Borneo?

6. Hva slags instrument er Truls Mørk kjent for å spille?

7.I The Matrix – hva ville skjedd hvis Neo tok den

blå pillen, istedet for den røde?

8. Hvem skrev Wuthering Heights, om Cathy elsket

Heatcliff? Eller hvem hadde en hit med Wuthering

Heights i 1978?

9. Hvilket år: Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag ble

slått sammen til et fylke, journalisten Jamal

Khashoggi blir drept i Saudi Arabias konsulat i

Istambul, fregatten Helge Ingstad kolliderte med TS

Sola ved Strureterminalen i Øygarden, Netta vant

Eurovision for Israel med Toy, Petter Northug legger

opp som langrennsløper

  1. Hvilken filosofisk retning befatter seg særlig

med det å være til? Jean-Paul Sartre blir ofte sett

den mest sentrale losofen innen denne retningen.

17. I hvilket brettspill starter man spillet med

brikkene enten i Kairo eller Tanger?

18. Hvilken alternativ behandlingsmetode ble

utviklet av den tyske legen og farmasøyten Samuel

Hahnemann? Han levde mellom 1755 og 1843.

19. Nevn et år bildekunstneren Kitty Kielland levde?

20. «Kjerringa med staven høgt oppi Hakadalen

Åtte potter rømme, fire merker smør» Hvor mye er

fire merker smør? Vektenhet. Rund av til nærmeste

hele tall.

21. I hvilket europisk land finner man i folkelige

fortellinger om et kvinnelig spøkelse kalt Banshee?

22. Hvor har man vondt/hva sliter man med hvis

man har dysfagi?

23. Hvilken mannlig karakter fra Shaekspeare finnes

i Natos fonetiske alfabet?

24. Hva heter e-bok leseren til Amazon som ble

lansert i 2007?

25. Musikk: Hvem hører vi her? Hit fra 1986.

Amerikansk band. (spill ’’ The future so bright you got to wear shades’’)

RUNDE 1 m/svar

1. En britisk musikk-stjerne hadde sin siste konsert i

Stockholm for noen dager siden. Avskjedsturneen

har pågått i 5 år med 330 konserter. Hvem er denne

76 år gamle briten?

Elton John

2. 11. og 12. jui møtes NATO landene til et møte

som blir omtalt som et av organisasjonens viktigste

på mange år. I hvilken by avholdes dette møtet? Det

er hovedstaden i et av medlemslandene

Vilnius

3.  Parti grunnlagt av Owe Ingemann Waltherzøe i

2020 som har sterkt økende oppslutning spesielt på

Vestlandet. På enkelte meningsmålinger er partiet

større enn MDG på landsbasis. Partiet har som

hjertesak er energipolitikken i Norge. Hva heter det?

Industri og næringspartiet INP

4. Hva het grisen som så gjerne ville være

gjeterhund i den australske filmen fra 1995?

Heldiggrisen Babe

5. Hvilket band var det som i 2000 gikk til sak mot

fildelingstjensten Napster?

Metallica

6. Hva heter Barneombudet? Sammen med

statsadvokat Svein Holden var hun aktor i

rettssaken mot 22 juli terroristen.

Inga Beyer Engh

7. Hva het kanoen til Brødrene Dahl som de padlet

opp Overfloden med i jakten på Professor Drøvel?

Elvegris

8. Hvilken tidligere deltager var programleder for

årets sesong av Kongen befaler, i Atle Antonsens fravær?

Bård Ylvisåker

9. D.D: På dagens dato i 2021 ble finalen i

Europamestereskapet i fotball for herrer spilt.

Hvilke to land var i finalen? Et poeng pr riktig svar

Italia og England

svar: 10. Klematis 11. Indiana Jones and the Dial of Destiny 12. Wordle 13. Bilbao 14. Furby 15. Ola Svenneby

16. Stavanger har 11 vennskapsbyer. Nevn to for 1

poeng, 5 for 2 poeng

Aberdeen, Skottland

Antsirabe, Madagaskar

Esbjerg, Danmark

Eskilstuna, Sverige

Esteli, Nicaragua

Fjardabyggd, Island

Houston og Galveston, Texas, USA

Jyväskylä, Finland

Nablus, Palestina

Netanya, Israel

17. Når er den danske nasjonaldagen? Og når er

den svenske? Det er påfølgende dager.

Danske 5.juni

Svenske 6. juni

Hva heter appen som Meta, eieren av Facebook og

Instagram, håper skal bli en utfordrer til Twitter?

Insta Threads

19. Hva heter innsjøen som ligger på grensen

mellom Bolivia og Peru 3812 mer over havet?

Titicaca sjøen

20. Hva kaltes tvekamp/duelltype som ble brukt i

viktingtiden? Man sloss enten til første blodsdråpe

eller til døden.

Holmgang

21. Hva kalles gassen Dinitrogenoksid i dagligtale?

Den har formelen N2O.

Lystgass/lattergass

22.Til nå i Tour de France (11.juli) har det vært en

kamp mellom to syklister. Før dagens etappe leder

den ene på den andre med 17 sekunder.    Nevn en

av disse to som kjemper i teten. Holder med etternavn.

Jonas Vingegaard – Danmark eller

Tadej Pocacar – Slovenia

23. Hvilken kjent litterær karakter er hovedpersonen

i Blodmåne, som kom ut i 2022? Det er den 13.

boken som denne karen.

Harry Hole

24. Hva slags byggverk på Odderøya I Kristiansand

er i blitt et kunsmueseum som skal romme Nicolai

Tangens private samling?

Silo

25.Musikk: Hvem hører vi her? Hit fra 1995.

Britisk band. (spill ‘’country house’’)

Blur

 

RUNDE 2 m/svar

1. Hva heter vår nye kultur- og likestillingsminister,

etter at Anette Trettebergstuen gikk av?

Lubna Jaffery

2. Hvilken av Kardashian/Jenner søstrene

annonserte nylig at hun var gravid med sitt fjerde

barn? Her holder det med fornavn

Kourtney

3. Nevn en av de republikanske kandidaterne til

presidentvalget i USA, uten om Donald Trump?

En av disse: Mike Pence, Chris Christie, Ron DeSantis, Nikki Haley, Asa Huchinson, Doug Burgum, Will Hurd, Francis X Suarez, Vivek Ramaswamy, Larry Elder, TimScott

4. Hva kalles den politiske skandalen som gjorde at

Storbritanias tidligere statsminister Boris Johnson

trakk seg helt ut av politikken?

Partygate

5. Hvilke tre land deler territoriet på verdens tredje

største øy Borneo?

Indonesia, Malaysia og Brunei
6. Hva slags instrument er Truls Mørk kjent for å spille? Cello

7.I The Matrix – hva ville skjedd hvis Neo tok den

blå pillen, istedet for den røde?

Alt vil fortsette som før.

8. Hvem skrev Wuthering Heights, om Cathy elsket

Heatcliff? Eller hvem hadde en hit med Wuthering

Heights i 1978?

Emily Bronte

Kate Bush

9. Hvilket år: Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag ble

slått sammen til et fylke, journalisten Jamal

Khashoggi blir drept i Saudi Arabias konsulat i

Istambul, fregatten Helge Ingstad kolliderte med TS

Sola ved Strureterminalen i Øygarden, Netta vant

Eurovision for Israel med Toy, Petter Northug legger

opp som langrennsløper

2018

 

svar: 10. Hvaldimir, belugahval (hvithval/hvitfisk godtas) 11. Kistefos 12. Fedora 13. Grim 14. Roy Kent og Sondre Bjørshol 15. Prins Louis

16. Hvilken filosofisk retning befatter seg særlig

med det å være til? Jean-Paul Sartre blir ofte sett

på den mest sentrale filosofen innen denne retningen.

Eksistensialismen

17. I hvilket brettspill starter man spillet med

brikkene enten i Kairo eller Tanger?

Den forsvunne diamanten

18. Hvilken alternativ behandlingsmetode ble

utviklet av den tyske legen og farmasøyten Samuel

Hahnemann? Han levde mellom 1755 og 1843.

Homeopati
19. Nevn et år bildekunstneren Kitty Kielland levde? 1843-1914

20. «Kjerringa med staven høgt oppi Hakadalen

Åtte potter rømme, fire merker smør» Hvor mye er

fire merker smør? Vektenhet. Rund av til nærmeste

hele tall.

En mark 249 g, så fire marker smør er ca 1 kg.

21. I hvilket europisk land finner man i folkelige

fortellinger om et kvinnelig spøkelse kalt Banshee?

Irland

22. Hvor har man vondt/hva sliter man med hvis

man har dysfagi?

Sliter med å svelge/vondt i svelget

23. Hvilken mannlig karakter fra Shaekspeare finnes

i Natos fonetiske alfabet?

Romeo

24. Hva heter e-bok leseren til Amazon som ble

lansert i 2007?

Kindle

25. Musikk: Hvem hører vi her? Hit fra 1986.

Amerikansk band. (spill ’’ The future so bright you got to wear shades’’)

Timbuk3

Quiz 4. juli 2023

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Remi. 21 lag deltok.

Foreligger dessverre ikke info om snittscore og vinnersummer.

 

RUNDE 1

1 I forrige uke begynte det å brenne i en bil om bord på danskebåten som hadde nylig forølatt Stavanger/Risavika, men jeg lurer på hva er navnet på rederiet som driver danskbåttrafikken som går fra Risavika, og ekstrapoeng om man kan navnet på båten som det begynte å brenne ombord i?
2 Kari rakk bussen og nå er det gratis å kjøre buss, båt og tog å trikk.. Nei det har vi ikke men bysykkel har vi 🙂 og om du benytter deg av Bysykkelen, hvor mange minutter kan du bruke den gratis før du må begynne å betale? Det er ikke mye men 1 kr pr minutt, men altså hvor lenge kan du benytte bysykkelen gratis med gyldig ordinær bilett vel og merke 🙂 ikke hjem jobb hjem el lignende.
3 I går ble det klart at Hugo Vetlesen blir solgt fra Bodø glimt, til Belgiske club brugge, for det som kanskje blir den dyreste spilleren solgt fra norge gjennom tidene, men hvilken annen nordmann, og tippeligakjenning er hovedtrener for Club brugge?
4 Vel det er ikke sol, men det er sommer, og nærmere helgen skal det bli gode varme dager igjen, og da kan jo en salat være tingen, da lurer jeg på hva kalles salaten som har navn etter en italiensk øy og består av tomat, mozzarella og basilikum?
5 NRK sommer minutt for minutt skal i gang i år også, og tidliger så har vi hatt hurtigruta, tog, og sommerbilen, men  hvilken transportform har de valgt for årets utgave?
6 Det har vært publisert flere store sommerøltester de siste ukene, og noen av bryggeriene som kom godt ut av disse testene er det bransjen kaller for Gjøkebryggerier, og her vil jeg at dere skal enkelt forklare meg hva ett gjøkebryggeri er ?
7 Og til øl så kan det jo passe god med noe salt, og ofter har peanøtter vært forbundet med en pils, men hvilken verdensdel er det vi hovedsakelig får peanøtter fra?
8 Litt aktuell musikk, selv om denne kom ut i 2007, så er artisten veldig aktuell, hvem hører vi her? Radio Nowhere

15 Hva heter hundesporten der hunden, ved hjelp av kommandoer fra en hundefører, skal gjennom en løype med forskjellige hindre som den skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil og på kortest mulig tid?
16 Det har jo vært mye snakk om Sveits de siste månedene, men jeg lurer på hvilke 5 land er det Sveits grenser til? 2 poeng for alle 5, 1 poeng for minst 3 rette
17 Så fra sveits til kroppen, og da lurer jeg på følgende, hvor på kroppen finner du deltamuskelen?
18 Det er ferietid i Europa også, og om mange bilturister er å se på veiene rundt om, og også her inne i byen, og om man ser en bil med Bokstaven H som landekjennemerke på bilen, fra hvilket europeisk land kommer dnne bilen da?
19 Hvor mye er ett gross?
20 Hvem skrev om Mummitrollet?
21 Idretter og sånn, hva heter nasjonalidretten i Brasil, som man gjerne kan se av og til bli praktisert rundt om i enkelte parker om sommeren?
22 Ordfører Frode Fjeldsbø i Gjesdal kommune og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var først ut med å prøve den nye attraksjonen i kongeparken nå forrige tirsdag, men hva heter denne nye berg og dalbanen i kongeparken? Som ettersigende skal være heelt trygg!
23 En Essostasjon midt i Stavanger by, har sett sei lei på subsidieringa av El biler, og at det er dårlig business om man driver bensinstasjon, og har valgt å ta betalt for en gitt tjeneste som man ofte finner på bensinstasjonene? Hvilken , kan si at han tar 20 kr pr bil for dette?
24 Ett lag som skal til ett mesterskap er de Norske fotballjentene, ikke herrene.. og de er samlet nå i forberedelsene til mesterskapet, men hvilke 2 land er det som arrangerer dette mesterskapet, Norge skal i sin åpningskamp møte 1 av lagene
25 Lytteprøve;  .  2012, en av de største sommerhittene for 11 år siden, og den desidert største hiten til denne dama, hva heter hun? Call me maybe

 

RUNDE 2

1 Slitsom start på ferien for partiet rødt,men kanskje mest for Bjørnar Moxnes, etter å ha blitt bøtelagt for tyveri  av ett par solbriller på gardemoen, men hvilket kjent mote merke var disse solbrillen fra?
2 Vi holder oss litt til samme sak, og i samme sak så uttalte  godeste Moxsness at om det ernok mistillitt til han, så vil ikke han tviholde på taburetten..og da lurer jeg på hva er egentlig en taburett, og da ikke i den omskrevne formen om pilitikere å makt, men hva faktisk en taburett er for noe?
3 Vi holder oss til musikk å sånn, og ka er vel mere naturlig enn å stille dette spørsmålet, Kaizers er ute med ny låt for første gang på 10 år, men va er tittelen på låta?
4 Norge ligger an til å øke sine teritorier om denne britiske øygruppen får det som de vil, da rådet på denne øygruppen, etter mange års misnøye med britene, ser på muligheten for å søke seg til det å bli en del av Norge, hvilken øygruppe er det snakk om? Øygruppen var en del av Norge/Danmark frem til 1472
5 Norge har 8 ryttere til start i TDF, 6 av de tilk det norkse laget UNO, men vi har 2 rytter som sykler for andre lag, hvilke 2 ryttere er det snakk om? Den ene sykler for Totale energie, og den andre for UAE
6 Fra sykling i frankrike, til vindistrikt i Frankrike, vi skal frem til ett vindistrikt som begynner på bokstaven A, og hvor de meste kjente er; gewurztraminer, muskatell, pinot blanc, riesling og silvaner. Området er mest kjent for sin karakteristiske, aromatiske og smakssterke hvitvin.
7 og med ett glass hvitvin, så kan man jo kose seg med noen småkaker, og hva heter disse franske runde småkakene, som i hovedsak består av eggehvite, finmalt mandel, melis og sukker, og som ofte kommer i forskjellige farger?
8 Lytteprøve; Sommerquiz, fordre sommermusikk, og dett er kanskje dagens planke, en gjenganger hver eneste sommer siden 1984, hva heter artisten som står bak denne sommerslageren? (spill ”boys of summer”)

15 Hvilket selskap sto bak kampanjen #huninvisterer?
16 Litt fotball må vi ha med, og Erling Braut Haaland ble seriemester med Man City, men jeg vil vite hvilke 4 andre klubber forutenom City har Erling B Haaland spilt for? Som Jr/Seniorspiller
17 I ferietiden erdet mange som benytter seg av muligheten til å komme seg ut å fiske f eks, og i den sammenheng, hva er ett mere vanligere brukt ord om fisken Havkatt, det står ikke akkurat det i butikken f eks når du vil kjøpe deg 1 kg eller 2 av den?
18 Film og sånn, Wes Anderson er ut med en ny film, og den nye filmen må vel være den mest stjernespekkede filmen på mange år, gidder ikke ramse opp alle, men Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Scarlett Johansen, Edard Norton, margot Robbie, og selvfølgelig Wes Asndersons egen favoritt Adrien Brody, men hva heter filmen? som er kinnoaktuell nå?
19 Operafjellet det kanskje noen som har tenkt å besøke i sommer , men hvor finner vi det norske fjellet?
20 Hvilket populært bilmerke her i Norge, har de helelektriske bilmodellene EX90, EX30, og C40?
21 Litt mere fotball,og tippeligaen, og da lurer jeg på hvilken spiler er det som pr dags dato har scoret flest mål i tippeligaen, med sin 12 mål på 13 kamper? Han var høyt oppe i fjor også?
22 Vi tar med ett spørsmål om fobier, og sånn, og denne gangen så lurer jeg på om du lider av Hemofobi, hva er du redd for da?
23 Litt lokalkunnskap, hva er navnet på det som er kongeboligen i Stavanger, og som når ikke han er her fungerer som ett museum?
24 Og selv om det er sommer så går det an å holde seg i form, og da lurer jeg på hvilke to aktiviteter ( den ene ikke nødvendigvis noe man forbinder med trening) består treningsaktiviteten Plogging av?
25 Lytteprøve; hvem er dette, og hvem hadde originalen? Coverversjonen er fra 2016, originalen kom i 1986. 1 poeng pr rett (spill ”Life is what you make it”)

 

RUNDE 1 m/svar

1 I forrige uke begynte det å brenne i en bil om bord på danskebåten som hadde nylig forølatt Stavanger/Risavika, men jeg lurer på hva er navnet på rederiet som driver danskbåttrafikken som går fra Risavika, og ekstrapoeng om man kan navnet på båten som det begynte å brenne ombord i? Fjordline/Bergensfjord
2 Kari rakk bussen og nå er det gratis å kjøre buss, båt og tog å trikk.. Nei det har vi ikke men bysykkel har vi 🙂 og om du benytter deg av Bysykkelen, hvor mange minutter kan du bruke den gratis før du må begynne å betale? Det er ikke mye men 1 kr pr minutt, men altså hvor lenge kan du benytte bysykkelen gratis med gyldig ordinær bilett vel og merke 🙂 ikke hjem jobb hjem el lignende. 15 minutter
3 I går ble det klart at Hugo Vetlesen blir solgt fra Bodø glimt, til Belgiske club brugge, for det som kanskje blir den dyreste spilleren solgt fra norge gjennom tidene, men hvilken annen nordmann, og tippeligakjenning er hovedtrener for Club brugge? Ronny Deila
4 Vel det er ikke sol, men det er sommer, og nærmere helgen skal det bli gode varme dager igjen, og da kan jo en salat være tingen, da lurer jeg på hva kalles salaten som har navn etter en italiensk øy og består av tomat, mozzarella og basilikum? Caprese salat/Capri
5 NRK sommer minutt for minutt skal i gang i år også, og tidliger så har vi hatt hurtigruta, tog, og sommerbilen, men  hvilken transportform har de valgt for årets utgave? Sykkel
6 Det har vært publisert flere store sommerøltester de siste ukene, og noen av bryggeriene som kom godt ut av disse testene er det bransjen kaller for Gjøkebryggerier, og her vil jeg at dere skal enkelt forklare meg hva ett gjøkebryggeri er ? De brygger hos andre bryggerier.
7 Og til øl så kan det jo passe god med noe salt, og ofter har peanøtter vært forbundet med en pils, men hvilken verdensdel er det vi hovedsakelig får peanøtter fra? Sør amerika
8 Litt aktuell musikk, selv om denne kom ut i 2007, så er artisten veldig aktuell, hvem hører vi her? Radio Nowhere Bruce Springsteen

svar: 9. Outfit of the day 10. Roger Severin Bruland 11. Buldring 12. Indonesia 13. Alltinget 14. Postgirobygget – En solskinnsdag

15 Hva heter hundesporten der hunden, ved hjelp av kommandoer fra en hundefører, skal gjennom en løype med forskjellige hindre som den skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil og på kortest mulig tid? Agility
16 Det har jo vært mye snakk om Sveits de siste månedene, men jeg lurer på hvilke 5 land er det Sveits grenser til? 2 poeng for alle 5, 1 poeng for minst 3 rette 5, Tyskland, Frankrike, Italia, Østerrike, og Lichtenstein
17 Så fra sveits til kroppen, og da lurer jeg på følgende, hvor på kroppen finner du deltamuskelen? Skulderen
18 Det er ferietid i Europa også, og om mange bilturister er å se på veiene rundt om, og også her inne i byen, og om man ser en bil med Bokstaven H som landekjennemerke på bilen, fra hvilket europeisk land kommer dnne bilen da? Ungarn
19 Hvor mye er ett gross? 144
20 Hvem skrev om Mummitrollet? tove janson
21 Idretter og sånn, hva heter nasjonalidretten i Brasil, som man gjerne kan se av og til bli praktisert rundt om i enkelte parker om sommeren? Capoeira
22 Ordfører Frode Fjeldsbø i Gjesdal kommune og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var først ut med å prøve den nye attraksjonen i kongeparken nå forrige tirsdag, men hva heter denne nye berg og dalbanen i kongeparken? Som ettersigende skal være heelt trygg! Raset
23 En Essostasjon midt i Stavanger by, har sett sei lei på subsidieringa av El biler, og at det er dårlig business om man driver bensinstasjon, og har valgt å ta betalt for en gitt tjeneste som man ofte finner på bensinstasjonene? Hvilken , kan si at han tar 20 kr pr bil for dette? å fylle luft på bildekkene 🙂
24 Ett lag som skal til ett mesterskap er de Norske fotballjentene, ikke herrene.. og de er samlet nå i forberedelsene til mesterskapet, men hvilke 2 land er det som arrangerer dette mesterskapet, Norge skal i sin åpningskamp møte 1 av lagene New Zealand, og Australia
25 Lytteprøve;  .  2012, en av de største sommerhittene for 11 år siden, og den desidert største hiten til denne dama, hva heter hun? Call me maybe Carly rae Jebsen

 

RUNDE 2 m/svar

1 Slitsom start på ferien for partiet rødt,men kanskje mest for Bjørnar Moxnes, etter å ha blitt bøtelagt for tyveri  av ett par solbriller på gardemoen, men hvilket kjent mote merke var disse solbrillen fra? Hugo Boss
2 Vi holder oss litt til samme sak, og i samme sak så uttalte  godeste Moxsness at om det ernok mistillitt til han, så vil ikke han tviholde på taburetten..og da lurer jeg på hva er egentlig en taburett, og da ikke i den omskrevne formen om pilitikere å makt, men hva faktisk en taburett er for noe? Ett møbel/ armløs krakk/stol (talerstol ble godkjent)
3 Vi holder oss til musikk å sånn, og ka er vel mere naturlig enn å stille dette spørsmålet, Kaizers er ute med ny låt for første gang på 10 år, men va er tittelen på låta? Dine gamle dager er nå 🙂
4 Norge ligger an til å øke sine teritorier om denne britiske øygruppen får det som de vil, da rådet på denne øygruppen, etter mange års misnøye med britene, ser på muligheten for å søke seg til det å bli en del av Norge, hvilken øygruppe er det snakk om? Øygruppen var en del av Norge/Danmark frem til 1472 Orknøyene
5 Norge har 8 ryttere til start i TDF, 6 av de tilk det norkse laget UNO, men vi har 2 rytter som sykler for andre lag, hvilke 2 ryttere er det snakk om? Den ene sykler for Totale energie, og den andre for UAE Vegard S Laengen, og Edvald B Hagen
6 Fra sykling i frankrike, til vindistrikt i Frankrike, vi skal frem til ett vindistrikt som begynner på bokstaven A, og hvor de meste kjente er; gewurztraminer, muskatell, pinot blanc, riesling og silvaner. Området er mest kjent for sin karakteristiske, aromatiske og smakssterke hvitvin. Alsace
7 og med ett glass hvitvin, så kan man jo kose seg med noen småkaker, og hva heter disse franske runde småkakene, som i hovedsak består av eggehvite, finmalt mandel, melis og sukker, og som ofte kommer i forskjellige farger? Makroner
8 Lytteprøve; Sommerquiz, fordre sommermusikk, og dett er kanskje dagens planke, en gjenganger hver eneste sommer siden 1984, hva heter artisten som står bak denne sommerslageren? (spill ”boys of summer”) Don Henley

svar: 9. 1C, 2D, 3E, 4B, 5A 10. serval 11. orion 12. Zara Larsson 13. vuvuzela 14. Jens Stoltenberg

15 Hvilket selskap sto bak kampanjen #huninvisterer? DNB
16 Litt fotball må vi ha med, og Erling Braut Haaland ble seriemester med Man City, men jeg vil vite hvilke 4 andre klubber forutenom City har Erling B Haaland spilt for? Som Jr/Seniorspiller Bryne, Molde, Salzburg, Dormund.
17 I ferietiden erdet mange som benytter seg av muligheten til å komme seg ut å fiske f eks, og i den sammenheng, hva er ett mere vanligere brukt ord om fisken Havkatt, det står ikke akkurat det i butikken f eks når du vil kjøpe deg 1 kg eller 2 av den? Steinbit
18 Film og sånn, Wes Anderson er ut med en ny film, og den nye filmen må vel være den mest stjernespekkede filmen på mange år, gidder ikke ramse opp alle, men Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Scarlett Johansen, Edard Norton, margot Robbie, og selvfølgelig Wes Asndersons egen favoritt Adrien Brody, men hva heter filmen? som er kinnoaktuell nå? Astroid City
19 Operafjellet det kanskje noen som har tenkt å besøke i sommer , men hvor finner vi det norske fjellet? Svalbard
20 Hvilket populært bilmerke her i Norge, har de helelektriske bilmodellene EX90, EX30, og C40? Volvo
21 Litt mere fotball,og tippeligaen, og da lurer jeg på hvilken spiler er det som pr dags dato har scoret flest mål i tippeligaen, med sin 12 mål på 13 kamper? Han var høyt oppe i fjor også? Amahl Pellegrino
22 Vi tar med ett spørsmål om fobier, og sånn, og denne gangen så lurer jeg på om du lider av Hemofobi, hva er du redd for da? Blod
23 Litt lokalkunnskap, hva er navnet på det som er kongeboligen i Stavanger, og som når ikke han er her fungerer som ett museum? Ledaal
24 Og selv om det er sommer så går det an å holde seg i form, og da lurer jeg på hvilke to aktiviteter ( den ene ikke nødvendigvis noe man forbinder med trening) består treningsaktiviteten Plogging av? Søppelplukking, og jogging
25 Lytteprøve; hvem er dette, og hvem hadde originalen? Coverversjonen er fra 2016, originalen kom i 1986. 1 poeng pr rett (spill ”Life is what you make it”) Placebo , Talk Talk