Quiz 4. juli 2023

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Remi. 21 lag deltok.

Foreligger dessverre ikke info om snittscore og vinnersummer.

 

RUNDE 1

1 I forrige uke begynte det å brenne i en bil om bord på danskebåten som hadde nylig forølatt Stavanger/Risavika, men jeg lurer på hva er navnet på rederiet som driver danskbåttrafikken som går fra Risavika, og ekstrapoeng om man kan navnet på båten som det begynte å brenne ombord i?
2 Kari rakk bussen og nå er det gratis å kjøre buss, båt og tog å trikk.. Nei det har vi ikke men bysykkel har vi 🙂 og om du benytter deg av Bysykkelen, hvor mange minutter kan du bruke den gratis før du må begynne å betale? Det er ikke mye men 1 kr pr minutt, men altså hvor lenge kan du benytte bysykkelen gratis med gyldig ordinær bilett vel og merke 🙂 ikke hjem jobb hjem el lignende.
3 I går ble det klart at Hugo Vetlesen blir solgt fra Bodø glimt, til Belgiske club brugge, for det som kanskje blir den dyreste spilleren solgt fra norge gjennom tidene, men hvilken annen nordmann, og tippeligakjenning er hovedtrener for Club brugge?
4 Vel det er ikke sol, men det er sommer, og nærmere helgen skal det bli gode varme dager igjen, og da kan jo en salat være tingen, da lurer jeg på hva kalles salaten som har navn etter en italiensk øy og består av tomat, mozzarella og basilikum?
5 NRK sommer minutt for minutt skal i gang i år også, og tidliger så har vi hatt hurtigruta, tog, og sommerbilen, men  hvilken transportform har de valgt for årets utgave?
6 Det har vært publisert flere store sommerøltester de siste ukene, og noen av bryggeriene som kom godt ut av disse testene er det bransjen kaller for Gjøkebryggerier, og her vil jeg at dere skal enkelt forklare meg hva ett gjøkebryggeri er ?
7 Og til øl så kan det jo passe god med noe salt, og ofter har peanøtter vært forbundet med en pils, men hvilken verdensdel er det vi hovedsakelig får peanøtter fra?
8 Litt aktuell musikk, selv om denne kom ut i 2007, så er artisten veldig aktuell, hvem hører vi her? Radio Nowhere

15 Hva heter hundesporten der hunden, ved hjelp av kommandoer fra en hundefører, skal gjennom en løype med forskjellige hindre som den skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil og på kortest mulig tid?
16 Det har jo vært mye snakk om Sveits de siste månedene, men jeg lurer på hvilke 5 land er det Sveits grenser til? 2 poeng for alle 5, 1 poeng for minst 3 rette
17 Så fra sveits til kroppen, og da lurer jeg på følgende, hvor på kroppen finner du deltamuskelen?
18 Det er ferietid i Europa også, og om mange bilturister er å se på veiene rundt om, og også her inne i byen, og om man ser en bil med Bokstaven H som landekjennemerke på bilen, fra hvilket europeisk land kommer dnne bilen da?
19 Hvor mye er ett gross?
20 Hvem skrev om Mummitrollet?
21 Idretter og sånn, hva heter nasjonalidretten i Brasil, som man gjerne kan se av og til bli praktisert rundt om i enkelte parker om sommeren?
22 Ordfører Frode Fjeldsbø i Gjesdal kommune og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var først ut med å prøve den nye attraksjonen i kongeparken nå forrige tirsdag, men hva heter denne nye berg og dalbanen i kongeparken? Som ettersigende skal være heelt trygg!
23 En Essostasjon midt i Stavanger by, har sett sei lei på subsidieringa av El biler, og at det er dårlig business om man driver bensinstasjon, og har valgt å ta betalt for en gitt tjeneste som man ofte finner på bensinstasjonene? Hvilken , kan si at han tar 20 kr pr bil for dette?
24 Ett lag som skal til ett mesterskap er de Norske fotballjentene, ikke herrene.. og de er samlet nå i forberedelsene til mesterskapet, men hvilke 2 land er det som arrangerer dette mesterskapet, Norge skal i sin åpningskamp møte 1 av lagene
25 Lytteprøve;  .  2012, en av de største sommerhittene for 11 år siden, og den desidert største hiten til denne dama, hva heter hun? Call me maybe

 

RUNDE 2

1 Slitsom start på ferien for partiet rødt,men kanskje mest for Bjørnar Moxnes, etter å ha blitt bøtelagt for tyveri  av ett par solbriller på gardemoen, men hvilket kjent mote merke var disse solbrillen fra?
2 Vi holder oss litt til samme sak, og i samme sak så uttalte  godeste Moxsness at om det ernok mistillitt til han, så vil ikke han tviholde på taburetten..og da lurer jeg på hva er egentlig en taburett, og da ikke i den omskrevne formen om pilitikere å makt, men hva faktisk en taburett er for noe?
3 Vi holder oss til musikk å sånn, og ka er vel mere naturlig enn å stille dette spørsmålet, Kaizers er ute med ny låt for første gang på 10 år, men va er tittelen på låta?
4 Norge ligger an til å øke sine teritorier om denne britiske øygruppen får det som de vil, da rådet på denne øygruppen, etter mange års misnøye med britene, ser på muligheten for å søke seg til det å bli en del av Norge, hvilken øygruppe er det snakk om? Øygruppen var en del av Norge/Danmark frem til 1472
5 Norge har 8 ryttere til start i TDF, 6 av de tilk det norkse laget UNO, men vi har 2 rytter som sykler for andre lag, hvilke 2 ryttere er det snakk om? Den ene sykler for Totale energie, og den andre for UAE
6 Fra sykling i frankrike, til vindistrikt i Frankrike, vi skal frem til ett vindistrikt som begynner på bokstaven A, og hvor de meste kjente er; gewurztraminer, muskatell, pinot blanc, riesling og silvaner. Området er mest kjent for sin karakteristiske, aromatiske og smakssterke hvitvin.
7 og med ett glass hvitvin, så kan man jo kose seg med noen småkaker, og hva heter disse franske runde småkakene, som i hovedsak består av eggehvite, finmalt mandel, melis og sukker, og som ofte kommer i forskjellige farger?
8 Lytteprøve; Sommerquiz, fordre sommermusikk, og dett er kanskje dagens planke, en gjenganger hver eneste sommer siden 1984, hva heter artisten som står bak denne sommerslageren? (spill ”boys of summer”)

15 Hvilket selskap sto bak kampanjen #huninvisterer?
16 Litt fotball må vi ha med, og Erling Braut Haaland ble seriemester med Man City, men jeg vil vite hvilke 4 andre klubber forutenom City har Erling B Haaland spilt for? Som Jr/Seniorspiller
17 I ferietiden erdet mange som benytter seg av muligheten til å komme seg ut å fiske f eks, og i den sammenheng, hva er ett mere vanligere brukt ord om fisken Havkatt, det står ikke akkurat det i butikken f eks når du vil kjøpe deg 1 kg eller 2 av den?
18 Film og sånn, Wes Anderson er ut med en ny film, og den nye filmen må vel være den mest stjernespekkede filmen på mange år, gidder ikke ramse opp alle, men Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Scarlett Johansen, Edard Norton, margot Robbie, og selvfølgelig Wes Asndersons egen favoritt Adrien Brody, men hva heter filmen? som er kinnoaktuell nå?
19 Operafjellet det kanskje noen som har tenkt å besøke i sommer , men hvor finner vi det norske fjellet?
20 Hvilket populært bilmerke her i Norge, har de helelektriske bilmodellene EX90, EX30, og C40?
21 Litt mere fotball,og tippeligaen, og da lurer jeg på hvilken spiler er det som pr dags dato har scoret flest mål i tippeligaen, med sin 12 mål på 13 kamper? Han var høyt oppe i fjor også?
22 Vi tar med ett spørsmål om fobier, og sånn, og denne gangen så lurer jeg på om du lider av Hemofobi, hva er du redd for da?
23 Litt lokalkunnskap, hva er navnet på det som er kongeboligen i Stavanger, og som når ikke han er her fungerer som ett museum?
24 Og selv om det er sommer så går det an å holde seg i form, og da lurer jeg på hvilke to aktiviteter ( den ene ikke nødvendigvis noe man forbinder med trening) består treningsaktiviteten Plogging av?
25 Lytteprøve; hvem er dette, og hvem hadde originalen? Coverversjonen er fra 2016, originalen kom i 1986. 1 poeng pr rett (spill ”Life is what you make it”)

 

RUNDE 1 m/svar

1 I forrige uke begynte det å brenne i en bil om bord på danskebåten som hadde nylig forølatt Stavanger/Risavika, men jeg lurer på hva er navnet på rederiet som driver danskbåttrafikken som går fra Risavika, og ekstrapoeng om man kan navnet på båten som det begynte å brenne ombord i? Fjordline/Bergensfjord
2 Kari rakk bussen og nå er det gratis å kjøre buss, båt og tog å trikk.. Nei det har vi ikke men bysykkel har vi 🙂 og om du benytter deg av Bysykkelen, hvor mange minutter kan du bruke den gratis før du må begynne å betale? Det er ikke mye men 1 kr pr minutt, men altså hvor lenge kan du benytte bysykkelen gratis med gyldig ordinær bilett vel og merke 🙂 ikke hjem jobb hjem el lignende. 15 minutter
3 I går ble det klart at Hugo Vetlesen blir solgt fra Bodø glimt, til Belgiske club brugge, for det som kanskje blir den dyreste spilleren solgt fra norge gjennom tidene, men hvilken annen nordmann, og tippeligakjenning er hovedtrener for Club brugge? Ronny Deila
4 Vel det er ikke sol, men det er sommer, og nærmere helgen skal det bli gode varme dager igjen, og da kan jo en salat være tingen, da lurer jeg på hva kalles salaten som har navn etter en italiensk øy og består av tomat, mozzarella og basilikum? Caprese salat/Capri
5 NRK sommer minutt for minutt skal i gang i år også, og tidliger så har vi hatt hurtigruta, tog, og sommerbilen, men  hvilken transportform har de valgt for årets utgave? Sykkel
6 Det har vært publisert flere store sommerøltester de siste ukene, og noen av bryggeriene som kom godt ut av disse testene er det bransjen kaller for Gjøkebryggerier, og her vil jeg at dere skal enkelt forklare meg hva ett gjøkebryggeri er ? De brygger hos andre bryggerier.
7 Og til øl så kan det jo passe god med noe salt, og ofter har peanøtter vært forbundet med en pils, men hvilken verdensdel er det vi hovedsakelig får peanøtter fra? Sør amerika
8 Litt aktuell musikk, selv om denne kom ut i 2007, så er artisten veldig aktuell, hvem hører vi her? Radio Nowhere Bruce Springsteen

svar: 9. Outfit of the day 10. Roger Severin Bruland 11. Buldring 12. Indonesia 13. Alltinget 14. Postgirobygget – En solskinnsdag

15 Hva heter hundesporten der hunden, ved hjelp av kommandoer fra en hundefører, skal gjennom en løype med forskjellige hindre som den skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil og på kortest mulig tid? Agility
16 Det har jo vært mye snakk om Sveits de siste månedene, men jeg lurer på hvilke 5 land er det Sveits grenser til? 2 poeng for alle 5, 1 poeng for minst 3 rette 5, Tyskland, Frankrike, Italia, Østerrike, og Lichtenstein
17 Så fra sveits til kroppen, og da lurer jeg på følgende, hvor på kroppen finner du deltamuskelen? Skulderen
18 Det er ferietid i Europa også, og om mange bilturister er å se på veiene rundt om, og også her inne i byen, og om man ser en bil med Bokstaven H som landekjennemerke på bilen, fra hvilket europeisk land kommer dnne bilen da? Ungarn
19 Hvor mye er ett gross? 144
20 Hvem skrev om Mummitrollet? tove janson
21 Idretter og sånn, hva heter nasjonalidretten i Brasil, som man gjerne kan se av og til bli praktisert rundt om i enkelte parker om sommeren? Capoeira
22 Ordfører Frode Fjeldsbø i Gjesdal kommune og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var først ut med å prøve den nye attraksjonen i kongeparken nå forrige tirsdag, men hva heter denne nye berg og dalbanen i kongeparken? Som ettersigende skal være heelt trygg! Raset
23 En Essostasjon midt i Stavanger by, har sett sei lei på subsidieringa av El biler, og at det er dårlig business om man driver bensinstasjon, og har valgt å ta betalt for en gitt tjeneste som man ofte finner på bensinstasjonene? Hvilken , kan si at han tar 20 kr pr bil for dette? å fylle luft på bildekkene 🙂
24 Ett lag som skal til ett mesterskap er de Norske fotballjentene, ikke herrene.. og de er samlet nå i forberedelsene til mesterskapet, men hvilke 2 land er det som arrangerer dette mesterskapet, Norge skal i sin åpningskamp møte 1 av lagene New Zealand, og Australia
25 Lytteprøve;  .  2012, en av de største sommerhittene for 11 år siden, og den desidert største hiten til denne dama, hva heter hun? Call me maybe Carly rae Jebsen

 

RUNDE 2 m/svar

1 Slitsom start på ferien for partiet rødt,men kanskje mest for Bjørnar Moxnes, etter å ha blitt bøtelagt for tyveri  av ett par solbriller på gardemoen, men hvilket kjent mote merke var disse solbrillen fra? Hugo Boss
2 Vi holder oss litt til samme sak, og i samme sak så uttalte  godeste Moxsness at om det ernok mistillitt til han, så vil ikke han tviholde på taburetten..og da lurer jeg på hva er egentlig en taburett, og da ikke i den omskrevne formen om pilitikere å makt, men hva faktisk en taburett er for noe? Ett møbel/ armløs krakk/stol (talerstol ble godkjent)
3 Vi holder oss til musikk å sånn, og ka er vel mere naturlig enn å stille dette spørsmålet, Kaizers er ute med ny låt for første gang på 10 år, men va er tittelen på låta? Dine gamle dager er nå 🙂
4 Norge ligger an til å øke sine teritorier om denne britiske øygruppen får det som de vil, da rådet på denne øygruppen, etter mange års misnøye med britene, ser på muligheten for å søke seg til det å bli en del av Norge, hvilken øygruppe er det snakk om? Øygruppen var en del av Norge/Danmark frem til 1472 Orknøyene
5 Norge har 8 ryttere til start i TDF, 6 av de tilk det norkse laget UNO, men vi har 2 rytter som sykler for andre lag, hvilke 2 ryttere er det snakk om? Den ene sykler for Totale energie, og den andre for UAE Vegard S Laengen, og Edvald B Hagen
6 Fra sykling i frankrike, til vindistrikt i Frankrike, vi skal frem til ett vindistrikt som begynner på bokstaven A, og hvor de meste kjente er; gewurztraminer, muskatell, pinot blanc, riesling og silvaner. Området er mest kjent for sin karakteristiske, aromatiske og smakssterke hvitvin. Alsace
7 og med ett glass hvitvin, så kan man jo kose seg med noen småkaker, og hva heter disse franske runde småkakene, som i hovedsak består av eggehvite, finmalt mandel, melis og sukker, og som ofte kommer i forskjellige farger? Makroner
8 Lytteprøve; Sommerquiz, fordre sommermusikk, og dett er kanskje dagens planke, en gjenganger hver eneste sommer siden 1984, hva heter artisten som står bak denne sommerslageren? (spill ”boys of summer”) Don Henley

svar: 9. 1C, 2D, 3E, 4B, 5A 10. serval 11. orion 12. Zara Larsson 13. vuvuzela 14. Jens Stoltenberg

15 Hvilket selskap sto bak kampanjen #huninvisterer? DNB
16 Litt fotball må vi ha med, og Erling Braut Haaland ble seriemester med Man City, men jeg vil vite hvilke 4 andre klubber forutenom City har Erling B Haaland spilt for? Som Jr/Seniorspiller Bryne, Molde, Salzburg, Dormund.
17 I ferietiden erdet mange som benytter seg av muligheten til å komme seg ut å fiske f eks, og i den sammenheng, hva er ett mere vanligere brukt ord om fisken Havkatt, det står ikke akkurat det i butikken f eks når du vil kjøpe deg 1 kg eller 2 av den? Steinbit
18 Film og sånn, Wes Anderson er ut med en ny film, og den nye filmen må vel være den mest stjernespekkede filmen på mange år, gidder ikke ramse opp alle, men Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Scarlett Johansen, Edard Norton, margot Robbie, og selvfølgelig Wes Asndersons egen favoritt Adrien Brody, men hva heter filmen? som er kinnoaktuell nå? Astroid City
19 Operafjellet det kanskje noen som har tenkt å besøke i sommer , men hvor finner vi det norske fjellet? Svalbard
20 Hvilket populært bilmerke her i Norge, har de helelektriske bilmodellene EX90, EX30, og C40? Volvo
21 Litt mere fotball,og tippeligaen, og da lurer jeg på hvilken spiler er det som pr dags dato har scoret flest mål i tippeligaen, med sin 12 mål på 13 kamper? Han var høyt oppe i fjor også? Amahl Pellegrino
22 Vi tar med ett spørsmål om fobier, og sånn, og denne gangen så lurer jeg på om du lider av Hemofobi, hva er du redd for da? Blod
23 Litt lokalkunnskap, hva er navnet på det som er kongeboligen i Stavanger, og som når ikke han er her fungerer som ett museum? Ledaal
24 Og selv om det er sommer så går det an å holde seg i form, og da lurer jeg på hvilke to aktiviteter ( den ene ikke nødvendigvis noe man forbinder med trening) består treningsaktiviteten Plogging av? Søppelplukking, og jogging
25 Lytteprøve; hvem er dette, og hvem hadde originalen? Coverversjonen er fra 2016, originalen kom i 1986. 1 poeng pr rett (spill ”Life is what you make it”) Placebo , Talk Talk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg