quiz 24. mai 2022

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Stian. 19 lag deltok i runde 1, 18 i runde 2.
I runde 1 hadde vinnerlagene (Biff og JBHV) 24 poeng av 26 mulige.
Snittscoren var 18.3 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlaget (Biff) 22 poeng av 25 mulige.
Snittscoren var 18.9 poeng.

RUNDE 1

1 sverige og finland har nå søkt om å bli medlem av NATO. Hvilket land er per i dag det ferskeste medlemmet i NATO, landet måtte skifte navn for å få lov til å bli med?
2 hvilken 50-åring fikk hedersprisen under årets Gullruten-utdeling? Pga en sykdom har hun vært lite i rampelyset de siste ti årene.
3 hvilken bergenser var statsminister i Norge da vi ble et selvstendig land i 1905? I dag forbindes nok navnet mest med et forskningsinstitutt som naturlig nok har hovedkontor i Bergen, evt kan du komme til å tenke på norsk fotball.
4 hva heter en positivt ladet partikkel i en i atomkjerne?
5 komiserien ”How I met your mother” har nå fått en spin-off serie som heter ”How I met your father”. Hvem spiller hovedrollen i denne serien? Hvis det hjelper slo hun gjennom i rollen som Lizzie McGuire for ca 20 år siden 
6 hvilket verdensarvsted i Sør-Amerika har et navn som betyr ”det gamle fjellet”?
7 i hvilken tidsepoke innen musikken virket komponister som Bach, Händel og Vivaldi?
8 hvilket ord er sammensatt av de greske ordene for uekte/falskt og navn?
9 hvem malte taket i det sikstinske kapell i Roma? Det holder med fornavn
10 Steffen Iversen spilte fotball på øverste nivå fra 1994 til han la opp for ti år siden i 2012. I løpet av disse 18 årene spilte han for 5 forskjellige klubber, 3 i England og 2 i Norge. 1 av dem var Rosenborg som han spilte for i hele 3 perioder, men hvilke 4 andre klubber spilte han for? 2 poeng for alle 4 og 1 poeng for minst 2 rette.
11 hvilket produkt er ifølge sitt eget slagord “et lite stykke Norge”?
12 hvilket land ble kalt Traktatstatene, og var britiske protektorater fra 1820 og fram til man fikk selvstendighet for ca 50 år siden?
13 i hvilket år ble Storbritannias statsminister Boris Johnson født? Dette året var det sommer- og vinter-OL, Nelson Mandela fikk livstidsdom, sangen dere får høre toppet vg-lista denne uka dette året, og artisten dere får høre døde i en flyulykke 31. juli. (spill ”I love you because”)
14 to av de åtte planetene i solsystemet vårt har ingen måner, hvilke to?
15 hvem vant gullruten i kategorien beste programleder for serien Flukt i 2017 og for serien Rus nå i 2022?
16 Hvilket ord på H brukes om det optiske fenomenet som gjør at gjenstander i det fjerne synes å befinne seg høyere oppe enn de gjør i virkeligheten, at f. eks holmer og skjær svever i horisonten? I følge en 50 år gammel vise av Erik Bye er det godt å seile under sånne forhold.
17 hvilken fjord i finnmark regnes som norges 4. lengste? Langs denne fjorden finner man bl.a   smørfjorden samt indre og ytre billefjord.
18 i hvilken ordklasse inngår hilsener, utropsord, svarord og lydhermende ord? Ord i denne klassen får ofte et utropstegn bak seg når de står på trykk.
19 hvilken norsk forfatter ga ut romanen ”insektsommer” for 50 år siden? Boka ble til film 3 år etterpå og fikk da tittelen ”den sommeren jeg fylte 15”. Forfatteren har i løpet av de siste 20 årene skrevet 10 kriminalromaner med Jonfinn Valmann som hovedperson.
20 hvilken idrett er det mest naturlig å forbinde svenske Magnus Wislander med?
21 Like ved Legoland i Danmark ligger skandinavias største badeland, hva heter det?
22 hvilken religion, som kun er vanlig i ett land, er det snakk om når en av de viktigste bøkene ble skrevet i år 712 og heter Kojiki?
23 hva regnes som den største av flyndrefiskene?
24 hvem spilte rollen som Nicky Parsons i filmserien om Jason Bourne? Hun er også kjent fra filmer som ”10 things I hate about you” og ”Save the last dance”.
25 lytteprøve: Hvem toppet vg-lista denne uka for 10 år siden med denne sangen? Den toppet hitlistene i 17 land, noe som er rekord for en ESC-vinner  (spill ”euphoria”)

RUNDE 2

1 for hvilket land deltok sunnmørsjenta Amanda Tenfjord i årets Eurovision Song Contest med sangen ”die together”, og kom på en finfin 8. plass?
2 Dataspillet Axie Infinity ble hacket av hackergruppen Lazarus 23. mars i år, og hackerne kom seg visstnok unna med kryptovaluta verdt over 5 milliarder norske kroner. I hvilket land holder Lazarus til?
3 innenfor medisin, hvilket ord på M brukes om flytende preparater som skal drikkes?
4 tv-serien Better Call Saul er nå inne i sin sjette og siste sesong. Hvilken tv-serie er dette en såkalt spin-off av?
5 hvilken rockemusiker, som snart er å se her i området sammen med bandet han spiller i, heter egentlig Saul Hudson?
6 hva heter hovedstaden i Bosnia-Herzegovina?
7 hva kalles den 80 km lange veistrekningen mellom Haugastøl og Flåm som har blitt en av norges mest populære sykkelveier?
14 i hvilket band er Ingrid Helene Håvik låtskriver og frontfigur? Hvis det hjelper så er det dette bandet som er hovedattraksjon under årets ONS-konsert på torget i Stavanger.
15 hvilket tysk uttrykk er både navnet på et brettspill som kom i norsk utgave for første gang i 2008, og en beskrivelse av en person som tror at han vet mer enn andre?
16 hvilken øygruppe i midten av Stillehavet: den ble først kjent for europeere for 300 år siden, fikk selvstendighet fra New Zealand for 60 år siden, og fjernet Vest fra navnet sitt for 25 år siden. Har sydkorset i flagget sitt, og hovedstaden begynner på A.
17 hvilket ti-år: yo-yo ble registrert som varemerke, og jitterbug ble en populær dans!
18 i hvilken bok av Roald Dahl, blir hovedpersonen tvunget til å bo hos to fæle tanter etter at et neshorn spiser foreldrene hans? Hvis det hjelper har boka en frukt i navnet. Den ble filmatisert i 1996 og en musical basert på boka hadde premiere i 2010. Godtar norsk og engelsk tittel
19 fra hvilket land kommer den tidligere tennis-stjernen Martina Hingis?
20 hvilket norsk ukeblad har navn etter en blomst, retter seg mot kvinner fra 35 år og oppover, og bruker slagordet ”god nok som du er”? 
21 Vi skal sånn ca 200 år tilbake i tid: hvilken båt er det naturlig å tenke på hvis man får høre navnene William Bligh og Fletcher Christian?
22 hesten knegger og kua rauter, men hva gjør eselet?
23 i hvilken film fra 1992 spilte Al Pacino rollen som den blinde Frank Slade, en rolle han for øvrig fikk Oscar for?
24 med et ord på C, hva kalles det giftige stoffet som indianere i Amazonas-jungelen bruker å dyppe pilspissene sine i før de skal på jakt? Ordet betyr logisk nok ”gift” på deres språk
25 lytteprøve: dette er en coverversjon fra 2019. 2 måter å få poeng på: Hvem hører vi, eller hvilket band gav ut originalen på en plate som kom ut for 45 år siden og ble en kjempesuksess? (spill ”the chain”)

RUNDE 1 m/svar

1 sverige og finland har nå søkt om å bli medlem av NATO. Hvilket land er per i dag det ferskeste medlemmet i NATO, landet måtte skifte navn for å få lov til å bli med? Nord-Makedonia
2 hvilken 50-åring fikk hedersprisen under årets Gullruten-utdeling? Pga en sykdom har hun vært lite i rampelyset de siste ti årene. Anne Kat Hærland
3 hvilken bergenser var statsminister i Norge da vi ble et selvstendig land i 1905? I dag forbindes nok navnet mest med et forskningsinstitutt som naturlig nok har hovedkontor i Bergen, evt kan du komme til å tenke på norsk fotball. Christian Michelsen
4 hva heter en positivt ladet partikkel i en i atomkjerne? proton
5 komiserien ”How I met your mother” har nå fått en spin-off serie som heter ”How I met your father”. Hvem spiller hovedrollen i denne serien? Hvis det hjelper slo hun gjennom i rollen som Lizzie McGuire for ca 20 år siden  hilary duff
6 hvilket verdensarvsted i Sør-Amerika har et navn som betyr ”det gamle fjellet”? machu picchu
7 i hvilken tidsepoke innen musikken virket komponister som Bach, Händel og Vivaldi? barokken
8 hvilket ord er sammensatt av de greske ordene for uekte/falskt og navn? pseudonym
9 hvem malte taket i det sikstinske kapell i Roma? Det holder med fornavn Michelangelo (Simoni)
10 Steffen Iversen spilte fotball på øverste nivå fra 1994 til han la opp for ti år siden i 2012. I løpet av disse 18 årene spilte han for 5 forskjellige klubber, 3 i England og 2 i Norge. 1 av dem var Rosenborg som han spilte for i hele 3 perioder, men hvilke 4 andre klubber spilte han for? 2 poeng for alle 4 og 1 poeng for minst 2 rette. Tottenham, Wolverhampton, Vålerenga, Crystal Palace
11 hvilket produkt er ifølge sitt eget slagord “et lite stykke Norge”? freia melkesjokolade
12 hvilket land ble kalt Traktatstatene, og var britiske protektorater fra 1820 og fram til man fikk selvstendighet for ca 50 år siden? de forente arabiske emirater
13 i hvilket år ble Storbritannias statsminister Boris Johnson født? Dette året var det sommer- og vinter-OL, Nelson Mandela fikk livstidsdom, sangen dere får høre toppet vg-lista denne uka dette året, og artisten dere får høre døde i en flyulykke 31. juli. (spill ”I love you because”) 1964
14 to av de åtte planetene i solsystemet vårt har ingen måner, hvilke to? merkur og venus
15 hvem vant gullruten i kategorien beste programleder for serien Flukt i 2017 og for serien Rus nå i 2022? Leo Ajkic
16 Hvilket ord på H brukes om det optiske fenomenet som gjør at gjenstander i det fjerne synes å befinne seg høyere oppe enn de gjør i virkeligheten, at f. eks holmer og skjær svever i horisonten? I følge en 50 år gammel vise av Erik Bye er det godt å seile under sånne forhold. hildring
17 hvilken fjord i finnmark regnes som norges 4. lengste? Langs denne fjorden finner man bl.a   smørfjorden samt indre og ytre billefjord. porsangerfjorden
18 i hvilken ordklasse inngår hilsener, utropsord, svarord og lydhermende ord? Ord i denne klassen får ofte et utropstegn bak seg når de står på trykk. interjeksjoner
19 hvilken norsk forfatter ga ut romanen ”insektsommer” for 50 år siden? Boka ble til film 3 år etterpå og fikk da tittelen ”den sommeren jeg fylte 15”. Forfatteren har i løpet av de siste 20 årene skrevet 10 kriminalromaner med Jonfinn Valmann som hovedperson. Knut Faldbakken
20 hvilken idrett er det mest naturlig å forbinde svenske Magnus Wislander med? håndball (kåret til 1900-tallets beste spiller i verden)
21 Like ved Legoland i Danmark ligger skandinavias største badeland, hva heter det? Lalandia
22 hvilken religion, som kun er vanlig i ett land, er det snakk om når en av de viktigste bøkene ble skrevet i år 712 og heter Kojiki? shintoismen
23 hva regnes som den største av flyndrefiskene? kveite
24 hvem spilte rollen som Nicky Parsons i filmserien om Jason Bourne? Hun er også kjent fra filmer som ”10 things I hate about you” og ”Save the last dance”. Julia Stiles
25 lytteprøve: Hvem toppet vg-lista denne uka for 10 år siden med denne sangen? Den toppet hitlistene i 17 land, noe som er rekord for en ESC-vinner  (spill ”euphoria”) Loreen

RUNDE 2 m/svar

1 for hvilket land deltok sunnmørsjenta Amanda Tenfjord i årets Eurovision Song Contest med sangen ”die together”, og kom på en finfin 8. plass? Hellas
2 Dataspillet Axie Infinity ble hacket av hackergruppen Lazarus 23. mars i år, og hackerne kom seg visstnok unna med kryptovaluta verdt over 5 milliarder norske kroner. I hvilket land holder Lazarus til? nord-korea
3 innenfor medisin, hvilket ord på M brukes om flytende preparater som skal drikkes? mikstur
4 tv-serien Better Call Saul er nå inne i sin sjette og siste sesong. Hvilken tv-serie er dette en såkalt spin-off av? Breaking Bad
5 hvilken rockemusiker, som snart er å se her i området sammen med bandet han spiller i, heter egentlig Saul Hudson? Slash
6 hva heter hovedstaden i Bosnia-Herzegovina? Sarajevo
7 hva kalles den 80 km lange veistrekningen mellom Haugastøl og Flåm som har blitt en av norges mest populære sykkelveier? rallarvegen

svar; 8. alternativ B 9. Borussia Dortmund 10. Citröen 2CV 11. Assyria 12. (japansk) edderkoppkrabbe 13. Amber Heard

14 i hvilket band er Ingrid Helene Håvik låtskriver og frontfigur? Hvis det hjelper så er det dette bandet som er hovedattraksjon under årets ONS-konsert på torget i Stavanger. Highasakite
15 hvilket tysk uttrykk er både navnet på et brettspill som kom i norsk utgave for første gang i 2008, og en beskrivelse av en person som tror at han vet mer enn andre? bezzerwizzer
16 hvilken øygruppe i midten av Stillehavet: den ble først kjent for europeere for 300 år siden, fikk selvstendighet fra New Zealand for 60 år siden, og fjernet Vest fra navnet sitt for 25 år siden. Har sydkorset i flagget sitt, og hovedstaden begynner på A. Samoa
17 hvilket ti-år: yo-yo ble registrert som varemerke, og jitterbug ble en populær dans! 1930-tallet
18 i hvilken bok av Roald Dahl, blir hovedpersonen tvunget til å bo hos to fæle tanter etter at et neshorn spiser foreldrene hans? Hvis det hjelper har boka en frukt i navnet. Den ble filmatisert i 1996 og en musical basert på boka hadde premiere i 2010. Godtar norsk og engelsk tittel verdens største fersken  / James and the giant peach
19 fra hvilket land kommer den tidligere tennis-stjernen Martina Hingis? sveits
20 hvilket norsk ukeblad har navn etter en blomst, retter seg mot kvinner fra 35 år og oppover, og bruker slagordet ”god nok som du er”?  kamille
21 Vi skal sånn ca 200 år tilbake i tid: hvilken båt er det naturlig å tenke på hvis man får høre navnene William Bligh og Fletcher Christian? HMS Bounty (Bounty godtas)
22 hesten knegger og kua rauter, men hva gjør eselet? skryter
23 i hvilken film fra 1992 spilte Al Pacino rollen som den blinde Frank Slade, en rolle han for øvrig fikk Oscar for? duften av kvinne
24 med et ord på C, hva kalles det giftige stoffet som indianere i Amazonas-jungelen bruker å dyppe pilspissene sine i før de skal på jakt? Ordet betyr logisk nok ”gift” på deres språk curare
25 lytteprøve: dette er en coverversjon fra 2019. 2 måter å få poeng på: Hvem hører vi, eller hvilket band gav ut originalen på en plate som kom ut for 45 år siden og ble en kjempesuksess? (spill ”the chain”) highwomen / fleetwood mac

quiz 3. mai 2022

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Sindre. 21 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (Raude bilar er raskare enn kvite) 20 poeng av 25 mulige.
Snittscoren var 13.1 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlaget (De skarpeste knivene i skuffen) 24 poeng av 26 mulige.
Snittscoren var 15.2 poeng.

RUNDE 1

1 Norsk fotball: Hvilken spiller scoret det eneste målet i Cupfinalen på søndag?
2 Når ble den første 1. mai feiringen gjennomført i Norge? Årstallet slutter på -0
3 Hvem er kommunal- og distriktsminister?
4 Under hvilken amerikansk president ble Alaska innlemmet som delstat i USA?
5 I hvilket land er Muscat hovedstad?
6 Hva het debutalbumet til Beatles fra 1963?
7 I hvilket tiår ble det japanske spillselskapet Nintendo etablert?
8 I hvilket land hører flyselskapet Qantas til?
9 Hvilken er den første nasjonalparken som ble opprettet i Norge?
10 Hva er den egentlige tittelen på Bergens bysang som gjerne bare omtales som “Nystemten”?
11 Hva er navnet på det som tidligere het Jernbaneverket?
12 I hvilken delvis autonom øygruppe med ca 30 000 innbyggere heter den eneste byen Mariehamn?
13 Lytteprøve: Hit i 1988, hvem er dette? Enten navn på bandet eller navn på vokalisten (spill ‘’I’m not scared’’)
14 Hvilken tegneseriefigur var “hard mot de harde”?
15 Hva heter den eneste britiske statsministeren som har blitt myrdet?
16 Med et ord på V, hva kalles seigtflytende væsker?
17 Hvilken farge har et navn som betyr “fargen fra India”?
18 Fra hvilket land regner man med at bakverket Bagel kommer fra?
19 I hvilke 3 byer i Storbritannia finnes det undergrunnsbane? Må ha alle tre.
20 Hva brygges mjød av, utenom vann og gjær?
21 Hvilket år? Televerket skifter navn til Telenor, 168 dør i et terrorangrep i Oklahoma City, Leif Juster dør og Rosenborg blir cupmester og seriemester i fotball
22 Når er neste skuddår?
23 Hva heter de 2 grevskapene som har eksistert i Norge?
24 Siden det nå har blitt Mai, hvilken storby heter Mailand på tysk?
25 Lytteprøve: Hvem er dette? Tysk dancemusic fra 2008  (spill ‘’I will love again’’)

RUNDE 2

1 Hvem vant Nærbø over i semifinalen i Europacupen i håndball på søndag?
2 Hvor mange år på tronen feirer dronning Elizabeth II av Storbritannia nå i 2022?
3 Hva kalles den greske likøren som er en blanding av vin og brandy?
4 Hvilken by renner elva Tista gjennom?
5 Den franske filmen Den fabelaktige Amélie fra Montmartre kom ut i 2001, og ble en stor suksess. Hvem spiller hovedrollen?
6 Hva var den store begivenheten i Norge (og kanskje spesielt Bergen) på dagens dato i 1986?
7 Ranger disse byene etter folketall fra størst til minst: Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow.
8 Hvem er Barbara Millicent Roberts bedre kjent som?
9 Hvilket metall er Hans Christian Ørsted kjent for å ha oppdaget i 1825?
10 Hva var verdens største reiseselskap før det gikk konkurs i september 2019?
11 Hvilket fotballag spiller hjemmekampene på Hillsborough Stadium?
12 Regnes pale ale og brown ale som over- eller undergjæret øl?
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Vi skal til 1985 (spill ‘’maria magdalena’’)
19 I hvilket år var Falklandskrigen?
20 Hvilken stor hit fra 1987 starter med tekstlinjen “They sentenced me to 20 years or boredom, for trying to change the system from within”
21 Hva slags skapning er en petrell?
22 Hva heter filmen til Erik Poppe fra 2004 som både har et bynavn og navnet på en delstat i tittelen?
23 Hvilke 5 byer har arrangert sommer-OL mer enn en gang? 1 poeng for 4, 2 poeng for alle 5.
24 Hva kalles det på børsen når noen taster en alvorlig feil som gjør at børsene svinger veldig?
25 Lytteprøve: Hvem er dette? Tilbake til 2013 (spill ‘’Johnny’s song’’)

RUNDE 1 m/svar

1 Norsk fotball: Hvilken spiller scoret det eneste målet i Cupfinalen på søndag? Sivert Mannsverk
2 Når ble den første 1. mai feiringen gjennomført i Norge? Årstallet slutter på -0 1890
3 Hvem er kommunal- og distriktsminister? Sigbjørn Gjelsvik
4 Under hvilken amerikansk president ble Alaska innlemmet som delstat i USA? Dwight Eisenhower (1959)
5 I hvilket land er Muscat hovedstad? Oman
6 Hva het debutalbumet til Beatles fra 1963? Please please me
7 I hvilket tiår ble det japanske spillselskapet Nintendo etablert? 1880-tallet (1889)
8 I hvilket land hører flyselskapet Qantas til? Australia
9 Hvilken er den første nasjonalparken som ble opprettet i Norge? Rondane
10 Hva er den egentlige tittelen på Bergens bysang som gjerne bare omtales som “Nystemten”? Udsigter fra Ulriken
11 Hva er navnet på det som tidligere het Jernbaneverket? Bane Nor
12 I hvilken delvis autonom øygruppe med ca 30 000 innbyggere heter den eneste byen Mariehamn? Åland
13 Lytteprøve: Hit i 1988, hvem er dette? Enten navn på bandet eller navn på vokalisten (spill ‘’I’m not scared’’) Eight Wonder / Patsy Kensit
14 Hvilken tegneseriefigur var “hard mot de harde”? Fantomet
15 Hva heter den eneste britiske statsministeren som har blitt myrdet? Spencer Perceval (myrdet i 1812)
16 Med et ord på V, hva kalles seigtflytende væsker? Viskøse
17 Hvilken farge har et navn som betyr “fargen fra India”? Indigo
18 Fra hvilket land regner man med at bakverket Bagel kommer fra? Polen
19 I hvilke 3 byer i Storbritannia finnes det undergrunnsbane? Må ha alle tre. London, Glasgow, Newcastle (sunderland godtas)
20 Hva brygges mjød av, utenom vann og gjær? Honning
21 Hvilket år? Televerket skifter navn til Telenor, 168 dør i et terrorangrep i Oklahoma City, Leif Juster dør og Rosenborg blir cupmester og seriemester i fotball 1995
22 Når er neste skuddår? 2024
23 Hva heter de 2 grevskapene som har eksistert i Norge? Jarlsberg og Larvik
24 Siden det nå har blitt Mai, hvilken storby heter Mailand på tysk? Milano
25 Lytteprøve: Hvem er dette? Tysk dancemusic fra 2008  (spill ‘’I will love again’’) Baracuda

RUNDE 2 m/svar

1 Hvem vant Nærbø over i semifinalen i Europacupen i håndball på søndag? Drammen
2 Hvor mange år på tronen feirer dronning Elizabeth II av Storbritannia nå i 2022? 70
3 Hva kalles den greske likøren som er en blanding av vin og brandy? Metaxa
4 Hvilken by renner elva Tista gjennom? Halden
5 Den franske filmen Den fabelaktige Amélie fra Montmartre kom ut i 2001, og ble en stor suksess. Hvem spiller hovedrollen? Audrey Tautou
6 Hva var den store begivenheten i Norge (og kanskje spesielt Bergen) på dagens dato i 1986? Finalen i Eurovision Song Contest / MGP
7 Ranger disse byene etter folketall fra størst til minst: Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow. Glasgow – Edinburgh – Aberdeen – Dundee
8 Hvem er Barbara Millicent Roberts bedre kjent som? Barbie-dukken
9 Hvilket metall er Hans Christian Ørsted kjent for å ha oppdaget i 1825? Aluminium
10 Hva var verdens største reiseselskap før det gikk konkurs i september 2019? Thomas Cook
11 Hvilket fotballag spiller hjemmekampene på Hillsborough Stadium? Sheffield Wednesday
12 Regnes pale ale og brown ale som over- eller undergjæret øl? Overgjæret
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Vi skal til 1985 (spill ‘’maria magdalena’’) Sandra

Svar: 14. Sykelig overvekt, 15. Eritrea 16. Jethro Tull 
17. Battersea Power station 18. Erlend Ropstad

19 I hvilket år var Falklandskrigen? 1982
20 Hvilken stor hit fra 1987 starter med tekstlinjen “They sentenced me to 20 years or boredom, for trying to change the system from within” First we take Manhattan
21 Hva slags skapning er en petrell? Stormfugl, fugl godtas
22 Hva heter filmen til Erik Poppe fra 2004 som både har et bynavn og navnet på en delstat i tittelen? Hawaii, Oslo
23 Hvilke 5 byer har arrangert sommer-OL mer enn en gang? 1 poeng for 4, 2 poeng for alle 5. Paris, London, Los Angeles, Aten, Tokyo
24 Hva kalles det på børsen når noen taster en alvorlig feil som gjør at børsene svinger veldig? Pølsefinger
25 Lytteprøve: Hvem er dette? Tilbake til 2013 (spill ‘’Johnny’s song’’) Helldorado