quiz 16. mai 2023

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Stian. 8 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (Vestre Bergeland Boldclub) 18 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 15.4 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlagene (Kvite allstars, Rundt bålet, Subrosa og Vestre Bergeland Boldclub) 19 poeng av 26 mulige.
Snittscoren var 14.5 poeng.

 

RUNDE 1

1 hva het hvalrossen som ble avlivet i Frognerkilen i Oslo i fjor sommer, og som det nå har blitt reist en skulptur av på samme sted?
2 hva er navnet på det nye Zelda-spillet, som ble lansert i forrige uke?
3 hva er både navnet på SI-enheten for krekvens og et bilutleiefirma?
4 16. mai omtales ofte som ”fotballens festdag”, og for 5 år siden var det ekstra festlig på Viking Stadion denne datoen. Det ble nemlig scoret hele 7 mål da Viking vant over Sandnes Ulf.  Hva ble kampresultatet?
5 17. mai blir ikke helt det samme uten korpsmusikk. Hvilket tiår fikk jenter lov til å være med i norske skolekorps for første gang? Årstallet sluttet på 6.
6 hvilken norsk komiker var programleder for tv-serien ”korps united” som gikk på tv2 i fjor vår?
7 hvilket musikkinstrument har kallenavnet ”mississippe saxophone”?
8 hva heter USAs 5. lengste elv? Den har navn etter delstaten den starter i og på veien til utløpet i Stillehavet renner den gjennom Grand Canyon.
9 ifølge gresk mytologi, hvem stjal ilden fra gudene og ga den til menneskene? Dette er også navnet på en Ridley Scott film fra 2012 med Charlize Theron i en av hovedrollene.
10 i hvilken bokserie, som også har blitt filmatisert, figurerer de to rødhårete tvillingene Fred og George Weasley?
11 hvilket engelsk fotballag spilte hjemmekampene sine på Maine Road inntil de flyttet til sin nye stadion for 20 år siden?
12 hva heter de fire mestselgende japanske motorsykkelmerkene, også kjent som ”the japanese big four”? 2 poeng for alle 4, 1 poeng for 3 rette.
13 hvor  mange km lang er Lærdalstunnelen, verdens lengste biltunnel? Dere får ca 10% slingringsmonn
14 hvem skrev teksten til nasjonalhymnen ”fagert er landet”? Det holder med etternavn
15 hvilken person fra Stange, som var gift med en kjent rogalending, ga for 120 år siden ut boka ”norsk klædebunad”? Hun var den første styreformannen ved Det Norske Teatret i Oslo, og en av bygningene ved Universitet i Stavanger er oppkalt etter henne.
16 hvilken farge har vanligvis russedressene til de som er ferdige i barnehagen?
17 i hvilket land foregår handlingen i krimserien som på norsk har fått navnet ”66 grader mord”?
18 italia kalles ofte for ”støvellandet”. Hvilken provins utgjør hælen på støvelen? Provinshovedstaden, som heter det samme som provinsen, har i år et lag på øverste nivå i italiensk fotball. Laget, som heter det samme som byen, og som aldri har vunnet noe som helst, har denne sesongen en spiller fra hvert av de 5 nordiske landene i stallen.
19 i hvilken by ved Mjøsa finner vi verdens høyeste trebygning, Mjøstårnet?
20 Grotten i Slottsparken i Oslo regnes som Norges første sveitserhus, og har siden 1922 vært Statens æresbolig for kunstnere. I løpet av disse hundre årene er det 2 komponister og 2 forfattere som har bodd der, hva heter disse 4 kunstnerne? Det holder med etternavn. Årstall for innflytting var 1924, 1946, 1981 og 2011. 2 poeng for alle 4, 1 poeng for minst 2 rette
21 i hvilken idrett har Stavanger-jenta Kari Schibevaag, som i år fyller 45 år, vunnet flere vm-titler?
22 hva er det motsatte av en trekkfugl?
23 hvilken amerikansk rødvin, som har et navn på to ord som begge starter på samme bokstav, har lenge vært den mest solgte vinen på vinmonopolet?
24 hva kalles seremonien der kardinalene velger ny pave?
25 lytteprøve: hvem toppet vg-lista denne uka for 5 år siden med denne sangen, hentet fra plata ”beerbongs & bentleys”? (spill ”better now”)

 

RUNDE 2

1 hvilken norsk artist er aktuell med plata ”blomi”? Dette er artistens sjette studioalbum, og det første siden ”music for people in trouble” fra 2017.
2 hva driver Andreas Leknessund med, som har gjort at han har vært en del omtalt nå i mai?
3 hvem kalles for grunnlovens far?
4 i hvilket område ligger Eidsvoll? A) Follo B) Hadeland C) Ringerike D) Romerike
5 hvilken barne-tv figur fra gamle dager var det som sa “det gikk jo bra jo, så rart”?
A) colargol B) teodor C) titten tei
6 hvem var ifølge Alf Prøysen “brun over, grå under og lyselyserød på snuten”?
7 hvilken berømt komponist har skrevet melodien til den kjente sangen “kom mai du skjønne milde” ?

14 hvilket amerikansk selskap som ble grunnlagt i 1923, er et av verdens største innen leker og brettspill og har varemerker som Monopol, Trivial Pursuit, My Little Pony og Transformers? Svaret begynner på H.
15 med et ord på H, hva kalles det nitrogenholdige stoffet i kroppen som frigjøres ved allergiske reaksjoner?
16 i hvilken takt går de fleste marsjer?
17 på 17. mai er det sikkert noen av dere som skal kose seg med Pavlova-kake. Den kaka er oppkalt etter russiske Anna Pavlova som levde fra 1881 til 1931, hvilken kunstform var hun kjent for?
18 i år er det 70 år siden krone-isen kom på markedet. Hvilket årstall, som slutter på 0, var siste året krone-isen kostet en krone?
19 villa stenersen i oslo, som stod ferdig i 1939 og som ble gitt i gave til staten av Rolf Stenersen 35 år senere, regnes som et av norges fremste eksempler på hvilken stilretning?
20 i hvilken lagidrett er Aalborg Pirates, Belfast Giants, Red Bull München og Rouen Dragons toppklubber i sine respektive land?
21 dagens dato: hvilken Jesper, som i dag fyller 75 år, spilte skurken Mr White i de 3 james bond filmene Casino Royale, Quantum of Solace og Spectre, men er her til lands sikkert mest kjent for rollen som Kong Haakon VII i filmen ”kongens nei” fra 2016?
22 når vi først er inne på Kong Haakon VII; i år er det 85 år siden Dronning Maud døde, i hvilket land ble hun født?
23 med et ord på O, hva heter den linsen i en kikkert eller et mikroskop som vender mot øyet?
24 hvilke tegnefilmfigurer ble skapt av Professor Utonium da han ved et uhell blandet kjemikalie X sammen med sukker, krydder og alt mulig fint? Serien hadde premiere for 25 år siden.
25 lytteprøve. Dere får høre en sang som toppet vg-lista 5 uker på rad våren for 25 år siden, og som i følge nettstedet russ.no var årets russelåt i 1998. To måter å få poeng på: Hvem synger her, eller hvem hadde originalen i 1980? (spill ”vill ha dig”)

 

RUNDE 1 m/svar

1 hva het hvalrossen som ble avlivet i Frognerkilen i Oslo i fjor sommer, og som det nå har blitt reist en skulptur av på samme sted? Freya
2 hva er navnet på det nye Zelda-spillet, som ble lansert i forrige uke? tears of the kingdom
3 hva er både navnet på SI-enheten for krekvens og et bilutleiefirma? hertz
4 16. mai omtales ofte som ”fotballens festdag”, og for 5 år siden var det ekstra festlig på Viking Stadion denne datoen. Det ble nemlig scoret hele 7 mål da Viking vant over Sandnes Ulf.  Hva ble kampresultatet?    5 – 2
5 17. mai blir ikke helt det samme uten korpsmusikk. Hvilket tiår fikk jenter lov til å være med i norske skolekorps for første gang? Årstallet sluttet på 6. 1950-tallet
6 hvilken norsk komiker var programleder for tv-serien ”korps united” som gikk på tv2 i fjor vår? sigrid bonde tusvik
7 hvilket musikkinstrument har kallenavnet ”mississippe saxophone”? munnspill
8 hva heter USAs 5. lengste elv? Den har navn etter delstaten den starter i og på veien til utløpet i Stillehavet renner den gjennom Grand Canyon. colorado
9 ifølge gresk mytologi, hvem stjal ilden fra gudene og ga den til menneskene? Dette er også navnet på en Ridley Scott film fra 2012 med Charlize Theron i en av hovedrollene. prometheus
10 i hvilken bokserie, som også har blitt filmatisert, figurerer de to rødhårete tvillingene Fred og George Weasley? harry potter
11 hvilket engelsk fotballag spilte hjemmekampene sine på Maine Road inntil de flyttet til sin nye stadion for 20 år siden? man city
12 hva heter de fire mestselgende japanske motorsykkelmerkene, også kjent som ”the japanese big four”? 2 poeng for alle 4, 1 poeng for 3 rette. honda, kawasaki, suzuki og yamaha
13 hvor  mange km lang er Lærdalstunnelen, verdens lengste biltunnel? Dere får ca 10% slingringsmonn 24.5 km (poeng på alt fra 22 til 27 km)
14 hvem skrev teksten til nasjonalhymnen ”fagert er landet”? Det holder med etternavn anders hovden
15 hvilken person fra Stange, som var gift med en kjent rogalending, ga for 120 år siden ut boka ”norsk klædebunad”? Hun var den første styreformannen ved Det Norske Teatret i Oslo, og en av bygningene ved Universitet i Stavanger er oppkalt etter henne. Hulda Garborg
16 hvilken farge har vanligvis russedressene til de som er ferdige i barnehagen? rosa
17 i hvilket land foregår handlingen i krimserien som på norsk har fått navnet ”66 grader mord”? finland
18 italia kalles ofte for ”støvellandet”. Hvilken provins utgjør hælen på støvelen? Provinshovedstaden, som heter det samme som provinsen, har i år et lag på øverste nivå i italiensk fotball. Laget, som heter det samme som byen, og som aldri har vunnet noe som helst, har denne sesongen en spiller fra hvert av de 5 nordiske landene i stallen. Lecce
19 i hvilken by ved Mjøsa finner vi verdens høyeste trebygning, Mjøstårnet? Brumunddal
20 Grotten i Slottsparken i Oslo regnes som Norges første sveitserhus, og har siden 1922 vært Statens æresbolig for kunstnere. I løpet av disse hundre årene er det 2 komponister og 2 forfattere som har bodd der, hva heter disse 4 kunstnerne? Det holder med etternavn. Årstall for innflytting var 1924, 1946, 1981 og 2011. 2 poeng for alle 4, 1 poeng for minst 2 rette i kronologisk rekkefølge: christian sinding, arnulf øverland, arne nordheim og jon fosse
21 i hvilken idrett har Stavanger-jenta Kari Schibevaag, som i år fyller 45 år, vunnet flere vm-titler? kiting
22 hva er det motsatte av en trekkfugl? standfugl
23 hvilken amerikansk rødvin, som har et navn på to ord som begge starter på samme bokstav, har lenge vært den mest solgte vinen på vinmonopolet? falling feather
24 hva kalles seremonien der kardinalene velger ny pave? konklave
25 lytteprøve: hvem toppet vg-lista denne uka for 5 år siden med denne sangen, hentet fra plata ”beerbongs & bentleys”? (spill ”better now”) post malone

 

RUNDE 2 m/svar

1 hvilken norsk artist er aktuell med plata ”blomi”? Dette er artistens sjette studioalbum, og det første siden ”music for people in trouble” fra 2017. susanne sundfør
2 hva driver Andreas Leknessund med, som har gjort at han har vært en del omtalt nå i mai? syklist, ledet Giro d’Italia i noen dager
3 hvem kalles for grunnlovens far? christian magnus fahlsen
4 i hvilket område ligger Eidsvoll? A) Follo B) Hadeland C) Ringerike D) Romerike D) romerike
5 hvilken barne-tv figur fra gamle dager var det som sa “det gikk jo bra jo, så rart”?
A) colargol B) teodor C) titten tei
B) teodor
6 hvem var ifølge Alf Prøysen “brun over, grå under og lyselyserød på snuten”? helene harefrøken
7 hvilken berømt komponist har skrevet melodien til den kjente sangen “kom mai du skjønne milde” ? Wolfgang Amadeus Mozart

svar: 8. Fidget spinner 9. Vest-Agderbunad, Askerbunad 10. Tuva Hansen
11. Kari Traa 12. Fredrik Meltzer 13. Johannes Thingnes Bø

14 hvilket amerikansk selskap som ble grunnlagt i 1923, er et av verdens største innen leker og brettspill og har varemerker som Monopol, Trivial Pursuit, My Little Pony og Transformers? Svaret begynner på H. hasbro
15 med et ord på H, hva kalles det nitrogenholdige stoffet i kroppen som frigjøres ved allergiske reaksjoner? histamin
16 i hvilken takt går de fleste marsjer? 2/4-takt, også 4/4 godkjennes
17 på 17. mai er det sikkert noen av dere som skal kose seg med Pavlova-kake. Den kaka er oppkalt etter russiske Anna Pavlova som levde fra 1881 til 1931, hvilken kunstform var hun kjent for? ballett
18 i år er det 70 år siden krone-isen kom på markedet. Hvilket årstall, som slutter på 0, var siste året krone-isen kostet en krone? 1970
19 villa stenersen i oslo, som stod ferdig i 1939 og som ble gitt i gave til staten av Rolf Stenersen 35 år senere, regnes som et av norges fremste eksempler på hvilken stilretning? funkis-stilen
20 i hvilken lagidrett er Aalborg Pirates, Belfast Giants, Red Bull München og Rouen Dragons toppklubber i sine respektive land? ishockey
21 dagens dato: hvilken Jesper, som i dag fyller 75 år, spilte skurken Mr White i de 3 james bond filmene Casino Royale, Quantum of Solace og Spectre, men er her til lands sikkert mest kjent for rollen som Kong Haakon VII i filmen ”kongens nei” fra 2016? Jesper Christensen
22 når vi først er inne på Kong Haakon VII; i år er det 85 år siden Dronning Maud døde, i hvilket land ble hun født? Storbritannia, godtar England (født i London)
23 med et ord på O, hva heter den linsen i en kikkert eller et mikroskop som vender mot øyet? okular
24 hvilke tegnefilmfigurer ble skapt av Professor Utonium da han ved et uhell blandet kjemikalie X sammen med sukker, krydder og alt mulig fint? Serien hadde premiere for 25 år siden. powerpuffjentene
25 lytteprøve. Dere får høre en sang som toppet vg-lista 5 uker på rad våren for 25 år siden, og som i følge nettstedet russ.no var årets russelåt i 1998. To måter å få poeng på: Hvem synger her, eller hvem hadde originalen i 1980? (spill ”vill ha dig”) Drömhus, Freestyle

quiz 9. mai 2023

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Sindre. 15 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (Figaro) 24 poeng av 26 mulige.
Snittscoren var 16.1 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlaget (Subrosa) 24 poeng av 25 mulige.
Snittscoren var 18.2 poeng.

RUNDE 1

1 Hvilket møte var Volodymyr Zelenskiy med på på onsdag?
2 Hvem ble nettopp tildelt året Peer Gynt pris?
3 Hva er det nye navnet på Tromsø IL sitt stadion?
4 I hvilket land finner vi flertallet av verdens ville tigre?
5 Hvilken institusjon har adresse Kirsten Flagstads Plass 1 i Oslo?
6 Hvilket lite østafrikansk land ligger mellom Etiopia, Eritrea og Somalia?
7 Hva kaller vi det på norsk, det som i Sverige kalles sykkelspark og i Danmark kalles saksespark?
8 Hvilket radioaktivt grunnstoff regnes å ha en halveringstid på 200 år?
9 Hva heter det statlige selskapet som ble opprettet i 1916 for å drive gruvevirksomhet i Kongsfjorden på Svalbard?
10 Hva slags skapning er Ratatosk i norrøn mytologi, som bor i treet Yggdrasil?
11 Hva heter delstatshovedstaden i Utah?
12 Hvilke 4 levende språk hører til under keltiske språk? 1 poeng for 3 og 2 poeng for alle fire
13 Lytteprøve: Hva heter bandet eller hvilken film er den kjent fra? Sangen er fra 1992, film fra 1994 (spill “Girl, you’ll be a woman soon”)
14 I hvilket tiår sto Jærbanen ferdig?
15 Hvilket år? Josef Fritzl blir dømt til livstid, Anders Fogh Rasmussen blir generalsekretær i NATO, Max Manus filmen vinner 7 Amandapriser, Joshua French og Tjøstolv Moland blir dømt til døden i Kongo, det er Kristin Halvorsen som legger fram statsbudsjettet og the Eagles har konsert i Bergen
16 Hvem var vokalist i det norske 70-talls bandet Popol Vuh, som senere het Popol Ace?
17 Hvor mye veier en curlingstein? Den har en maksimumsvekt. 2 kg hver vei
18 Hva heter den greske mytologiske skikkelsen som blir forelsket i sitt eget speilbilde?
19 Hva er beiteplukk?
20 Hvilken kjent institusjon ligger i det som tidligere het Bankside power station?
21 For hvilken klubb spilte baseball-legenden Babe Ruth store deler av sin karriere?
22 Hva var det dronning Elisabeth II og president Francois Mitterrand åpnet sammen 6. mai i 1994?
23 Hvilket begrep brukes om populærmusikk fra Sør-Korea?
24 I hvilken øystat som har ca en halv million innbyggere heter hovedstaden Praia?
25 Lytteprøve: Hvem er dette? Fra 1988 (spill ‘’straight up’’)

 

RUNDE 2

1 Hvilken kjent skuespiller og filmregissør sin sønn spilte nylig en konsert på Maijazz?
2 Hvilken litterær karakter med en årstid som etternavn er tilbake i ny bok?
3 Hva kalles kino i Danmark?
4 Hvilket skotsk band med et kort ord som gjentas 3 ganger hadde i 1994 en stor hit med en coverversjon av “Love is all around”?
5 Hvilken stor bløff ble avslørt 6. mai 1983? Det har en link til andre verdenskrig og noe med Hitler å gjøre.
6 Hvilket ord brukes om bakteriebelegg på tennene?
7 Under hvilket kvinnenavn markedsfører Tine sine juiceprodukter?
8 Hvilken fisk kalles også marulk eller sjødjevel?
9 Hva heter myntenheten som brukes i Iran, Saudi-Arabia og Qatar?
10 Finnes det kommuner på Svalbard?
11 Hva heter Norges riksanlegg for roing og padling?
12 Hvilket slag blir regnet som slutten på vikingtiden? De var i dette slaget Harald Hardråde blir drept
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Fra 2006. Bandet deler navn med en hovedstad i midtøsten (spill ‘’scenic world’’)

19 Hva var det som ble laget eller funnet opp av Arthur Wynne og ble trykket i en utgave av New York Times i 1913?
20 Hvem regnes som en av de viktigste regissørene innen sovjetisk film? Fornavnet er Sergej
21 Hvem var pave i bare 34 dager før han døde i 1978?
22 Nevn et år Nostradamus levde. Til orientering ble han 63 år
23 Hva er en baldakin?
24 Hva er hovedingrediensen i Gazpacho suppe?
25 Lytteprøve: Hvilken musikal er denne sangen hentet fra? Fra 1984 (spill “One night in Bangkok”)

 

RUNDE 1 m/svar

1 Hvilket møte var Volodymyr Zelenskiy med på på onsdag? Nordisk ministermøte / toppmøte
2 Hvem ble nettopp tildelt året Peer Gynt pris? Lise Klaveness
3 Hva er det nye navnet på Tromsø IL sitt stadion? Romssa Arena
4 I hvilket land finner vi flertallet av verdens ville tigre? India
5 Hvilken institusjon har adresse Kirsten Flagstads Plass 1 i Oslo? Operaen
6 Hvilket lite østafrikansk land ligger mellom Etiopia, Eritrea og Somalia? Djibouti
7 Hva kaller vi det på norsk, det som i Sverige kalles sykkelspark og i Danmark kalles saksespark? Brassespark
8 Hvilket radioaktivt grunnstoff regnes å ha en halveringstid på 200 år? Plutonium
9 Hva heter det statlige selskapet som ble opprettet i 1916 for å drive gruvevirksomhet i Kongsfjorden på Svalbard? Kings Bay
10 Hva slags skapning er Ratatosk i norrøn mytologi, som bor i treet Yggdrasil? Ekorn
11 Hva heter delstatshovedstaden i Utah? Salt Lake City
12 Hvilke 4 levende språk hører til under keltiske språk? 1 poeng for 3 og 2 poeng for alle fire Irsk, skotsk-gælisk, walisisk og bretonsk
13 Lytteprøve: Hva heter bandet eller hvilken film er den kjent fra? Sangen er fra 1992, film fra 1994 (spill “Girl, you’ll be a woman soon”) Urge Overkill, Pulp Fiction
14 I hvilket tiår sto Jærbanen ferdig? 1870-tallet (1878)
15 Hvilket år? Josef Fritzl blir dømt til livstid, Anders Fogh Rasmussen blir generalsekretær i NATO, Max Manus filmen vinner 7 Amandapriser, Joshua French og Tjøstolv Moland blir dømt til døden i Kongo, det er Kristin Halvorsen som legger fram statsbudsjettet og the Eagles har konsert i Bergen 2009
16 Hvem var vokalist i det norske 70-talls bandet Popol Vuh, som senere het Popol Ace? Jahn Teigen
17 Hvor mye veier en curlingstein? Den har en maksimumsvekt. 2 kg hver vei 20 kg
18 Hva heter den greske mytologiske skikkelsen som blir forelsket i sitt eget speilbilde? Narsissus
19 Hva er beiteplukk? Et kortspill
20 Hvilken kjent institusjon ligger i det som tidligere het Bankside power station? Tate Modern
21 For hvilken klubb spilte baseball-legenden Babe Ruth store deler av sin karriere? New York Yankees
22 Hva var det dronning Elisabeth II og president Francois Mitterrand åpnet sammen 6. mai i 1994? Kanaltunnelen
23 Hvilket begrep brukes om populærmusikk fra Sør-Korea? K-Pop
24 I hvilken øystat som har ca en halv million innbyggere heter hovedstaden Praia? Kapp Verde
25 Lytteprøve: Hvem er dette? Fra 1988 (spill ‘’straight up’’) Paula Abdul

 

RUNDE 2 m/svar

1 Hvilken kjent skuespiller og filmregissør sin sønn spilte nylig en konsert på Maijazz? Clint Eastwood
2 Hvilken litterær karakter med en årstid som etternavn er tilbake i ny bok? Ingrid Winter
3 Hva kalles kino i Danmark? Biograf
4 Hvilket skotsk band med et kort ord som gjentas 3 ganger hadde i 1994 en stor hit med en coverversjon av “Love is all around”? Wet Wet Wet
5 Hvilken stor bløff ble avslørt 6. mai 1983? Det har en link til andre verdenskrig og noe med Hitler å gjøre. Forfalskede dagbøker
6 Hvilket ord brukes om bakteriebelegg på tennene? Plakk
7 Under hvilket kvinnenavn markedsfører Tine sine juiceprodukter? Sunniva
8 Hvilken fisk kalles også marulk eller sjødjevel? Breiflabb
9 Hva heter myntenheten som brukes i Iran, Saudi-Arabia og Qatar? Rial
10 Finnes det kommuner på Svalbard? Nei
11 Hva heter Norges riksanlegg for roing og padling? Årungen
12 Hvilket slag blir regnet som slutten på vikingtiden? De var i dette slaget Harald Hardråde blir drept Slaget ved Stamford Bridge
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Fra 2006. Bandet deler navn med en hovedstad i midtøsten (spill ‘’scenic world’’) Beirut

SVAR 14 Kroatia 15 Slovakia 16 Groundhog day 17 Mastercard 18 Skjenkekontrollen

19 Hva var det som ble laget eller funnet opp av Arthur Wynne og ble trykket i en utgave av New York Times i 1913? Kryssord
20 Hvem regnes som en av de viktigste regissørene innen sovjetisk film? Fornavnet er Sergej Sergej Eisenstein
21 Hvem var pave i bare 34 dager før han døde i 1978? Johannes Paul I
22 Nevn et år Nostradamus levde. Til orientering ble han 63 år 1503 til 1566
23 Hva er en baldakin? Et pryd og/eller beskyttelsestak
24 Hva er hovedingrediensen i Gazpacho suppe? Tomater
25 Lytteprøve: Hvilken musikal er denne sangen hentet fra? Fra 1984 (spill “One night in Bangkok”) Chess