Quiz 23. april 2024

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Stian. 17 lag deltok i runde 1, 16 i runde 2.
I runde 1 hadde vinnerlaget (De skarpeste knivene i skuffen) 23 poeng av 26 mulige.
Snittscoren var 15.6 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlagene (Apropos propellfly og De skarpeste knivene i skuffen) 22 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 15.9 poeng.

RUNDE 1

1 hvilken populær norsk artist er aktuell med sitt andre album, ”I’m doing it again, baby!”?
2 I helga var det 50-års jubileum for et skirenn som går fra Finse til Ustaoset. I år var det 12000 påmeldte deltakere, men rennet endte opp med å bli avlyst på lørdag pga kulde og sterk vind. Hva heter dette rennet?
3 Videre til andre kalde ting som har jubileum. Iskremprodusenten Hennig Olsen har 100-års jubileum i år. I hvilken by holder de til?
4 Noe annet som skjedde for 100 år siden var at det var sommer-OL i Paris. Da fikk Norge sin første, og foreløpig eneste olympiske mester i boksing, hva het han?
5 et OL som ligger litt nærmere i tid er OL på Lillehammer. Hvor mange gullmedaljer tok Norge i disse fantastiske februardagene i 1994?
A) 10 B) 15 ) C) 20
6 hvilken militær grad har Dag Otto Lauritzen i Kompani Lauritzen?
7 Lytteprøve: hvilket kompani, med vokalist Paul Rodgers i spissen, fikk en kjempehit med debutsingelen ”Can´t get enough” for 50 år siden?
8 i hvilket europeisk land er Iasi (Jassy), Constanta og Timisoara 3 av de 5 største byene?
9 hva slags ost skal brukes i den italienske desserten Tiramisu?
10 siden det var den internasjonale Haiku-dagen i forrige uke: Hvor mange stavelser er det i et haiku-dikt?
11 Bakepulver hever mat fordi det, når det løses i vann, danner en gass som tar større plass enn pulveret. Hvilken gass er det som dannes?
12 hvor mange milliliter tilsvarer en spiseskje når det står i en oppskrift?
A) 10 B) 15 C) 20
13 nå som det nærmer seg finale i Eurovision Song Contest: hva blandes med champagne for å lage en Buck’s Fizz? (spill ”making your mind up”)
14 en del skriverier om ungdomspartiet til Rødt i det siste, siden de fikk en ny leder etter det som den forrige lederen kaller et kupp. Den nye lederen heter Amrit Kaur. Kun basert på etternavnet, hvilken religion er det da naturlig å anta at hun tilhører?
15 hvilket pungdyr, som døde ut i 1936, finner man to stk av på våpenskjoldet til den australske øya Tasmania? Godtar to svar
16 hvilken Nora, som døde i 2012, regisserte bl.a ”Sleepless in Seattle”og ”You’ve got mail” og skrev manus til ”Da han møtte henne”?
17 hvilket av de såkalte grunge-bandene fra Seattle gav ut plata ”superunknown” for 30 år siden?
18 i verden fins det 4 eksempler på at land som starter på samme vokal grenser mot hverandre. Aserbajdsjan og Armenia er et av dem, hvilke er de 3 andre? 2 poeng for alle tre, 1 poeng for 2 rette.
19 på siste side av hvilken avis kunne man lese vitsetegninger signert Morten M omtrent daglig helt fra 1979 og fram til 2011?
20 dagens dato: Denne forfatteren hadde blitt 100 år i dag hvis hun var i live, men hun døde i 2018. Hun er mest kjent for bokserien ”Sagaen om Isfolket”, hva het hun?
21 i hvilken by i USA heter NHL-laget Lightning, MLB-laget Rays og NFL-laget Buccaneers?
22 på hvilket redskap kalles skaftet for orv?
23 på dagens dato for 1010 år siden stod slaget ved Clontarf utenfor Dublin. Selv om styrkene hans vant slaget, så ble den irske overkongen drept, hva het han? Hvis det hjelper så hadde han like initialer, og det ble tidligere i år åpnet en pub i Stavanger sentrum som bærer hans navn.
24 hva lever en pandabjørn hovedsakelig av?
25 lytteprøve: hvem toppet vg-lista denne uka for 5 år siden med denne sangen? Den toppet også listene i bl.a USA og Storbritannia. (spill ”old town road”)

 

RUNDE 2

1 i hvilken friidrettsøvelse satte litauiske Mykolas Alekna ny verdensrekord 14. april i år? Den forrige verdensrekorden ble satt av en øst-tysker i 1986.
2 i morgen har musicalversjonen av Matilda premiere på Rogaland Teater. Hvem skrev fortellingen som musicalen er basert på?
3 hvilket damelandslag i fotball har kallenavnet ”the Matildas”? Hvis det hjelper ble de nr 4 i fjorårets VM.
4 hvilken farge har kronbladene til en pinselilje?
5 fra lilje til Lily: Lily Gladstone ble i år den første indianeren, eller ”native american” om man vil, som har vunnet Golden Globe for beste skuespillerske, og den første til å bli nominert til Oscar for beste skuespillerske. Hva het filmen?
6 Georg Pollestad fra Bryne fyller 85 år i år. Hva slags musikkinstrument er han en kjent produsent av?
7 Vi var innom sørlandets største by Kristiansand i runde 1. Fylket Agder har ni andre steder med bystatus, mer eller mindre fortjent. Hvilke ni steder er det? 1 poeng for minst 4 rette, 2 poeng for minst 7, og 3 for alle 9.

14 hva slags insekt er en tredreper?
A) Bille B) Sommerfugl C) Veps
15 fra insekter i den virkelige verden, til ”insekter” på film. Hvem spiller rollen som Ant-Man i Marvel-universet, senest i fjorårets ”Ant-man and the Wasp: Quantamania”?
16 I hvilken opera av Mozart møter man figurene Nattens Dronning, Prins Tamino og fuglefangeren Papageno?
17 hvilket land er det første du kommer til hvis du reiser rett sørover fra Bahamas?
18 hvilket ord kan stå foran ordene ost og ring, og etter ordene fast og rom?
19 to av stamgjestene på puben som Pondus driver i tegneserien Pondus er Hugo og Ivar. De er tidligere kollegaer av Pondus, hva jobber de som?
20 I hvilket land var Hugo Chavez president fra 1999 til han døde i 2013?
21 hvis du har kjøpt deg Kknekki fra Bon Dep, hva har du kjøpt deg da?
22 hvilken norsk konge var sønn av Harald Hårfagre, tok over tronen etter Eirik Blodøks, og døde i slaget ved Fitjar? Navn og nummer eller tilnavn
23 hvilken hunderase på B blir også kalt snakkehund og “hunden som ikke kan bjeffe”?
24 hvilken hunderasse var Beethoven i filmen med samme navn fra 1992?
25 lytteprøve: dette er en 50 år gammel rockeklassiker som toppet listene i bl.a USA og Canada. To måter å få poeng på: Enten; Hvilket band hører vi, eller hvilket produkt bruker denne sangen i reklamene sine for tiden? (spill ”you ain’t seen nothin’ yet”)

 

RUNDE 1 m/svar

1 hvilken populær norsk artist er aktuell med sitt andre album, ”I’m doing it again, baby!”? Girl in Red
2 I helga var det 50-års jubileum for et skirenn som går fra Finse til Ustaoset. I år var det 12000 påmeldte deltakere, men rennet endte opp med å bli avlyst på lørdag pga kulde og sterk vind. Hva heter dette rennet? Skarverennet
3 Videre til andre kalde ting som har jubileum. Iskremprodusenten Hennig Olsen har 100-års jubileum i år. I hvilken by holder de til? Kristiansand
4 Noe annet som skjedde for 100 år siden var at det var sommer-OL i Paris. Da fikk Norge sin første, og foreløpig eneste olympiske mester i boksing, hva het han? Otto von Porat
5 et OL som ligger litt nærmere i tid er OL på Lillehammer. Hvor mange gullmedaljer tok Norge i disse fantastiske februardagene i 1994?
A) 10 B) 15 ) C) 20
A) 10
6 hvilken militær grad har Dag Otto Lauritzen i Kompani Lauritzen? Oberst
7 Lytteprøve: hvilket kompani, med vokalist Paul Rodgers i spissen, fikk en kjempehit med debutsingelen ”Can´t get enough” for 50 år siden? Bad Company
8 i hvilket europeisk land er Iasi (Jassy), Constanta og Timisoara 3 av de 5 største byene? Romania
9 hva slags ost skal brukes i den italienske desserten Tiramisu? mascarpone
10 siden det var den internasjonale Haiku-dagen i forrige uke: Hvor mange stavelser er det i et haiku-dikt? 17
11 Bakepulver hever mat fordi det, når det løses i vann, danner en gass som tar større plass enn pulveret. Hvilken gass er det som dannes? Karbondioksid (CO2)
12 hvor mange milliliter tilsvarer en spiseskje når det står i en oppskrift?
A) 10 B) 15 C) 20
B) 15
13 nå som det nærmer seg finale i Eurovision Song Contest: hva blandes med champagne for å lage en Buck’s Fizz? (spill ”making your mind up”) appelsinjuice
14 en del skriverier om ungdomspartiet til Rødt i det siste, siden de fikk en ny leder etter det som den forrige lederen kaller et kupp. Den nye lederen heter Amrit Kaur. Kun basert på etternavnet, hvilken religion er det da naturlig å anta at hun tilhører? Sikhismen (alle menn har etternavnet Singh, og alle kvinner heter Kaur)
15 hvilket pungdyr, som døde ut i 1936, finner man to stk av på våpenskjoldet til den australske øya Tasmania? Godtar to svar Tasmantiger, også kjent som pungulv
16 hvilken Nora, som døde i 2012, regisserte bl.a ”Sleepless in Seattle”og ”You’ve got mail” og skrev manus til ”Da han møtte henne”? Nora Ephron
17 hvilket av de såkalte grunge-bandene fra Seattle gav ut plata ”superunknown” for 30 år siden? soundgarden
18 i verden fins det 4 eksempler på at land som starter på samme vokal grenser mot hverandre. Aserbajdsjan og Armenia er et av dem, hvilke er de 3 andre? 2 poeng for alle tre, 1 poeng for 2 rette. iran-irak, ungarn-ukraina, etiopia-eritrea
19 på siste side av hvilken avis kunne man lese vitsetegninger signert Morten M omtrent daglig helt fra 1979 og fram til 2011? VG
20 dagens dato: Denne forfatteren hadde blitt 100 år i dag hvis hun var i live, men hun døde i 2018. Hun er mest kjent for bokserien ”Sagaen om Isfolket”, hva het hun? Margit Sandemo
21 i hvilken by i USA heter NHL-laget Lightning, MLB-laget Rays og NFL-laget Buccaneers? Tampa (godtar Tampa Bay)
22 på hvilket redskap kalles skaftet for orv? ljå
23 på dagens dato for 1010 år siden stod slaget ved Clontarf utenfor Dublin. Selv om styrkene hans vant slaget, så ble den irske overkongen drept, hva het han? Hvis det hjelper så hadde han like initialer, og det ble tidligere i år åpnet en pub i Stavanger sentrum som bærer hans navn. Brian Boru
24 hva lever en pandabjørn hovedsakelig av? bambusskudd
25 lytteprøve: hvem toppet vg-lista denne uka for 5 år siden med denne sangen? Den toppet også listene i bl.a USA og Storbritannia. (spill ”old town road”) Lil Nas X

 

RUNDE 2 m/svar

1 i hvilken friidrettsøvelse satte litauiske Mykolas Alekna ny verdensrekord 14. april i år? Den forrige verdensrekorden ble satt av en øst-tysker i 1986. diskos
2 i morgen har musicalversjonen av Matilda premiere på Rogaland Teater. Hvem skrev fortellingen som musicalen er basert på? Roald Dahl
3 hvilket damelandslag i fotball har kallenavnet ”the Matildas”? Hvis det hjelper ble de nr 4 i fjorårets VM. Australia
4 hvilken farge har kronbladene til en pinselilje? Hvit
5 fra lilje til Lily: Lily Gladstone ble i år den første indianeren, eller ”native american” om man vil, som har vunnet Golden Globe for beste skuespillerske, og den første til å bli nominert til Oscar for beste skuespillerske. Hva het filmen? Killers of the flower moon
6 Georg Pollestad fra Bryne fyller 85 år i år. Hva slags musikkinstrument er han en kjent produsent av? munnspill
7 Vi var innom sørlandets største by Kristiansand i runde 1. Fylket Agder har ni andre steder med bystatus, mer eller mindre fortjent. Hvilke ni steder er det? 1 poeng for minst 4 rette, 2 poeng for minst 7, og 3 for alle 9. Arendal, Farsund, Flekkefjord, Grimstad, Lillesand, Lyngdal, Mandal, Risør og Tvedestrand

svar: 8. Coolidge (Calvin og Cassius) 9. Fiken 10. Kristine Stavås Skistad 11. Smacks / Honni Korn 12. Belgia 13. The big bang theory

14 hva slags insekt er en tredreper?
A) Bille B) Sommerfugl C) Veps
B) sommerfugl
15 fra insekter i den virkelige verden, til ”insekter” på film. Hvem spiller rollen som Ant-Man i Marvel-universet, senest i fjorårets ”Ant-man and the Wasp: Quantamania”? Paul Rudd
16 I hvilken opera av Mozart møter man figurene Nattens Dronning, Prins Tamino og fuglefangeren Papageno? Tryllefløyten
17 hvilket land er det første du kommer til hvis du reiser rett sørover fra Bahamas? Cuba
18 hvilket ord kan stå foran ordene ost og ring, og etter ordene fast og rom? nøkkel
19 to av stamgjestene på puben som Pondus driver i tegneserien Pondus er Hugo og Ivar. De er tidligere kollegaer av Pondus, hva jobber de som? bussjåfør (i selskapet Gode Busser)
20 I hvilket land var Hugo Chavez president fra 1999 til han døde i 2013? Venezuela
21 hvis du har kjøpt deg Kknekki fra Bon Dep, hva har du kjøpt deg da? hår-strikk
22 hvilken norsk konge var sønn av Harald Hårfagre, tok over tronen etter Eirik Blodøks, og døde i slaget ved Fitjar? Navn og nummer eller tilnavn Håkon 1, Håkon den gode eller Håkon Adalsteinsfostre
23 hvilken hunderase på B blir også kalt snakkehund og “hunden som ikke kan bjeffe”? basenji
24 hvilken hunderasse var Beethoven i filmen med samme navn fra 1992? St Bernhardshund
25 lytteprøve: dette er en 50 år gammel rockeklassiker som toppet listene i bl.a USA og Canada. To måter å få poeng på: Enten; Hvilket band hører vi, eller hvilket produkt bruker denne sangen i reklamene sine for tiden? (spill ”you ain’t seen nothin’ yet”) Bachman Turner Overdrive (BTO), produkt: Vitaminbjørner

Quiz 12. mars 2024 (beklager litt sein posting)

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Sindre. 20 lag deltok i runde 1, 19 i runde 2.
I runde 1 hadde vinnerlaget  (Apropos Propellfly) 25 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 16.5 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlaget (De skarpeste knivene i skuffen) 22 poeng av 25 mulige.
Snittscoren var 14.5 poeng.

RUNDE 1

1 Med Sverige nå som medlem av NATO, hvor mange medlemsland har NATO nå?
2 Hvem vant femmila i Holmenkollen for menn?
3 I hvilken by ligger Prado museet?
4 Hvilket ord på C brukes om kompakte skyer med skarpe konturer?
5 Hvilken ministerpost hadde Jens Stoltenberg fra 1996-1997 i Jaglands regjering?
6 I hvilket tiår ble Mount Everest besteget første gang?
7 I hvilket land heter hovedstaden Bamako?
8 Hvor mange 100-åringer er det i Norge per januar 2024? Vi skal til et rundt tall.
9 I hvilket formel-1 løp omkom den berømte føreren Ayrton Senna i 1994?
10 Hva heter skuta til Kaptein Sortebill?
11 Hvilken gruppe var Justin Timberlake med i mellom 1995 og 2002?
12 Hva heter skistadion som ble bygd på Lillehammer til OL i 1994?
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Stor hit i USA og England i 1973 (spill “Saturday night’s alright for fighting”)
14 Hva var Netflix sin første egenproduserte TV-serie, den kom i 2012?
15 Hvilket land kommer ølmerket Efes fra?
16 Hvilket australsk artist slo gjennom med sangen “Torn” i 1997? Sangen var også en mindre hit for en norsk artist året før.
17 Ved internasjonale pengetransaksjoner, må vi bruke IBAN-nummer og SWIFT eller BIC kode. Hva betyr BIC i denne sammenheng?
18 Hvilket etat er Inger Lise Blyverket direktør for?
19 Hva heter elva som skiller Oslo fra Bærum?
20 Hva er Lundgrens, Kickup, Nick & Johnny og Ettan eksempler på?
21 I hvilket land finner vi delstaten Chihuahua, som har gitt navn til hunderasen med samme navn?
22 Hvilket år? Den første Ipaden ble sluppet på markedet, vulkansk aske fra Island forstyrret flytrafikken, verdensutstillingen finner sted i Shanghai, Instagram blir lansert og One Direction blir dannet. 2 poeng for helt riktig, 1 poeng for året før eller etter.
23 Hva heter tjenesten som var verdens største sosiale medium mellom 2005 og 2009?
24 Hva er de 4 lengste elvene i Afrika? Ekstrapoeng for rett rekkefølge, fra lengst til kortest.
25 Lytteprøve; Hvem er dette? Hit fra 2002 (spill ‘’no one knows’’)

 

RUNDE 2

1 Hvor mange Oscar-priser vant Oppenheimer filmen?
2 Hvilken klassisk pinneis kommer nå til å forsvinne som små-is?
3 Hvilket departement ligger Statens pensjonsfond eller Oljefondet under?
4 Nevn 1 år Kåre Willoch var statsminister
5 Hvilken fugl kalles robin på engelsk?
6 Hvem var det Martha Louise drev den såkalte Engleskolen sammen med, som ble lagt ned i 2019?
7 Hvilken fotballspiller har flest kamper på øverste nivå for herrer i Norge med 473 kamper?
8 Hva heter området som Finland måtte avstå til Sovjetunionen på dagens dato i 1940?
9 I hvilken by er Lego sitt hovedkontor?
10 Hvem var Hans Erik Dyvik Husby bedre kjent som?
11 Med et ord på F, hva kalles læren om språklyder?
12 Fra hvilken storfilm fra 1986 kommer sitatet “That’s not a knife – this is a knife!”
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Stor hit i 2003 (spill ‘’Dragostea din tei’’)

19 Hvilket forvaltningsorgan er Åse Wetås direktør i?
20 Hvilken litterær bevegelse tilhører Allen Ginsberg og Jack Kerouac?
21 I hvilke 2 byer finner vi 2 avdelingene til Nasjonalbiblioteket?
22 Hvilket museum er Rasmus Meyers samling en del av?
23 Hvor mange liter er et fat med olje? 5% avvik hver vei
24 Hva heter bukten på nordsiden av Svartehavet, som er forbundet med det gjennom Kertsjstredet?
25 Lytteprøve: Hvem er dette? Sang fra 1968 men en slags evergreen som for mange er en umiskjennelig Woodstock-låt (spill ‘’Going up the Country’’)

 

RUNDE 1 m/svar

1 Med Sverige nå som medlem av NATO, hvor mange medlemsland har NATO nå? 32
2 Hvem vant femmila i Holmenkollen for menn? Johannes Høsflot Klæbo
3 I hvilken by ligger Prado museet? Madrid
4 Hvilket ord på C brukes om kompakte skyer med skarpe konturer? Cumulus
5 Hvilken ministerpost hadde Jens Stoltenberg fra 1996-1997 i Jaglands regjering? Finansminister
6 I hvilket tiår ble Mount Everest besteget første gang? 1950-tallet (1953)
7 I hvilket land heter hovedstaden Bamako? Mali
8 Hvor mange 100-åringer er det i Norge per januar 2024? Vi skal til et rundt tall. 1000
9 I hvilket formel-1 løp omkom den berømte føreren Ayrton Senna i 1994? San Marino Grand Prix / Imola-banen
10 Hva heter skuta til Kaptein Sortebill? Klara
11 Hvilken gruppe var Justin Timberlake med i mellom 1995 og 2002? N’Sync
12 Hva heter skistadion som ble bygd på Lillehammer til OL i 1994? Birkebeineren
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Stor hit i USA og England i 1973 (spill “Saturday night’s alright for fighting”) Elton John
14 Hva var Netflix sin første egenproduserte TV-serie, den kom i 2012? Lilyhammer
15 Hvilket land kommer ølmerket Efes fra? Tyrkia
16 Hvilket australsk artist slo gjennom med sangen “Torn” i 1997? Sangen var også en mindre hit for en norsk artist året før. Natalia Imbruglia
17 Ved internasjonale pengetransaksjoner, må vi bruke IBAN-nummer og SWIFT eller BIC kode. Hva betyr BIC i denne sammenheng? Bank Identifier Code
18 Hvilket etat er Inger Lise Blyverket direktør for? Forbrukerrådet
19 Hva heter elva som skiller Oslo fra Bærum? Lysakerelva
20 Hva er Lundgrens, Kickup, Nick & Johnny og Ettan eksempler på? Snus
21 I hvilket land finner vi delstaten Chihuahua, som har gitt navn til hunderasen med samme navn? Mexico
22 Hvilket år? Den første Ipaden ble sluppet på markedet, vulkansk aske fra Island forstyrret flytrafikken, verdensutstillingen finner sted i Shanghai, Instagram blir lansert og One Direction blir dannet. 2 poeng for helt riktig, 1 poeng for året før eller etter. 2010
23 Hva heter tjenesten som var verdens største sosiale medium mellom 2005 og 2009? MySpace
24 Hva er de 4 lengste elvene i Afrika? Ekstrapoeng for rett rekkefølge, fra lengst til kortest. Nilen, Kongo, Niger, Zambesi
25 Lytteprøve; Hvem er dette? Hit fra 2002 (spill ‘’no one knows’’) Queens of the Stone Age

 

RUNDE 2 m/svar

1 Hvor mange Oscar-priser vant Oppenheimer filmen? 7 stk
2 Hvilken klassisk pinneis kommer nå til å forsvinne som små-is? Pin-Up
3 Hvilket departement ligger Statens pensjonsfond eller Oljefondet under? Finans
4 Nevn 1 år Kåre Willoch var statsminister 1981-1986
5 Hvilken fugl kalles robin på engelsk? Rødstrupe
6 Hvem var det Martha Louise drev den såkalte Engleskolen sammen med, som ble lagt ned i 2019? Elisabeth Nordeng
7 Hvilken fotballspiller har flest kamper på øverste nivå for herrer i Norge med 473 kamper? Daniel Berg Hestad
8 Hva heter området som Finland måtte avstå til Sovjetunionen på dagens dato i 1940? Karelen
9 I hvilken by er Lego sitt hovedkontor? Billund
10 Hvem var Hans Erik Dyvik Husby bedre kjent som? Hank von Helvete
11 Med et ord på F, hva kalles læren om språklyder? Fonetikk
12 Fra hvilken storfilm fra 1986 kommer sitatet “That’s not a knife – this is a knife!” Crocodile Dundee
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Stor hit i 2003 (spill ‘’Dragostea din tei’’) O-Zone

SVAR 14 Burkina Faso 15 Metallica 16 Cuba 17 Weissensee 18 Per Willy Amundsen

19 Hvilket forvaltningsorgan er Åse Wetås direktør i? Norsk Språkråd
20 Hvilken litterær bevegelse tilhører Allen Ginsberg og Jack Kerouac? Beat
21 I hvilke 2 byer finner vi 2 avdelingene til Nasjonalbiblioteket? Oslo, Mo i Rana
22 Hvilket museum er Rasmus Meyers samling en del av? KODE
23 Hvor mange liter er et fat med olje? 5% avvik hver vei 159 (151 til 167 gir poeng)
24 Hva heter bukten på nordsiden av Svartehavet, som er forbundet med det gjennom Kertsjstredet? Azovhavet
25 Lytteprøve: Hvem er dette? Sang fra 1968 men en slags evergreen som for mange er en umiskjennelig Woodstock-låt (spill ‘’Going up the Country’’) Canned Heat

Quiz 20. februar 2024 – sein posting

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Andreas. Ingen statistikk foreligger.

 

RUNDE 1

1. Noen ble utestengt fra Twitter/X i dag. Det var visstnok en feil. Hvem?
2. Satellitten ERS-2 er på vei mot jorden. Den er hva ESA betegner som romsøppel, og slikt kan være farlig dersom det ikke faller til jorden, da det kan treffe andre satellitter, og fragmentene kan igjen treffe andre satellitter og forårsake en kaskade. Hvilket begrep beskriver en slik hendelse? Begrepet kan lede tankene hen til Star Wars.
3. Hvem vant årets Farmen kjendis?
4. En norsk film med Renate Reinsve i en av hovedrollene hadde nettopp premiere. Hva er det noe morbide navnet på den?
5. Hva var det første landet hvor kvinner fikk stemmerett?
6. Hva er samizdat?
7. Med sine 592 000 årlige besøkende i henhold til tall fra 2012, er dette et av Danmarks mest besøkte museer, og blant de ti mest besøkte turistattraksjoner. Navnet er også en amerikansk delstat.        Hva heter museet?
8. Hva er det 21. århundres mestselgende artist eller band?
9. Lytteprøve: Denne er fra albumet “Norman Fucking Rockwell!” fra 2019, men gitt ut i 2018. Hvem hører vi (Spill “Mariners Apartment Complex”)

 

 

16. Avocadoen hadde vært utryddet om det ikke var for at mennesker begynte å dyrke den. Hvorfor?
17. Hvilke insekter tilhører ordenen lepidoptera?
18. Amerikansk film fra 1950-tallet, fullfør tittelen: “Katt på hett …”?

19. NAMBLA er/var en kontroversiell organisasjon. Hva står bokstavene

For?

20. Hva døde Al Capone av?

21. Begrepet siamesiske tvillinger har opphav etter landet hvor et slikt

brødrepar ble født. Hva het de?

22. For noen år siden ble Pluto degradert fra planet til dvergplanet. Hvilket

år, pluss eller minus 1 år?

23. Hva het følgesvennen til Don Quixote?

24. Det finnes en slags motsats til Oscar-prisen, med navn etter en frukt.

Hva heter den?

25. Lytteprøve: Denne ble gitt ut 9. februar 1998 som første singel fra

albumet Moon Safari. Hvem hører vi? (Spill “Sexy Boy”)

 

RUNDE 2

1. UNESCOs internasjonale dag for … ble opprettet 21. februar i

1999. Hva er det den internasjonale dagen for?

2. På søndag måtte politiet rykke ut til slåsskamp på Tasta. Det var

politiske motstandere som barket i sammen – hvor var de fra?

3. Hva heter den eneste gjenværende utfordreren til Donald Trump

når det gjelder den republikanske presidentnominasjonen?

4. Hva er det engelske begrepet for en kunstig grasrotbevegelse, en profesjonell PR-kampanje somforsøker å skape falskt inntrykk av å være spontan grasrotbevegelse for å framstå som en uavhengig folkelig reaksjon mot en politiker, politisk gruppe,

produkt, tjeneste, hendelse eller liknende. Hint: kunstgress

5. Et begrep som betegner “makten bak makten”, den som trekker i

trådene bak en gallionsfigur, med en farge i navnet?

6. Hva het kona til Napoleon til fornavn?

7. Når en ny pave skal velges, møtes kardinaler for å stemme. Hva

heter dette møtet?

8. Hvilket italiensk fotballag slo Bodø/Glimt 6-1 i oktober 2021?

9. Lytteprøve: Gitt ut i 1996, har 57 millioner streams på Spotify.

Spill “Look On Down From The Bridge”

 

 

16. Nauru var en stund et av verdens rikeste land i BNP per capita, på grunn av eksport av fosfat. Hvavar årsaken til den enorme

forekomsten av fosfat på denne lille øystaten?

17. Et noe kjent palindrom er “A man, a plan, a canal, Panama”.

Hvem er mannen det siktes til?

18.   spørsmålet ble strøket
19. Det engelske begrepet for minibank er ATM. Hva står ATM for?
20. Hvor mange øystater har Afrika?

21. Noen mynter har riller langs kanten. Dette er ikke bare

dekorativt, det har hatt en funksjon. Hvilken? Hint: Mynter var

tidligere ofte laget med edle metaller.

22. Hva betyr begrepet “plomo o plata”?

23. Et uttrykk på engelsk er “And Alexander wept” Dette var Alexander den store. Hvilket oldtidsrike var han fra, og hvorfor gråt

han? Et poeng per rett svar

24. En Viking-spiller ble nettopp solgt for en rekordsum. Hva heter

han?

25. Lytteprøve: Dette er en cover av det svenske elektronikaband The Knife. Deres versjon kom ut i 2002-2003, og artisten dere hører laget sin versjon til en TV-reklame i 2005. I reklamen ble tusenvis av fargerike sprettballer kastet ned en gate i San Francisco. Ekstrapoeng for reklamen.

 

RUNDE 1 m/svar

1. Noen ble utestengt fra Twitter/X i dag. Det var visstnok en feil. Hvem? Julija Navalnaja
2. Satellitten ERS-2 er på vei mot jorden. Den er hva ESA betegner som romsøppel, og slikt kan være farlig dersom det ikke faller til jorden, da det kan treffe andre satellitter, og fragmentene kan igjen treffe andre satellitter og forårsake en kaskade. Hvilket begrep beskriver en slik hendelse? Begrepet kan lede tankene hen til Star Wars. Kessler-syndromet
3. Hvem vant årets Farmen kjendis? Sondre Mulongo Nystrøm
4. En norsk film med Renate Reinsve i en av hovedrollene hadde nettopp premiere. Hva er det noe morbide navnet på den? Håndtering av udøde
5. Hva var det første landet hvor kvinner fikk stemmerett? New Zealand
6. Hva er samizdat?

Underjordisk forleggervirksomhet i Sovjetunionen og i

østblokken under

kommunistisk styre

7. Med sine 592 000 årlige besøkende i henhold til tall fra 2012, er dette et av Danmarks mest besøkte museer, og blant de ti mest besøkte turistattraksjoner. Navnet er også en amerikansk delstat.        Hva heter museet? Louisiana
8. Hva er det 21. århundres mestselgende artist eller band? Adele (her ble også Taylor Swift godtatt)
9. Lytteprøve: Denne er fra albumet “Norman Fucking Rockwell!” fra 2019, men gitt ut i 2018. Hvem hører vi (Spill “Mariners Apartment Complex”) Lana del Rey

 

  1. Mosambik 11. Rigoberta Menchu 12. Taoisme 13. Eva Kristin Hansen 14. Wombat 15. Dagbladet
16. Avocadoen hadde vært utryddet om det ikke var for at mennesker begynte å dyrke den. Hvorfor?

Utryddelsen av søramerikansk megafauna, som

kjempedovendyr

17. Hvilke insekter tilhører ordenen lepidoptera? Sommerfugler
18. Amerikansk film fra 1950-tallet, fullfør tittelen: “Katt på hett …”? Blikktak

19. NAMBLA er/var en kontroversiell organisasjon. Hva står bokstavene

For?

North American Man Boy

Love Association

20. Hva døde Al Capone av? Syfilis

21. Begrepet siamesiske tvillinger har opphav etter landet hvor et slikt

brødrepar ble født. Hva het de?

Chang og Eng

22. For noen år siden ble Pluto degradert fra planet til dvergplanet. Hvilket

år, pluss eller minus 1 år?

2006
23. Hva het følgesvennen til Don Quixote? Sancho Panza

24. Det finnes en slags motsats til Oscar-prisen, med navn etter en frukt.

Hva heter den?

Golden Raspberry Awards

eller Razzies

25. Lytteprøve: Denne ble gitt ut 9. februar 1998 som første singel fra

albumet Moon Safari. Hvem hører vi? (Spill “Sexy Boy”)

Air

 

RUNDE 2 m/svar

1. UNESCOs internasjonale dag for … ble opprettet 21. februar i

1999. Hva er det den internasjonale dagen for?

Den internasjonale

morsmålsdagen

2. På søndag måtte politiet rykke ut til slåsskamp på Tasta. Det var

politiske motstandere som barket i sammen – hvor var de fra?

Eritrea

3. Hva heter den eneste gjenværende utfordreren til Donald Trump

når det gjelder den republikanske presidentnominasjonen?

Nikki Haley

4. Hva er det engelske begrepet for en kunstig grasrotbevegelse, en profesjonell PR-kampanje som forsøker å skape falskt inntrykk av å være spontan grasrotbevegelse for å framstå som en uavhengig folkelig reaksjon mot en politiker, politisk gruppe,

produkt, tjeneste, hendelse eller liknende. Hint: kunstgress

Astroturfing

5. Et begrep som betegner “makten bak makten”, den som trekker i

trådene bak en gallionsfigur, med en farge i navnet?

Grå eminense
6. Hva het kona til Napoleon til fornavn? Josephine

7. Når en ny pave skal velges, møtes kardinaler for å stemme. Hva

heter dette møtet?

Konklave
8. Hvilket italiensk fotballag slo Bodø/Glimt 6-1 i oktober 2021? Roma

9. Lytteprøve: Gitt ut i 1996, har 57 millioner streams på Spotify.

Spill “Look On Down From The Bridge”

Mazzy Star

 

Svar: 10. Dune 2  11. Bilbao, Frank Gehry 12. Hackit
13. Tapir 14. London OL 2012 15. Dinosaur Game i nettleseren Chrome

16. Nauru var en stund et av verdens rikeste land i BNP per capita, på grunn av eksport av fosfat. Hva var årsaken til den enorme

forekomsten av fosfat på denne lille øystaten?

Guano, fugleekskrementer

17. Et noe kjent palindrom er “A man, a plan, a canal, Panama”.

Hvem er mannen det siktes til?

Theodore Roosevelt
18.   spørsmålet ble strøket
19. Det engelske begrepet for minibank er ATM. Hva står ATM for? Automated teller machine
20. Hvor mange øystater har Afrika? 6

21. Noen mynter har riller langs kanten. Dette er ikke bare

dekorativt, det har hatt en funksjon. Hvilken? Hint: Mynter var

tidligere ofte laget med edle metaller.

For at man ikke skulle høvle av rundt kanten for å “stjele”.
22. Hva betyr begrepet “plomo o plata”? Bly eller sølv.

23. Et uttrykk på engelsk er “And Alexander wept” Dette var Alexander den store. Hvilket oldtidsrike var han fra, og hvorfor gråt

han? Et poeng per rett svar

Makedonia, fordi det ikke fantes mer å erobre

24. En Viking-spiller ble nettopp solgt for en rekordsum. Hva heter

han?

David Brekalo
25. Lytteprøve: Dette er en cover av det svenske elektronikaband The Knife. Deres versjon kom ut i 2002-2003, og artisten dere hører laget sin versjon til en TV-reklame i 2005. I reklamen ble tusenvis av fargerike sprettballer kastet ned en gate i San Francisco. Ekstrapoeng for reklamen. Jose Gonzalez, reklame for Sony Bravia

 

quiz 26. mars 2024

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Hilde. 15 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget  (Flamenco Dancers of Death) 25 poeng av 28 mulige.
Snittscoren var 18.7 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlagene (Kannik Allstars og Rundt Bålet) 23 poeng av 28 mulige.
Snittscoren var 16.0 poeng.

RUNDE 1

1.Hvem har akkurat fått en rabatt på ca 279 millioner dollar på sin kausjon?
2. Et belgisk-nederlands selskap hadde vinnerbudet under auksjonen for utviklingen av Sørlige Nordsjø II. Hva heter selskapet?
3. Prinsesse Kate i Storbritania har vært utsatt for mange spekulasjoner under sitt sykdomsfravær. En av de mest underlige av disse, er at hun skulle hatt en kosmetisk inngrep kalt en BBL. Hva er det BBL står for i denne sammenheng? Det er en engelsk forkortelse.
4. Hva er det nye navnet på Oljedirektoratet?
5. Vårens vakreste eventyr er i gang – sluttspillet i Ishockey. Hvilket lag er det Stavanger Oilers skal spille mot i semi-finale runden som starter i påsken?
6. Rød, hvitt og blå er de mest populære fargene brukt i flagg. Hvilke er de to neste fargene på listen? Og hvilket er den minst populære flaggfargen? Et poeng pr riktig svar
7. Hvordan beregnes datoen for første påskedag?
8. Hvilket medisinsk utrykk brukes om bihulene?
9. D.D: 26.03.1979 undertegnes Camp David- avtalen i Washington, D.C. Etter 7 mnd med forhandlinger ble en avtale om fred mellom Israel og Egypt undertegnet. Hvilke to ledere var det som undertegnet for sine respektive stater Egypt og Israel?

16. Plasser disse historiske regentene i riktig rekkefølge, fra tidligst til senest: Alfred den store, Alexander den store, Karl den store og Katarina den store
17. Det er 15 land i verden som begynner på K med norsk skrivemåte. Hvilke 4 av disse er øystater? 1 poeng for 2 og 2 poeng for alle 4
18. I hvilket europeisk land har Grimaldifamilien vært fyrster siden 1160?
19. Hvis man har tittelen forbundskaptein i Sverige, hvilken tilsvarende jobb ville man hatt i Norge?

20. Hvem er guden for dødsriket i henholdsvis egyptisk og gresk mytologi?

To svar godtas på den egyptiske guden. Et poeng pr riktig svar

21. Hva heter selskapet dannet av Jenny Skavland, Ingrid Bergtun, Mari Norden og Ingrid Vik Lysne i 2020? Selskapet skal gjennom bl.a. gjenbruk jobbe for en mer bærekraftig klesindustri. Selskapet har 113000 følgere på Instagram.
22. I hvilken TV-serie var Sookie Stackhouse, Bill Compton og Eric Northman hovedpersoner? Serien gikk fra 2008 til 2014
23. I hvilken litterær verden bor Hemulen?
24. Hvilken matvareprodusent bruker dette slagordet: Så godt, så enkelt?

25.Musikk: Nyinnspilt coverlåt. Hvem hører vi her eller hvilken film som nylig har hatt premiere er coverinnspillingen hentet fra? Velg et svar.

Både skuespiller og duoen han er en del av godkjennes.

(spill coverversjon av ‘’…. Baby One More Time’’)

 

RUNDE 2

1. Hvilken artist fikk overraskelsesselskap med sine 5000 nærmeste venner i Oslo Spektrum i 70 års gave?
2. I hvilket europeisk land gikk Leo Varadkar meget uventet av som statsminister nylig?

3. Kreftsyke Sven Gøran Ericson fikk lørdag oppfylt drømmen om å være manager for Liverpool i en kamp. Nevn en av de to engelske klubbene han har vært trener

for, og et av de tre landslagene han har vært trener for? 2 poengs spørsmål

4. Om våren kommer trekkfuglene tilbake. Hva er fellesbetegnelsen for fugler som ikke trekker, men som er her hele året?
5. De to gamle templene a) Parthenon og b)Pantheon blir ofte forvekslet pga likheten i navnene. Det ene ligger i Aten og det andre i Roma. Sett sammen riktig navn med riktig by.
6. Petter Schjerven vant nettopp «Kongen befaler». Nevn en av hans konkurrenter i denne sesongen!
7. I 1974 var det krise i Storbritania. Så ille sto det til at en beryktet afrikansk diktator begynte en innsamling til det engelske folket. Hvilken diktator?
8. Hva feires under den jødiske påskehøytiden pesach?
9. Hvilket år: Fremskrittspartiet forlot Solbergregjeringen, Hundvågtunnelen Eiganestunnelen og dermed hele Ryfast åpnet, Parasitt vant Oscar både for beste film og for beste utenlandske film og Dance Monkey med Tones & I ble en kjempehit og Kobe Bryant og Jahn Teigen døde

16. Grønnsaksspisevisa av Thorbjørn Egner – begynner slik «Den som spiser pølsemat og kjøttmat hele dagen, han blir så doven og så lat og veldig tjukk i magen.»

Og så kommer de konkrete rådene om hva man bør spise. Det ramses opp sju ting i teksten, hvilke 7?

Tips: Alt er ikke grønnsaker, selv om tittel tilsier det. 1 poeng for minst 3 riktige og 2 poeng for alle 7.

17. Hvilke er de fire grand slam turneringene i tennis?
18. Hva ble i radioprogrammet Ni-timen stemt frem som Norges nasjonalfisk? Stemmene ble etterhvert forkastet og erstattet av torsk. Hvilken fisk var det som originalt vant?
19. 24. mars 1603 døde Englands monark, og landet fikk en ny konge. Nevn enten monarken som døde, eller den som ble utropt til ny konge. Her må nummerering være med
20. Hvor stor del av jorden befolkning bor på den nordlige halvkule, altså den delen av jordens overflate som er nord for ekvator? Rund av til nærmeste ti-tall.
21. Hvem skrev den gotiske romanen Stormfulle høyder?
22. I hvilken kjent spillserie befinner man seg i kongeriket Hyrule, med stedsnavn som Lost Woods, Death Mountain og Lake Hylia?

23. Det finnes ni grunnstoff med kjemisk symbol som starter på S.

Hvilket av grunnstoffene er det som kun har S som sitt kjemiske symbol? Det er grunnstoff nr 16.

24.Sammen med hvitløk, hvilket krydder er det vanlig å tilberede lammelår med?

25. Musikk: Fra hvilken musikal er denne låta? Hvem synger her, evnt i hvilken gruppe var de tidligere medlemmer? Denne versjonen er fra 2012 (spill «I know him so well»)

1 poeng for musikal, 1 poeng for artister eller gruppe

 

RUNDE 1 m/svar

1.Hvem har akkurat fått en rabatt på ca 279 millioner dollar på sin kausjon? Donald Trump
2. Et belgisk-nederlands selskap hadde vinnerbudet under auksjonen for utviklingen av Sørlige Nordsjø II. Hva heter selskapet? Ventyr
3. Prinsesse Kate i Storbritania har vært utsatt for mange spekulasjoner under sitt sykdomsfravær. En av de mest underlige av disse, er at hun skulle hatt en kosmetisk inngrep kalt en BBL. Hva er det BBL står for i denne sammenheng? Det er en engelsk forkortelse. Brazilian Butt Lift
4. Hva er det nye navnet på Oljedirektoratet? Sokkeldirektoratet
5. Vårens vakreste eventyr er i gang – sluttspillet i Ishockey. Hvilket lag er det Stavanger Oilers skal spille mot i semi-finale runden som starter i påsken? Vålerenga
6. Rød, hvitt og blå er de mest populære fargene brukt i flagg. Hvilke er de to neste fargene på listen? Og hvilket er den minst populære flaggfargen? Et poeng pr riktig svar

Gult og Grønt.

Minst populært: Lilla (bare Nicaragua og Dominica som har den fargen i flagget sitt)

7. Hvordan beregnes datoen for første påskedag? Første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn
8. Hvilket medisinsk utrykk brukes om bihulene? Sinus
9. D.D: 26.03.1979 undertegnes Camp David- avtalen i Washington, D.C. Etter 7 mnd med forhandlinger ble en avtale om fred mellom Israel og Egypt undertegnet. Hvilke to ledere var det som undertegnet for sine respektive stater Egypt og Israel? Anwar Sadat, Menachem Begin

Svar: 10. Gåsunger 11. Venezia 12. Florence Pugh  13. (Britiske) Vouge 14. Corto Malteze 15. Therese Johaug

16. Plasser disse historiske regentene i riktig rekkefølge, fra tidligst til senest: Alfred den store, Alexander den store, Karl den store og Katarina den store Aleksander, Karl, Alfred, Katarina
17. Det er 15 land i verden som begynner på K med norsk skrivemåte. Hvilke 4 av disse er øystater? 1 poeng for 2 og 2 poeng for alle 4 Kapp Verde, Kiribati. Komorene, Kypros
18. I hvilket europeisk land har Grimaldifamilien vært fyrster siden 1160? Monaco
19. Hvis man har tittelen forbundskaptein i Sverige, hvilken tilsvarende jobb ville man hatt i Norge? Landslagstrener/sjef

20. Hvem er guden for dødsriket i henholdsvis egyptisk og gresk mytologi?

To svar godtas på den egyptiske guden. Et poeng pr riktig svar

Gresk: Hades, Egyptisk: Anubis / Osiris
21. Hva heter selskapet dannet av Jenny Skavland, Ingrid Bergtun, Mari Norden og Ingrid Vik Lysne i 2020? Selskapet skal gjennom bl.a. gjenbruk jobbe for en mer bærekraftig klesindustri. Selskapet har 113000 følgere på Instagram. Fæbrik
22. I hvilken TV-serie var Sookie Stackhouse, Bill Compton og Eric Northman hovedpersoner? Serien gikk fra 2008 til 2014 True Blood
23. I hvilken litterær verden bor Hemulen? Mummitrollet
24. Hvilken matvareprodusent bruker dette slagordet: Så godt, så enkelt? Fjordland

25.Musikk: Nyinnspilt coverlåt. Hvem hører vi her eller hvilken film som nylig har hatt premiere er coverinnspillingen hentet fra? Velg et svar.

Både skuespiller og duoen han er en del av godkjennes.

(spill coverversjon av ‘’…. Baby One More Time’’)

Jack Black / Tenacious D. Film: Kung Fu Panda 4

 

RUNDE 2 m/svar

1. Hvilken artist fikk overraskelsesselskap med sine 5000 nærmeste venner i Oslo Spektrum i 70 års gave? Bjørn Eidsvåg
2. I hvilket europeisk land gikk Leo Varadkar meget uventet av som statsminister nylig? Irland
3. Kreftsyke Sven Gøran Ericson fikk lørdag oppfylt drømmen om å være manager for Liverpool i en kamp. Nevn en av de to engelske klubbene han har vært trener for, og et av de tre landslagene han har vært trener for? 2 poengs spørsmål

Leicester, Man City.

England, Mexico, Elfenbenskysten

4. Om våren kommer trekkfuglene tilbake. Hva er fellesbetegnelsen for fugler som ikke trekker, men som er her hele året? Standfugl
5. De to gamle templene a) Parthenon og b)Pantheon blir ofte forvekslet pga likheten i navnene. Det ene ligger i Aten og det andre i Roma. Sett sammen riktig navn med riktig by. A) Athen B) Roma
6. Petter Schjerven vant nettopp «Kongen befaler». Nevn en av hans konkurrenter i denne sesongen!

Ingar Helge Gimle.

Ingrid Gjessing Linhave, Nora Svenningsen,, Jonis Josef

7. I 1974 var det krise i Storbritania. Så ille sto det til at en beryktet afrikansk diktator begynte en innsamling til det engelske folket. Hvilken diktator? Idi Amin
8. Hva feires under den jødiske påskehøytiden pesach? Utvandringen fra Egypt
9. Hvilket år: Fremskrittspartiet forlot Solbergregjeringen, Hundvågtunnelen Eiganestunnelen og dermed hele Ryfast åpnet, Parasitt vant Oscar både for beste film og for beste utenlandske film og Dance Monkey med Tones & I ble en kjempehit og Kobe Bryant og Jahn Teigen døde 2020

svar: 10. Gunnstein Akselberg 11. Daffodil 12. Georg Jensen 13. Time 14. Pablo Picasso 15. Døde menn går på ski

16. Grønnsaksspisevisa av Thorbjørn Egner – begynner slik «Den som spiser pølsemat og kjøttmat hele dagen, han blir så doven og så lat og veldig tjukk i magen.»

Og så kommer de konkrete rådene om hva man bør spise. Det ramses opp sju ting i teksten, hvilke 7?

Tips: Alt er ikke grønnsaker, selv om tittel tilsier det. 1 poeng for minst 3 riktige og 2 poeng for alle 7.

Gulrøtter, knekkebrød, peppernøtter, tyttebær, bjørnebær, kålrot, persille
17. Hvilke er de fire grand slam turneringene i tennis? Australian Open, French Open, Wimbledon, US Open
18. Hva ble i radioprogrammet Ni-timen stemt frem som Norges nasjonalfisk? Stemmene ble etterhvert forkastet og erstattet av torsk. Hvilken fisk var det som originalt vant? Slimål
19. 24. mars 1603 døde Englands monark, og landet fikk en ny konge. Nevn enten monarken som døde, eller den som ble utropt til ny konge. Her må nummerering være med Elizabeth I. Jacob 1
20. Hvor stor del av jorden befolkning bor på den nordlige halvkule, altså den delen av jordens overflate som er nord for ekvator? Rund av til nærmeste ti-tall. 90 % (89 %)
21. Hvem skrev den gotiske romanen Stormfulle høyder? Emily Bronte
22. I hvilken kjent spillserie befinner man seg i kongeriket Hyrule, med stedsnavn som Lost Woods, Death Mountain og Lake Hylia? Zelda

23. Det finnes ni grunnstoff med kjemisk symbol som starter på S.

Hvilket av grunnstoffene er det som kun har S som sitt kjemiske symbol? Det er grunnstoff nr 16.

Svovel
24.Sammen med hvitløk, hvilket krydder er det vanlig å tilberede lammelår med? Rosmarin

25. Musikk: Fra hvilken musikal er denne låta? Hvem synger her, evnt i hvilken gruppe var de tidligere medlemmer? Denne versjonen er fra 2012 (spill «I know him so well»)

1 poeng for musikal, 1 poeng for artister eller gruppe

Chess. Melanie Chisholm og Emma Bunton (Sporty Spice og Baby Spice i Spice Girls)