quiz 17. november 2020

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Stian. 9 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (Subrosa) 22 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 18.3 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlaget (De skarpeste knivene i skuffen) 23 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 17.7 poeng.

RUNDE 1

1 hvilken person, som foreløpig er mest kjent fra radio, er aktuell som programleder for NRK TVs nye lørdagsunderholdning Maskorama?
2 Microsoft lanserte to spillkonsoller i forrige uke, nevn navnet på en av dem!
3 hvilket havområde grenser i sør mot venezuela, colombia og panama, og i vest mot mellom-amerika? Bonuspoeng å hente hvis man vet hva det 217 km brede stredet som forbinder området med mexicogulfen heter.
4 en av verdens eldste fornøyelsesparker ligger i sentrum av København, hva heter den?
5 hvilken kjendis har ligget høyt på salgslistene i høst med boka ”ting jeg har lært”?
6 hvilken av disse kastøvelsene inngår IKKE i ti-kamp i friidrett: diskos – slegge – spyd ?
7 Ved hvilken mye besøkt norsk turistattraksjon ble det åpnet en spektakulær gangbro i sommer?
8 i hvilket tiår ble Rosa Parks arrestert, dømt og fengslet for å ha nektet å reise seg på bussen og gi plassen sin til en hvit mann?
9 hvilket ord på 4 bokstaver kan du sette bak ordene spiral, blære, sag, saue, grise og knapp, og få navn på ting i naturen?
10 hvilken film fra 2003, som var basert på en bok om et maleri av Johannes Vermeer, hadde Scarlett Johansson og Colin Firth i hovedrollene? Filmen het det samme som maleriet.
11 fra hvilket land kommer jentegruppa Blackpink, som i sommer satte flere youtube-rekorder da de lanserte videoen til singelen “how you like that”? På snaue 5 måneder har videoen blitt vist over 600 millioner ganger. 
12 i hvilket fylke ligger kommunene Gol og Hol?
13 hvilket år døde både George Michael, Prince, Leonard Cohen og David Bowie? Høsten dette året toppet sangen dere får høre vg-lista 9 uker på rad. (spill ”starboy”)
14 hvor mange farger er det i det samiske flagget?
15 innen hvilket felt er Lindemanprisen en av de mest prestisjetunge en nordmann kan få? Prisen har blitt delt ut hvert år siden 1978, og i 2019 var det Grete Pedersen som fikk den.
16 hva er etternavnet til søstrene Hanna og Elvira, som begge er på det svenske landslaget i skiskyting?
17 fra hvilket land kommer bilmerket Lancia?
18 astronauten David Scott, som var med på Apollo 15 ekspedisjonen, droppet to gjenstander foran et tv-kamera for å demonstrere effekten av redusert tyngdekraft på månen. Hvilke to gjenstander var det? Et poeng per korrekt svar.
19 hva slags dyr var en tarpan, en dyrerase som døde ut rundt år 1900? 
A) katt B) hest C) hval
20 barne-tv: hvilken gris er bestevenn med Susi Sau?
21 hva er de 4 neste ordene i sangen, og diktet, som begynner slik: “Det e svart november”?
22 ranger Gulehavet, Kvitsjøen, Rødehavet og Svartehavet fra nord til sør!
23 over til gresk mytologi: hvem av titanene ble dømt til å bære himmelen på skuldrene sine som straff for at han deltok i en krig mot de olympiske gudene?
24 i hvilken by ligger det berømte operahuset La Scala?
25 lytteprøve: hvem debuterte som soloartist med denne singelen i 1978? Hvis det hjelper heter hun egentlig Yvette Marie Stevens, hun er født i 1953 og har kallenavnet “the Queen of Funk”. (spill ”I’m every woman”)

RUNDE 2

1 Khalifah Bin Sulman al-Khalifah døde i forrige uke, 84 år gammel. I hvilket land var han statsminister helt fra 1970 og fram til han døde? Hvis det hjelper så er det kongen som bestemmer hvem som skal være statsminister i landet dere skal fram til.
2 fra hvilke to land kommer foreldrene til Kamala Harris? 1 poeng per korrekt land.
3 hvor på kroppen kan man ha espadrillos?
4 hvem ga ut romanen ”Fred” i 1892, der bonden Enok Hoves religiøse grublerier ender med at han tar sitt eget liv?
5 hvilken eliteserieklubb i fotball har en supportergjeng som kaller seg for Blåhvalane?
6 hva får du servert hvis det et ligger et stykke av en Brillat-Savarin på tallerkenen din?
7 hvem har vært ordfører i Trondheim helt siden 2003? Det holder med etternavn.
14 hvem malte ”impression, soleil levant” i 1872, kunstverket som ga navn til impresjonismen?
15 i sommer-OLs historie har Norge vunnet totalt 152 medaljer. Hhv 32 og 31 av disse har kommet i to idretter, hvilke? 1 poeng per korrekt svar
16 hvilken frukt er hovedingrediensen i desserten som opprinnelig ble laget til ære for den australske operasangersken Nellie Melba?
17 hvilken tittel ble Vidkun Quisling tildelt av Josef Terboven under den såkalte statsakten på Akershus festning 1. februar 1942? Denne tittelen hadde han fram til krigen var slutt.
18 hva er basalt, gneis og rombeporfyr eksempler på?
19 i hvilken humoristisk dokumentar-/realityserie, som dukket opp på MTV for 20 år siden, møtte man på bl.a Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O og Wee-Man? 
20 hvilken norsk artist platedebuterte med albumet ”all my demons greeting me as a friend” i 2016? 
21 i hvilket land ligger ras ben sakka, afrikas nordligste punkt?
22 hvilken bokstav brukte man i romerriket når man skulle skrive tallet 500?
23 hva heter sjørøverkapteinen i Peter Pan?
24 hvem har vunnet den tysk-østerrikske hoppuka flest ganger?
25 lytteprøve: 30 år gammel rock av det tøffe slaget. Dette er åpningssporet på debutalbumet til hvilket såkalt grungeband? Bandet holder fortsatt på, men han som synger her døde i 2002, 34 år gammel. (spill ”we die young”)

RUNDE 1 m/svar

1 hvilken person, som foreløpig er mest kjent fra radio, er aktuell som programleder for NRK TVs nye lørdagsunderholdning Maskorama? Silje Nordnes
2 Microsoft lanserte to spillkonsoller i forrige uke, nevn navnet på en av dem! xbox series x, x box series s
3 hvilket havområde grenser i sør mot venezuela, colombia og panama, og i vest mot mellom-amerika? Bonuspoeng å hente hvis man vet hva det 217 km brede stredet som forbinder området med mexicogulfen heter. det karibiske hav, yucatanstredet
4 en av verdens eldste fornøyelsesparker ligger i sentrum av København, hva heter den? tivoli
5 hvilken kjendis har ligget høyt på salgslistene i høst med boka ”ting jeg har lært”? sophie elise isachsen
6 hvilken av disse kastøvelsene inngår IKKE i ti-kamp i friidrett: diskos – slegge – spyd ? slegge
7 Ved hvilken mye besøkt norsk turistattraksjon ble det åpnet en spektakulær gangbro i sommer? Vøringsfossen
8 i hvilket tiår ble Rosa Parks arrestert, dømt og fengslet for å ha nektet å reise seg på bussen og gi plassen sin til en hvit mann? 1950-tallet (1955)
9 hvilket ord på 4 bokstaver kan du sette bak ordene spiral, blære, sag, saue, grise og knapp, og få navn på ting i naturen? tang
10 hvilken film fra 2003, som var basert på en bok om et maleri av Johannes Vermeer, hadde Scarlett Johansson og Colin Firth i hovedrollene? Filmen het det samme som maleriet. pike med perleøredobb (girl with a pearl earring)
11 fra hvilket land kommer jentegruppa Blackpink, som i sommer satte flere youtube-rekorder da de lanserte videoen til singelen “how you like that”? På snaue 5 måneder har videoen blitt vist over 600 millioner ganger.  sør-korea
12 i hvilket fylke ligger kommunene Gol og Hol? Viken
13 hvilket år døde både George Michael, Prince, Leonard Cohen og David Bowie? Høsten dette året toppet sangen dere får høre vg-lista 9 uker på rad. (spill ”starboy”) 2016
14 hvor mange farger er det i det samiske flagget? 4 (blått, grønt, gult og rødt)
15 innen hvilket felt er Lindemanprisen en av de mest prestisjetunge en nordmann kan få? Prisen har blitt delt ut hvert år siden 1978, og i 2019 var det Grete Pedersen som fikk den. musikk (Grete Pedersen har f.ø vært dirigent for det norske solistkor siden 1990)
16 hva er etternavnet til søstrene Hanna og Elvira, som begge er på det svenske landslaget i skiskyting? Öberg
17 fra hvilket land kommer bilmerket Lancia? Italia
18 astronauten David Scott, som var med på Apollo 15 ekspedisjonen, droppet to gjenstander foran et tv-kamera for å demonstrere effekten av redusert tyngdekraft på månen. Hvilke to gjenstander var det? Et poeng per korrekt svar. en hammer og en (falke)fjær (klippet finnes på youtube)
19 hva slags dyr var en tarpan, en dyrerase som døde ut rundt år 1900? 
A) katt B) hest C) hval
hest (tarpan betyr villhest på tyrkisk) 
20 barne-tv: hvilken gris er bestevenn med Susi Sau? Peppa Gris
21 hva er de 4 neste ordene i sangen, og diktet, som begynner slik: “Det e svart november”? havet knuse mot strand (sangen er Tir n’a Noir)
22 ranger Gulehavet, Kvitsjøen, Rødehavet og Svartehavet fra nord til sør! kvitsjøen – svartehavet – gulehavet – rødehavet
23 over til gresk mytologi: hvem av titanene ble dømt til å bære himmelen på skuldrene sine som straff for at han deltok i en krig mot de olympiske gudene? atlas
24 i hvilken by ligger det berømte operahuset La Scala? Milano
25 lytteprøve: hvem debuterte som soloartist med denne singelen i 1978? Hvis det hjelper heter hun egentlig Yvette Marie Stevens, hun er født i 1953 og har kallenavnet “the Queen of Funk”. (spill ”I’m every woman”) chaka khan

RUNDE 2 m/svar

1 Khalifah Bin Sulman al-Khalifah døde i forrige uke, 84 år gammel. I hvilket land var han statsminister helt fra 1970 og fram til han døde? Hvis det hjelper så er det kongen som bestemmer hvem som skal være statsminister i landet dere skal fram til. Bahrain
2 fra hvilke to land kommer foreldrene til Kamala Harris? 1 poeng per korrekt land. (mammaen er fra) India, (pappaen er fra) Jamaica
3 hvor på kroppen kan man ha espadrillos? på føttene (det er en type sko)
4 hvem ga ut romanen ”Fred” i 1892, der bonden Enok Hoves religiøse grublerier ender med at han tar sitt eget liv? Arne Garborg
5 hvilken eliteserieklubb i fotball har en supportergjeng som kaller seg for Blåhvalane? sandefjord
6 hva får du servert hvis det et ligger et stykke av en Brillat-Savarin på tallerkenen din? ost
7 hvem har vært ordfører i Trondheim helt siden 2003? Det holder med etternavn. Rita Ottervik

svar: 8. Snipefamilien 9. Kunsten å tenke negativt 10. Born to run 
11. Georgia 12. Egersund 13. Emil fra Lønneberget

14 hvem malte ”impression, soleil levant” i 1872, kunstverket som ga navn til impresjonismen? Claude Monet
15 i sommer-OLs historie har Norge vunnet totalt 152 medaljer. Hhv 32 og 31 av disse har kommet i to idretter, hvilke? 1 poeng per korrekt svar seiling og skyting
16 hvilken frukt er hovedingrediensen i desserten som opprinnelig ble laget til ære for den australske operasangersken Nellie Melba? fersken (desserten heter Peach Melba)
17 hvilken tittel ble Vidkun Quisling tildelt av Josef Terboven under den såkalte statsakten på Akershus festning 1. februar 1942? Denne tittelen hadde han fram til krigen var slutt. ministerpresident
18 hva er basalt, gneis og rombeporfyr eksempler på? bergarter
19 i hvilken humoristisk dokumentar-/realityserie, som dukket opp på MTV for 20 år siden, møtte man på bl.a Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O og Wee-Man?  Jackass
20 hvilken norsk artist platedebuterte med albumet ”all my demons greeting me as a friend” i 2016?  aurora
21 i hvilket land ligger ras ben sakka, afrikas nordligste punkt? tunisia
22 hvilken bokstav brukte man i romerriket når man skulle skrive tallet 500? D
23 hva heter sjørøverkapteinen i Peter Pan? kaptein krok
24 hvem har vunnet den tysk-østerrikske hoppuka flest ganger? Janne Ahonen
25 lytteprøve: 30 år gammel rock av det tøffe slaget. Dette er åpningssporet på debutalbumet til hvilket såkalt grungeband? Bandet holder fortsatt på, men han som synger her døde i 2002, 34 år gammel. (spill ”we die young”) Alice in Chains

quiz 10. november 2020

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Hilde. 10 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (Raude bilar er raskare enn kvite) 22 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 15.4 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlaget (De skarpeste knivene i skuffen) 22 poeng av 28 mulige.
Snittscoren var 16.2 poeng.

RUNDE 1

RUNDE 2

15. hva heter den nyeste romanen til Jo Nesbø?

RUNDE 1 m/svar

Svar: 10. Madrid 11. Rene Magritte 12. 30 Rock 
13. Happn , Telegram 14. Hermes 15. Emmanuel Macron

RUNDE 2 m/svar

Svar: 9. Villsvin 10. (fristaden) Christiania 11. Deadpool / Picachu 
12. FNs bærekraftsmål 13. Jim Carrey 14. Iris

15: Hva heter den nyeste romanen til Jo Nesbø?         Kongeriket

quiz 3. november 2020

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Sindre. 10 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (De skarpeste knivene i skuffen) 26 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var 18.4 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlaget (Pennyklubben) 18 poeng av 24 mulige.
Snittscoren var 14.3 poeng

RUNDE 1

1 I hvilken canadisk by ble 2 drept og 5 skadet etter at en mann gikk amok på Halloween?
2 Hva heter den nye NRK-serien med Sofia Helin som handler om kronprinsesse Marthas flukt til USA under krigen?
3 Med et ord på P, hva kalles en flat, stavformet kalender av tre?
4 Hvilken tittel har lederen av høyesterett?
5 Hvilke 5 amerikanske delstater ligger ved Stillehavet?
6 Hvilken produsent står bak slagordet Kremen av iskrem?
7 I hvilken kjent roman treffer vi Josef K?
8 I hvilket år ble Pizza Grandiosa lansert? 2 poeng for riktig år, 1 poeng for året før eller etter.
9 Hvilke 3 kommuner grenser Haugesund til? Må ha alle for å få poeng
10 Hvilket politisk parti, som fikk 0,3% oppslutning ved Stortingsvalget er Erik Selle leder for?
11 Med et ord på E, hva kalles læren om hvordan ord har kommet inn i språket og utviklet seg?
12 Hvilket år? Det første Concorde flyet tar av, spanske styrker trekker seg ut av Vest-Sahara, Body Shop butikkjeden åpner sin første butikk i Brighton, Seychellene blir uavhengig fra Storbritannia, seriemorderen Son of Sam begynner å bli aktiv i New York City, Eagles gir ut Hotel California platen og vinter-OL blir avholdt i Innsbruck
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Stor hit fra 1985 (spill ‘’Kayleigh’’)
14 Hva het partiet som var forløperen til SV? Dette partiet ble stiftet i 1961. Forkortelse godtatt.
15 Hvilken storby med nærmere 20 mill innbyggere ligger på Salsette Island?
16 Hvilken komponist skrev stykket Vårofferet, som skapte masse brudulje på premieren på Theatre de Champs-Elysee i 1913? Etternavn er nok
17 Hvilke 4 sittende amerikanske presidenter har blitt drept? 2 poeng for alle, 1 poeng for 3. Etternavn er nok.
18 Hva heter nasjonalmuseet som ligger på Museumplein i Amsterdam?
19 Ut i naturen – hva er gubbeskjegg?
20 I hvilket tiår ble Edvard Munch født?
21 Hvilken sykdom kalles Chicken pox på engelsk?
22 Hva het plateselskapet som ble startet av Oktober forlag i 1973 og som ga ut plater med bl.a Stavangerensemblet, Asfalt, Kjøtt, Vømmøl Spellemannslag og Tramteatret. Det ble lagt ned i 1983.
23 Sean Connery døde nylig, 90 år gammel. Han er kjent bl.a. for å være den første James Bond, men hva het den første filmen om Agent 007?
24 I hvilket år hadde Titanic filmen premiere i Norge?
25 Lytteprøve: Nevn en av bandene i denne mash-up’en.

RUNDE 2

1 Hvilken Stavangerforfatter er nominert til Bokhandlerprisen 2020?
2 Det har vært mye styr i det siste om lønninger og dyre konsulenttjenester i Osloskolen, men hvem er utdannings-direktør i Oslo?
3 dette spørsmålet ble strøket
4 Hvilken grønnsak ble opprinnelig brukt i Irland til å lage Halloweenlykter før gresskarlykten oppsto etter at irer emigrerte til Amerika?
5 Hva heter verdens nordligste aktive vulkan?
6 Ranger disse bykommunene etter folketall fra mest til minst (Tallene er fra 2020): Sandefjord, Ålesund, Hamar og Arendal
7 Hvor mange barn ble født i Norge i 2019, ifølge tall fra SSB? 10% hver vei gir poeng
8 Hva er Norgesrekorden for hvor fort man kan spise en hel Pizza Grandiosa? Rekorden innehas av Claus Liland.  Oppgi svaret i minutt og sekund. Godtar 10% feilmargin
9 Sean Connery fikk i 1988 Oscar for en birolle i hvilken storfilm?
10 I tillegg til Aten, så fins det 6 europeiske hovedstader med navn på 4 bokstaver. Nevn 5 av dem!
11 Mer SSB – hvor stor del av Norges befolkning snuser daglig? 10% feil begge veier er OK.
12 Hvilket eviggrønt tre kalles Abies Alba på latin?
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Kritikerrost norsk band som ga ut to plater. Denne var kanskje deres største hit fra 1994. Bandnavnet er identisk med tittelen på Neil Youngs storslåtte liveplate fra 1991 (spill ‘’crown imperial song’’)
19 Hvilken haifisk som finnes i Norge kan bli opptil 7 m lang og veie nesten 1100 kg?
20 Hva kalles en person fra Monaco?
21 Hvilken engelsk fotballag spiller hjemmekampene på The Valley?
22 Hvor mange stjerner er det i det kinesiske flagget?
23 Hva heter det 120 m høye radiotårnet i Trondheim?
24 Hva heter byen i Pennsylvania Joe Biden er fra?
25 Lytteprøve: Hvem er dette eller hvem har originalen? (spill ‘’bad’’)

 

RUNDE 1 m/svar

1 I hvilken canadisk by ble 2 drept og 5 skadet etter at en mann gikk amok på Halloween? Quebec
2 Hva heter den nye NRK-serien med Sofia Helin som handler om kronprinsesse Marthas flukt til USA under krigen? Atlantic Crossing
3 Med et ord på P, hva kalles en flat, stavformet kalender av tre? Primstav
4 Hvilken tittel har lederen av høyesterett? Høyesterettsjustitiarius
5 Hvilke 5 amerikanske delstater ligger ved Stillehavet? California, Oregon, Washington, Alaska, Hawaii
6 Hvilken produsent står bak slagordet Kremen av iskrem? Hennig Olsen
7 I hvilken kjent roman treffer vi Josef K? Prosessen (av Kafka)
8 I hvilket år ble Pizza Grandiosa lansert? 2 poeng for riktig år, 1 poeng for året før eller etter. 1980
9 Hvilke 3 kommuner grenser Haugesund til? Må ha alle for å få poeng Karmøy, Tysvær og Sveio
10 Hvilket politisk parti, som fikk 0,3% oppslutning ved Stortingsvalget er Erik Selle leder for? De kristne
11 Med et ord på E, hva kalles læren om hvordan ord har kommet inn i språket og utviklet seg? Etymologi
12 Hvilket år? Det første Concorde flyet tar av, spanske styrker trekker seg ut av Vest-Sahara, Body Shop butikkjeden åpner sin første butikk i Brighton, Seychellene blir uavhengig fra Storbritannia, seriemorderen Son of Sam begynner å bli aktiv i New York City, Eagles gir ut Hotel California platen og vinter-OL blir avholdt i Innsbruck 1976
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Stor hit fra 1985 (spill ‘’Kayleigh’’) Marillion
14 Hva het partiet som var forløperen til SV? Dette partiet ble stiftet i 1961. Forkortelse godtatt. Sosialistisk Folkeparti (SF)
15 Hvilken storby med nærmere 20 mill innbyggere ligger på Salsette Island? Mumbai
16 Hvilken komponist skrev stykket Vårofferet, som skapte masse brudulje på premieren på Theatre de Champs-Elysee i 1913? Etternavn er nok Igor Stravinski
17 Hvilke 4 sittende amerikanske presidenter har blitt drept? 2 poeng for alle, 1 poeng for 3. Etternavn er nok. Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley og John F. Kennedy
18 Hva heter nasjonalmuseet som ligger på Museumplein i Amsterdam? Rijksmuseum
19 Ut i naturen – hva er gubbeskjegg? Lav
20 I hvilket tiår ble Edvard Munch født? 1860-tallet (1863)
21 Hvilken sykdom kalles Chicken pox på engelsk? Vannkopper
22 Hva het plateselskapet som ble startet av Oktober forlag i 1973 og som ga ut plater med bl.a Stavangerensemblet, Asfalt, Kjøtt, Vømmøl Spellemannslag og Tramteatret. Det ble lagt ned i 1983. Mai
23 Sean Connery døde nylig, 90 år gammel. Han er kjent bl.a. for å være den første James Bond, men hva het den første filmen om Agent 007? Dr No
24 I hvilket år hadde Titanic filmen premiere i Norge? 1998
25 Lytteprøve: Nevn en av bandene i denne mash-up’en. Katrina & the Waves / Slayer 
(fikk høre ‘’walking on sunshine’’ og ‘’chemical warfare’’)

RUNDE 2 m/svar

1 Hvilken Stavangerforfatter er nominert til Bokhandlerprisen 2020? Tore Renberg
2 Det har vært mye styr i det siste om lønninger og dyre konsulenttjenester i Osloskolen, men hvem er utdannings-direktør i Oslo? Marte Gerhardsen
3 dette spørsmålet ble strøket NA
4 Hvilken grønnsak ble opprinnelig brukt i Irland til å lage Halloweenlykter før gresskarlykten oppsto etter at irer emigrerte til Amerika? Nepe
5 Hva heter verdens nordligste aktive vulkan? Beerenberg (på Jan Mayen)
6 Ranger disse bykommunene etter folketall fra mest til minst (Tallene er fra 2020): Sandefjord, Ålesund, Hamar og Arendal Ålesund (54), Sandefjord (45), Arendal (38), Hamar (28)
7 Hvor mange barn ble født i Norge i 2019, ifølge tall fra SSB? 10% hver vei gir poeng 54 495 (poeng fra 49000 til 60000)
8 Hva er Norgesrekorden for hvor fort man kan spise en hel Pizza Grandiosa? Rekorden innehas av Claus Liland.  Oppgi svaret i minutt og sekund. Godtar 10% feilmargin 1 minutt og 37 sekund
9 Sean Connery fikk i 1988 Oscar for en birolle i hvilken storfilm? De ubestikkelige (the untouchables)
10 I tillegg til Aten, så fins det 6 europeiske hovedstader med navn på 4 bokstaver. Nevn 5 av dem! Bern, Kiev, Oslo, Riga, Roma, Wien
11 Mer SSB – hvor stor del av Norges befolkning snuser daglig? 10% feil begge veier er OK. 14% (godtar 12.6% – 15.4%)
12 Hvilket eviggrønt tre kalles Abies Alba på latin? Edelgran
13 Lytteprøve: Hvem er dette? Kritikerrost norsk band som ga ut to plater. Denne var kanskje deres største hit fra 1994. Bandnavnet er identisk med tittelen på Neil Youngs storslåtte liveplate fra 1991 (spill ‘’crown imperial song’’) Weld

SVAR: 14 No Doubt 15 Østerrike (snudd på hodet) 16 Jakten på Susan 
17 Eye of the tiger 18 Kamala Harris

19 Hvilken haifisk som finnes i Norge kan bli opptil 7 m lang og veie nesten 1100 kg? Håkjerring
20 Hva kalles en person fra Monaco? Monegasker (godtar monacer)
21 Hvilken engelsk fotballag spiller hjemmekampene på The Valley? Charlton
22 Hvor mange stjerner er det i det kinesiske flagget? 5 stk
23 Hva heter det 120 m høye radiotårnet i Trondheim? Tyholt
24 Hva heter byen i Pennsylvania Joe Biden er fra? Stranton
25 Lytteprøve: Hvem er dette eller hvem har originalen? (spill ‘’bad’’) Billie Eilish / Michael Jackson