quiz 18. juli 2023

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Remi. 19 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (Mulighetsrommet) 28 poeng av 31 mulige.
Snittscoren foreligger ikke.
I runde 2 hadde vinnerlaget (Raude bilar er raskare enn kvite) 25 poeng av 28 mulige.
Snittscoren foreligger ikke.

RUNDE 1

1 Vi starter med litt sport, og Wimbledon turneringen ble ferdigspilt på Søndag, og der tapte Novak Djokovic mot han som kan se ut som det nye store tennisesset fra Spania, hva heter han?
2 Litt lokale nyheter, agurknyheter kan man vel si, men hva heter pizzakjeden som etter å ha forsvunnet helt i 2021 fra stavanger, nå i år har kommet tilbake , og har nå fått 2 utsalg i Stvavanger siden begynnelsen av Juni? Kjeden ble opprinnelig startet i 1986, og hadde så mange som 65 utsalgssteder på det meste, men hva heter pizzakjeden..nå har de totalt 12 utsalgssteder, hvilken pizzakjede?
3 Ikke så mye som skjer i lokalpolitikken, men det som en gang var regnet som vestlandets største gård, og låve har blitt en het potet i det siste, låven ligger i hillevåg, og er tilknyttet området hvor både Frida hansen , og Aleksander Kielland hadde sitt virke, men hva kalles låven, eller forsåvidt dette kvartalet som det diskuteres om?
4 Da har google også lansert sin AI/KI tjeneste, men hvilket navn har denne fått?
5 Om man er ute å reiser i sommer, og enten reiser til eller fra Frederic Chopin internasjonale flyplass, hvilket land reiser man til eller fra da?
6 Pubquiz og alkohol hører sammen, og her lurer jeg på fra hvilket land kommer sidermerket Bulmers?
7 Og sider anbefales om man hører på ekspertene til f eks grillmat, og da lurer jeg på hva er det egentlige navnet på det smakfulle kjøttstykket (storfe) som oftest bare blir kalt for slakterens hemmelighet, og som har navnet sitt fra ett organ.. Hva kalles kjøttstykket? som det bare finns ett av pr slaktedyr.
8 Lytteprøve, Coverlåt, hvem hører vi her, og hvem er det som har originalen? Originalen kom ut i 1968, mens låten vi hører her kom ut i 1998, 30 år etter originalen. (spill cover av ”whiskey in the jar”)

15 Over til litteratur å sånn, og til priser innen norsk litterartur, og hva heter egentlig prisen som også omtales som den gyldne revolver?
16 På ett norsk tastatur, så finner du Q øverst til venstre, men jeg vil vite hvilke bokstaver finner du i de 3 andre hjørnene på ett norsk qwrty tastatur? 1 poeng pr rett
17 Nils jakob Hoff er kanskje for mange kjent som mannen til Theres Johaug, og som vinner av MM i 2022, men inne hvilken idrett har Nils Jakob blitt verdensmester i, det skjedde i 2013
18 Våren, og sommeren er høysesong for besøkende trekkfugler her i Norge, og i den sammenheng så lurer jeg på hva heter organisasjon som tidligere het norsk ornitologisk forening?
19 Og apropos fugler, hvilken fugleart kan stå bak ord som Tak, låve, og sand?
20 Ut i verden og de, hvilken by  i asia regnes , eller omtales bare som orientens Monte Carlo, byen regnes som en egen administartiv region, og er en del av Kina med ett slags selvstyre, men hva heter byen?
21 Over til  gaming å sånn, er sikkert mange som holder på med det i drittværet, men i hvilket spill er hovedkarakteren en del av “The Van Der Linde-gang”? Kan si at dette er i oppfølgeren at man er det, og ikke den først utgaven av dette populære spillet?
22 Litt lett blanding spørsmål, men vi skal frem til ett ord, som er en bokstav i det greske alfabetet, ett japansk vannvesen, og ett italiensk klesmerke? Hvilket ord?
23 Hvilket band er det vi følger i dokumentaren Shine a light, som er laget av selveste Martin Scorsese? Filmen kom i 2008
24 I norge så kaller vi ofte dette fabeldyret som den avskyelige snømannen, men jeg vil vite hva er det henholdsvis amerikanerne kaller dette mytologiske vesenet, og de har en slik i områden rundt himalaya også, og jeg vil vite hva han kalles der også, ett poeng pr rett svar
25 Lytteprøve; Da skal vi frem til ett år bare, Germanwings hendelsen, hvor 2 piloten flyr med vilje inn i en fjellside, 17 mennesker blir drept i angrepte på satiremagasinet Chalie Hebdo, og sepp Blatter trekker seg som leder av FIFA etter korrupsjonsanklager. Denne låta fra Røyksopp ( som kommer til stavanger i Oktober) ble gitt ut som singel, extrapoeng om man klarer artistnavnet til han som er med å synger på denne låten ; årstall, og gjesteartist (spill ”I had this thing”)

 

RUNDE 2

1 Vi starter med litt aktuelt, eller sesong aktuelt kan man si, vi skal over til Radio, og til NRK, og da lurer jeg på hva heter radioprogrammet hvor du hver sommer kan vite badetemperaturer , og rapporter fra forskjellige steder rundt om i Norge, i år er dette programmet 60 år, og har denne låten som sin kjenningsmelodi 🙂
2 På torsdags morgen, så starter VM i fotball for kvinner, og Norhe starte med kamp mot New Zealand, kampen går kl 0900, så vet dere det 🙂 dessverre litt for tidlig til å kunne komme på M, men bare å ta turen innom etterpå, men hvem er det som er Kaptein for landslaget vårt? kan si at hun til daglif spille i kvinnenes superliga i England
3 På NRK.no så kan du ta testen, hvilket dyr er det som har bæsja, litt feritips hvis du kjeda dæ. men hvilken populær feriedestinasjonm både for Nordmenn og utlendinger,  har fått både naturforvaltere, og fastboende fortvilet og lei av å få natur og hager nedgriset av avføring fra turister, og har dermed kommet opp med nyvinningen bæsjeposen, som kan brukes ved lange fotturer og lignende. men hvilken ferieregion skal vi til som den første til å teste dette ut?
4 ferietips i drittværet, og aktuelt.. Den lille dyrehagen, som ligger i Brokelandsheia i agder, har nylig fått erdens giftigste slang i sin utstilling, og jeg vil selvfølgelig vite navnet på denne slangearten, hvor 1 bitt er giftig nok til å ta livet av over 100 mennesker?
5 astronomi å sånn, og da lurer jeg på føgende, ett lysår omgjort i km blir det til Milliarder av km, eller millioner av km?
6 Vin å sånn, og da lurer jeg på hva heter omådet i portugal hvor utelukkende all portvin blir laget?
7 Og siden vi er i portugal, og Poprtvin gjerne kan nytes sammens med landets nasjonalrett Bacalao, så lurer jeg på hvilket norsk fordlet torskeprodukt er ofte brukt, og veldig populært til bruk i bacalao?
8 Lytteprøve; Vi skal tilbake til 1993, låta kom ut på albumet ”bigger, better, faster, more” i 1992, men som singel i 1993, og ble en monsterhit, en skikkelig one hit wonder,men hva het bandet? (spill ”what’s up”)

15 Kunne jo vært aktuelt, men energidrikk produktet Prime har det jo vært mye snakk om i det siste men hva heter disse 2 influenserne/youtuberne som står bak produktet, skal har “artistnavnene”
16 Hvilket ord kan stå foran ord som sted, og tøy, og bak ord som kunst, og tann?
17 Hvilket band fra rogaland, som også har spilt her på M, ble så populære i dette landet at de endte opp med at en låt av bandet vle landets offisielle melodi i forbindelse med landet deltakelse i fotball vm i 2008, med låten the drinking song, hvilket band?
18 Over til biler og sånn, og da lurer jeg på hvilket superbilmerke står bak modellene Huracan, Urus, og Revuelto
19 Hurtigruta ble jo som alle vet, grunnlagt på øya hvor jeg er ifra, på stokmarknes i hadsel kommune, men mellom hvilket to byer går hurtigruten?
20 Ja vi elsker, sangen altså har nok mange her sunget på ett elle annet tidspunkt, og i denne låten så blir en norsk by, og en annen Europeisk hovedstad nevnt, hvilke 2 byer? Den norsk byen vi skal frem skiftet navn i 1928, men men , 1 poeng pr by
21 Erling Braut Haaland ble toppscorer i PL forrige sesong, men hvor mange mål endte han opp med å score til slutt?
22 Over til fobier og sånn og om du lider av Ataxofobi, hva lider du av da? Denne fobien blir også kalt for kaosfobi, hva er det du er redd for om du lider av dette da?
23 Instrumenter og sånn, men hva er ett mere brukt navn for det populære instrumentet akkordeon, og som er flittig brukt rundt om i Norge?
24 Hvilket magisk ord, som nok mange har sagt stammer fra Arameisk, og betyr “Jeg skaper når jeg taler”
25 Lytteprøve, sommer og russemusikk, hva heter han som står bak denne låten?   stadig vekk kommer den tilbake, er vel eneste låta han er kjent for..og ble først gang utgitt i 1996. (spill “det eneste jeg vil er å ha det fett”)

 

RUNDE 1 m/svar

1 Vi starter med litt sport, og Wimbledon turneringen ble ferdigspilt på Søndag, og der tapte Novak Djokovic mot han som kan se ut som det nye store tennisesset fra Spania, hva heter han? Carlos Alcaraz
2 Litt lokale nyheter, agurknyheter kan man vel si, men hva heter pizzakjeden som etter å ha forsvunnet helt i 2021 fra stavanger, nå i år har kommet tilbake , og har nå fått 2 utsalg i Stvavanger siden begynnelsen av Juni? Kjeden ble opprinnelig startet i 1986, og hadde så mange som 65 utsalgssteder på det meste, men hva heter pizzakjeden..nå har de totalt 12 utsalgssteder, hvilken pizzakjede? Dolly Dimples
3 Ikke så mye som skjer i lokalpolitikken, men det som en gang var regnet som vestlandets største gård, og låve har blitt en het potet i det siste, låven ligger i hillevåg, og er tilknyttet området hvor både Frida hansen , og Aleksander Kielland hadde sitt virke, men hva kalles låven, eller forsåvidt dette kvartalet som det diskuteres om? Køhler
4 Da har google også lansert sin AI/KI tjeneste, men hvilket navn har denne fått? Bard
5 Om man er ute å reiser i sommer, og enten reiser til eller fra Frederic Chopin internasjonale flyplass, hvilket land reiser man til eller fra da? Polen
6 Pubquiz og alkohol hører sammen, og her lurer jeg på fra hvilket land kommer sidermerket Bulmers? England
7 Og sider anbefales om man hører på ekspertene til f eks grillmat, og da lurer jeg på hva er det egentlige navnet på det smakfulle kjøttstykket (storfe) som oftest bare blir kalt for slakterens hemmelighet, og som har navnet sitt fra ett organ.. Hva kalles kjøttstykket? som det bare finns ett av pr slaktedyr. Nyretapp
8 Lytteprøve, Coverlåt, hvem hører vi her, og hvem er det som har originalen? Originalen kom ut i 1968, mens låten vi hører her kom ut i 1998, 30 år etter originalen. (spill cover av ”whiskey in the jar”) The dubliners, og Mettalica

svar: 9. Rema 1000 10. Huldra 11. Olli Wärmskog 12. Palestina 13. Randaberg 14. Jonas Vingegaard

15 Over til litteratur å sånn, og til priser innen norsk litterartur, og hva heter egentlig prisen som også omtales som den gyldne revolver? Riverton prisen
16 På ett norsk tastatur, så finner du Q øverst til venstre, men jeg vil vite hvilke bokstaver finner du i de 3 andre hjørnene på ett norsk qwrty tastatur? 1 poeng pr rett opp høyre( å), nede høyre (M), nede venstre (z)
17 Nils jakob Hoff er kanskje for mange kjent som mannen til Theres Johaug, og som vinner av MM i 2022, men inne hvilken idrett har Nils Jakob blitt verdensmester i, det skjedde i 2013 Roing
18 Våren, og sommeren er høysesong for besøkende trekkfugler her i Norge, og i den sammenheng så lurer jeg på hva heter organisasjon som tidligere het norsk ornitologisk forening? Birdlife norge
19 Og apropos fugler, hvilken fugleart kan stå bak ord som Tak, låve, og sand? Svale
20 Ut i verden og de, hvilken by  i asia regnes , eller omtales bare som orientens Monte Carlo, byen regnes som en egen administartiv region, og er en del av Kina med ett slags selvstyre, men hva heter byen? Macau
21 Over til  gaming å sånn, er sikkert mange som holder på med det i drittværet, men i hvilket spill er hovedkarakteren en del av “The Van Der Linde-gang”? Kan si at dette er i oppfølgeren at man er det, og ikke den først utgaven av dette populære spillet? Red dead redemption
22 Litt lett blanding spørsmål, men vi skal frem til ett ord, som er en bokstav i det greske alfabetet, ett japansk vannvesen, og ett italiensk klesmerke? Hvilket ord? Kappa
23 Hvilket band er det vi følger i dokumentaren Shine a light, som er laget av selveste Martin Scorsese? Filmen kom i 2008 Rolling stones
24 I norge så kaller vi ofte dette fabeldyret som den avskyelige snømannen, men jeg vil vite hva er det henholdsvis amerikanerne kaller dette mytologiske vesenet, og de har en slik i områden rundt himalaya også, og jeg vil vite hva han kalles der også, ett poeng pr rett svar Bigfoot, sasquatch og Yeti
25 Lytteprøve; Da skal vi frem til ett år bare, Germanwings hendelsen, hvor 2 piloten flyr med vilje inn i en fjellside, 17 mennesker blir drept i angrepte på satiremagasinet Chalie Hebdo, og sepp Blatter trekker seg som leder av FIFA etter korrupsjonsanklager. Denne låta fra Røyksopp ( som kommer til stavanger i Oktober) ble gitt ut som singel, extrapoeng om man klarer artistnavnet til han som er med å synger på denne låten ; årstall, og gjesteartist (spill ”I had this thing”) 2015, Jamie Irrepresseble

 

RUNDE 2 m/svar

1 Vi starter med litt aktuelt, eller sesong aktuelt kan man si, vi skal over til Radio, og til NRK, og da lurer jeg på hva heter radioprogrammet hvor du hver sommer kan vite badetemperaturer , og rapporter fra forskjellige steder rundt om i Norge, i år er dette programmet 60 år, og har denne låten som sin kjenningsmelodi 🙂 Reiseradioen
2 På torsdags morgen, så starter VM i fotball for kvinner, og Norhe starte med kamp mot New Zealand, kampen går kl 0900, så vet dere det 🙂 dessverre litt for tidlig til å kunne komme på M, men bare å ta turen innom etterpå, men hvem er det som er Kaptein for landslaget vårt? kan si at hun til daglif spille i kvinnenes superliga i England Maren Mjelde
3 På NRK.no så kan du ta testen, hvilket dyr er det som har bæsja, litt feritips hvis du kjeda dæ. men hvilken populær feriedestinasjonm både for Nordmenn og utlendinger,  har fått både naturforvaltere, og fastboende fortvilet og lei av å få natur og hager nedgriset av avføring fra turister, og har dermed kommet opp med nyvinningen bæsjeposen, som kan brukes ved lange fotturer og lignende. men hvilken ferieregion skal vi til som den første til å teste dette ut? Lofoten
4 ferietips i drittværet, og aktuelt.. Den lille dyrehagen, som ligger i Brokelandsheia i agder, har nylig fått erdens giftigste slang i sin utstilling, og jeg vil selvfølgelig vite navnet på denne slangearten, hvor 1 bitt er giftig nok til å ta livet av over 100 mennesker? Innlandstaipan(taipan holder)
5 astronomi å sånn, og da lurer jeg på føgende, ett lysår omgjort i km blir det til Milliarder av km, eller millioner av km? 9461 milliarder kilometer
6 Vin å sånn, og da lurer jeg på hva heter omådet i portugal hvor utelukkende all portvin blir laget? Douro
7 Og siden vi er i portugal, og Poprtvin gjerne kan nytes sammens med landets nasjonalrett Bacalao, så lurer jeg på hvilket norsk fordlet torskeprodukt er ofte brukt, og veldig populært til bruk i bacalao? Klippfisk (tørrfisk ble godtatt)
8 Lytteprøve; Vi skal tilbake til 1993, låta kom ut på albumet ”bigger, better, faster, more” i 1992, men som singel i 1993, og ble en monsterhit, en skikkelig one hit wonder,men hva het bandet? (spill ”what’s up”) 4 non blondes

svar: 9. Gwen Stefani, Melissa auf der Maur, Courtney Love 10. The Bear
11. De Lorean (DMC-12) 12. Lufthansa 13. Aspartam 14. Sommerferie

15 Kunne jo vært aktuelt, men energidrikk produktet Prime har det jo vært mye snakk om i det siste men hva heter disse 2 influenserne/youtuberne som står bak produktet, skal har “artistnavnene” Logan Paul, og KSI
16 Hvilket ord kan stå foran ord som sted, og tøy, og bak ord som kunst, og tann? Verk
17 Hvilket band fra rogaland, som også har spilt her på M, ble så populære i dette landet at de endte opp med at en låt av bandet vle landets offisielle melodi i forbindelse med landet deltakelse i fotball vm i 2008, med låten the drinking song, hvilket band? Helldorado
18 Over til biler og sånn, og da lurer jeg på hvilket superbilmerke står bak modellene Huracan, Urus, og Revuelto Lamborghini
19 Hurtigruta ble jo som alle vet, grunnlagt på øya hvor jeg er ifra, på stokmarknes i hadsel kommune, men mellom hvilket to byer går hurtigruten? Bergen -Kirkenes
20 Ja vi elsker, sangen altså har nok mange her sunget på ett elle annet tidspunkt, og i denne låten så blir en norsk by, og en annen Europeisk hovedstad nevnt, hvilke 2 byer? Den norsk byen vi skal frem skiftet navn i 1928, men men , 1 poeng pr by Halden(Fredrikshald) og Roma
21 Erling Braut Haaland ble toppscorer i PL forrige sesong, men hvor mange mål endte han opp med å score til slutt? 36 mål
22 Over til fobier og sånn og om du lider av Ataxofobi, hva lider du av da? Denne fobien blir også kalt for kaosfobi, hva er det du er redd for om du lider av dette da? Rot
23 Instrumenter og sånn, men hva er ett mere brukt navn for det populære instrumentet akkordeon, og som er flittig brukt rundt om i Norge? Trekkspill
24 Hvilket magisk ord, som nok mange har sagt stammer fra Arameisk, og betyr “Jeg skaper når jeg taler” Abrakadbabra
25 Lytteprøve, sommer og russemusikk, hva heter han som står bak denne låten?   stadig vekk kommer den tilbake, er vel eneste låta han er kjent for..og ble først gang utgitt i 1996. (spill “det eneste jeg vil er å ha det fett”) Dr Erik

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg