quiz 29. mars 2022

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Remi. ca 20 lag deltok.
I runde 1 hadde vinnerlaget (Raude bilar er raskare enn kvite ft Kannik Allstars ) 26 poeng av 28 mulige.
Snittscoren var x poeng.
I runde 2 hadde vinnerlagene (De skarpeste knivene i skuffen og Raude bilar er raskare enn kvite ft Kannik Allstars) 22 poeng av 27 mulige.
Snittscoren var x poeng.

RUNDE 1

1 Natt til Mandag var det Oscar,  om Reinsve & co fikk ingen Oscars denne gangen, men hun ble ikke slått ned av Will Smith, men ved hvilken Kino, eller Teater skal utdelingen skje? Dette teateret ble bygget i 2001, for akkurat det formål med å ha Oscar utdelingene der, som ett hint så bar det navnet Kodak Teater helt frem til Kodak gikk konkurs, men hva heter det nå?
2 Vi må jo ta ett til Oscar spørsmål, og da blir det jo filemn som fikk prisen for beste film, den gikk til filem CODA, men hva står Coda for?
3 Nato sin Militære nordområdeøvelse er godt i gang her i Norge om dagen, og jeg lurer ganske enkelt hva navnet er på denne øvelsen?
4 den 21 år gamle sykkelisten Biniam Girmay fra Eritrea ble den første  som gjorde hva på Søndag?
5 I anledning Putin sin idiotiske krig mot Ukraina, så har mange (tåpelige) barer i Norge lagt om navn på flere drinker med tilnytning til Putin, og Russland, og jeg vet om 3 slike drinker med spesifikke navn tilnkyttet russland, og jeg vil ha navnet på de tre, 2 poeng for alle tre, 1 poeng for å klare 2.
6 Dette tyske bryggeriet markedsfører seg som verdens eldste bryggeri, og som begynte å brygge i ett kloster i regionen Frieseing i år 768, nå kan det nok dokumenteres at det var brygging andre steder tidligere bl a i Egypt, men vi tror på tyskerne i denne quizen, men hva heter bryggeriet?
7 På fredag så fylte Reginald Kenneth Dwigt 75 år, under hvilket annet navn er denne karen bedre kjent som?
8 Lytteprøve; hvem hører vi her? (spill ”Drivers license”)
15 I hvilken av kroppens organer produseres det galle?
16 Hvis det er 0 grader cesius ute, sånn som det skal være rundt midnatt i kveld, og det blåser 14m pr sekund, hvor kaldt vil opplevd temperatur være da? +1 1 grad avrundet til hele temperatur
17 Litt husholdningsartikkler, om du benytter deg av en Terrin, hva er det du sannsynligvis server da? Altså hva er den oftest brukt til, ikke hva den kan brukes til 🙂
18 Hvis du jobbetrsom en Bøkker, hva jobber du med da? Før i tiden var det mange flere som jobber med dette, i dag så kan jeg kun finne 1 utdanning inne dette som er mye bredere en den opprinnelige betegnelsen, I stavanger så har du en gate som heter Bøkkersmauet, og i Oslo Bøkkerveien, men hva gjorde hovedsaklig en Bøkker?
19 Litt fotball må vi jo ha med, og i dag så fikk Joshua King sin første kamp fra start under Ståle Solbakken, men Joshua King har spilt for hele 9 Lag i sin proffkarriere, etter han forlot Romsås, jeg vil vite navnet på 5 klubber som King har spilt for ( utlån, ikke eid av  klubben) 2 poeng for å klare 6, og 1 poeng for å klare 4 lag han har spilt for. Romsås har jeg nevnt, og ikke proff.
20 Jølster var en kommune, som ikke eksisterer lengre, som lå i ett fylke som heller ikke lengre eksisterer, hvilket fylke?
21 ranger disse historiske hendelsene, fra først til sist: Stormingen av Bastillen (Den franske revolusjon), Charles Darwin utgir “Artenes opprinnelse”, Leonardo da Vinci begynner på maleriet “Mona Lisa”, Gullrushet i Klondike og Norge får egen grunnlov på Eidsvoll.
22 Her skal vi frem til  det som er navnet Norsk Tippings nettbingotilbud – et bingounivers der bingospillet er sentralt. Når du spiller bingo, kan du også chatte med andre spillere og Norsk Tippings hyggelige chatverter.
23 50/50 spørsmål, har det levd mammuter i Norge?
24 Hvilken filosof, og matematiker var det som sa den berømte setningen, jeg tenker derfor er jeg?
25 Lytteprøve, hvem har originalen, og hvem fremfører denne versjonen? Originalen når den kom ut i 1968 kom på 1 plass på listene i både Australia, og Canda med flere land, mens denne versjonen kom ut i 1995. (spill ”I started a joke”)

RUNDE 2

1 Orkla har gått ut å sagt at de kanskje må endre på oppskiften på Nugatti, så nå begynner snart svartebørsbaronen å selge nugatti, men hvilken ingrediens er det de er redd de snart vil gå tom for.
2 Trommis Taylor Hawkins døde bare 50 år gamme natt til lørdag, men i hvilket band har han vært fast trommis siden bandet ble startet i 1997, hvilket band?
3 UNO X laget har imponert voldsomt i Katalonia rundt, men hva heter det norske kjempetalentet,  kapteinen,som endte på… plass i årets utgave av Katalonia rundt?
4 FN har forsøkt å få gjennom vedtak for å hjelpe Ukraina, men dette har blitt effektivt stoppet av Russland sin Vetorett i FN sikkerhetsråd, hvilke 4 andre land er det som har denne retten til å stemme ned alle vedtak man ikke er enige i?
5 Man har nettopp klart å måle hastigheten til en av verdens krfatigste havstrømmer, som går på utsiden av fastlandknyttede Lofoten, og hastigheten ble målt til 6 Knop, men hva heter denne strømmen, som både har blitt beskrevet av Petter Dass, Edgar allan Poe, og I herman melvilles Moby dick?
6 Om legen sjkker deg med ett Otoskop, hvilken del av kroppen din er det han sjekker da?
7 I harry potters univers, så møter man på en Basilisk, som jeg tipper JK Rowling har funnet fra gresk mytologi, eller folketro, men nevn hvilket dyr som denne oftest dukker opp i form av? Og som den også gjenspeiles i Harry Potter universet.
8 Lytteprøve; hvem hører vi her, og hvilken sang er samplet gjentatte ganger? 2 poeng (spill ”Stan”)
15 NM veka ble avholdt helgen,( Ikke NM på Ski) hvor det blant annet skal kåres NM i idretter som bordtennis, Squash, Hundekjøring, og Karate,  arrangementet er delt mellom en by, og ett tettsted, jeg vil vite navnet på begge stedene, 1 poeng for hver rett 🙂
16 Hva heter det viktisgste råstoffet som trengs for å produsere aluminium?
17 Hvilken tjeneste tilbyr nettstedet Elskling.no
18 Hvilken norsk artist ga ut albumet “The Gods We Can Touch” tidligere i år? (Januar)
19 Hvilket bygg i Stavanger finner du på adressen Henrik Ibsens Gt 55, med postnr 4021?
20 Hvilke to norske komikere, er det som står bak podcasten Misjonen, som ligger høyt oppe på de mest populære podcastene her i Norge?
21 Hvilket bilmerke er kjent for modellene EV9, Niro, og Sorrento?
22 Hjemmebrygging er jo noe mange har begynt med de siste årene, og i den sammenhengen så lurer jeg på hva er navnet på den Helnorske ølgjæren som er historisk unik for Vestlandet, det bakes også brød av denne gjæren, men hvilket navn på 5 bokstaver skal vi frem til?
23 Tippeligaen starter opp igjen nå til helgen, og i den sammenheng lurer jeg ganske enklet på hvem det er Viking skal møte i sin første kamp, som er en bortekamp?
24 Artig med Milliardærer som ikke er helt i synk med sine omgivelser, hvilken milliardær vurderer nå å flytte til ett atomsikkert land, og som i samme artikkel uttalte at vi har overlevd på fisk og poteter før, så vi klarer det sikkert nå også.. Ikke mye fisk på menyen der altså 🙂
25 Lytteprøve: hvem hører vi her, han gikk bort nylig? (spill ”The circle must be broken”)

RUNDE 1 m/svar

1 Natt til Mandag var det Oscar,  om Reinsve & co fikk ingen Oscars denne gangen, men hun ble ikke slått ned av Will Smith, men ved hvilken Kino, eller Teater skal utdelingen skje? Dette teateret ble bygget i 2001, for akkurat det formål med å ha Oscar utdelingene der, som ett hint så bar det navnet Kodak Teater helt frem til Kodak gikk konkurs, men hva heter det nå? The Dolby teater
2 Vi må jo ta ett til Oscar spørsmål, og da blir det jo filemn som fikk prisen for beste film, den gikk til filem CODA, men hva står Coda for? Child of deaf Adults
3 Nato sin Militære nordområdeøvelse er godt i gang her i Norge om dagen, og jeg lurer ganske enkelt hva navnet er på denne øvelsen? Cold response
4 den 21 år gamle sykkelisten Biniam Girmay fra Eritrea ble den første  som gjorde hva på Søndag? Han ble den første Afrikaneren til å vinne en av 1 dagsklassikeren på World Touren i sykling.
5 I anledning Putin sin idiotiske krig mot Ukraina, så har mange (tåpelige) barer i Norge lagt om navn på flere drinker med tilnytning til Putin, og Russland, og jeg vet om 3 slike drinker med spesifikke navn tilnkyttet russland, og jeg vil ha navnet på de tre, 2 poeng for alle tre, 1 poeng for å klare 2. Moscow Mule, White Russian, black Russian
6 Dette tyske bryggeriet markedsfører seg som verdens eldste bryggeri, og som begynte å brygge i ett kloster i regionen Frieseing i år 768, nå kan det nok dokumenteres at det var brygging andre steder tidligere bl a i Egypt, men vi tror på tyskerne i denne quizen, men hva heter bryggeriet? Weihenstephan
7 På fredag så fylte Reginald Kenneth Dwigt 75 år, under hvilket annet navn er denne karen bedre kjent som? Elton John
8 Lytteprøve; hvem hører vi her? (spill ”Drivers license”) Olivia Rodrigo

Svar: 9. Strikkedilla 10. Palle Ydstebø, 11. Spermhval/spermasetthval 
12. Frykten for ett tomt glass 13. Vatikanstaten 14. Ida Wolden Bache

15 I hvilken av kroppens organer produseres det galle? Leveren
16 Hvis det er 0 grader cesius ute, sånn som det skal være rundt midnatt i kveld, og det blåser 14m pr sekund, hvor kaldt vil opplevd temperatur være da? +1 1 grad avrundet til hele temperatur Minus 8 grader celsius
17 Litt husholdningsartikkler, om du benytter deg av en Terrin, hva er det du sannsynligvis server da? Altså hva er den oftest brukt til, ikke hva den kan brukes til 🙂 Suppe
18 Hvis du jobbetrsom en Bøkker, hva jobber du med da? Før i tiden var det mange flere som jobber med dette, i dag så kan jeg kun finne 1 utdanning inne dette som er mye bredere en den opprinnelige betegnelsen, I stavanger så har du en gate som heter Bøkkersmauet, og i Oslo Bøkkerveien, men hva gjorde hovedsaklig en Bøkker? Tønnemaker
19 Litt fotball må vi jo ha med, og i dag så fikk Joshua King sin første kamp fra start under Ståle Solbakken, men Joshua King har spilt for hele 9 Lag i sin proffkarriere, etter han forlot Romsås, jeg vil vite navnet på 5 klubber som King har spilt for ( utlån, ikke eid av  klubben) 2 poeng for å klare 6, og 1 poeng for å klare 4 lag han har spilt for. Romsås har jeg nevnt, og ikke proff. Vålerenga, Manc U, Watford, Bournmouth, Preson, Borr munc Gladbac, Everton, Hull, Blackburn
20 Jølster var en kommune, som ikke eksisterer lengre, som lå i ett fylke som heller ikke lengre eksisterer, hvilket fylke? Sogn og Fjordane
21 ranger disse historiske hendelsene, fra først til sist: Stormingen av Bastillen (Den franske revolusjon), Charles Darwin utgir “Artenes opprinnelse”, Leonardo da Vinci begynner på maleriet “Mona Lisa”, Gullrushet i Klondike og Norge får egen grunnlov på Eidsvoll. da vinci, bastillen, norges grunnlov, darwin, klondike
22 Her skal vi frem til  det som er navnet Norsk Tippings nettbingotilbud – et bingounivers der bingospillet er sentralt. Når du spiller bingo, kan du også chatte med andre spillere og Norsk Tippings hyggelige chatverter. Bingoria
23 50/50 spørsmål, har det levd mammuter i Norge? Ja, det er funnet benreste i Gudbrandsdalen
24 Hvilken filosof, og matematiker var det som sa den berømte setningen, jeg tenker derfor er jeg? Rene Descartes
25 Lytteprøve, hvem har originalen, og hvem fremfører denne versjonen? Originalen når den kom ut i 1968 kom på 1 plass på listene i både Australia, og Canda med flere land, mens denne versjonen kom ut i 1995. (spill ”I started a joke”) Bee gees/ Faith no More

RUNDE 2 m/svar

1 Orkla har gått ut å sagt at de kanskje må endre på oppskiften på Nugatti, så nå begynner snart svartebørsbaronen å selge nugatti, men hvilken ingrediens er det de er redd de snart vil gå tom for. Solsikkeolje
2 Trommis Taylor Hawkins døde bare 50 år gamme natt til lørdag, men i hvilket band har han vært fast trommis siden bandet ble startet i 1997, hvilket band? Foo Fighters
3 UNO X laget har imponert voldsomt i Katalonia rundt, men hva heter det norske kjempetalentet,  kapteinen,som endte på… plass i årets utgave av Katalonia rundt? Tobias Halland Johannessen
4 FN har forsøkt å få gjennom vedtak for å hjelpe Ukraina, men dette har blitt effektivt stoppet av Russland sin Vetorett i FN sikkerhetsråd, hvilke 4 andre land er det som har denne retten til å stemme ned alle vedtak man ikke er enige i? Frankrike, Usa, Kina, og Storbritannia.
5 Man har nettopp klart å måle hastigheten til en av verdens krfatigste havstrømmer, som går på utsiden av fastlandknyttede Lofoten, og hastigheten ble målt til 6 Knop, men hva heter denne strømmen, som både har blitt beskrevet av Petter Dass, Edgar allan Poe, og I herman melvilles Moby dick? Moskenesstraumen
6 Om legen sjkker deg med ett Otoskop, hvilken del av kroppen din er det han sjekker da? Øret
7 I harry potters univers, så møter man på en Basilisk, som jeg tipper JK Rowling har funnet fra gresk mytologi, eller folketro, men nevn hvilket dyr som denne oftest dukker opp i form av? Og som den også gjenspeiles i Harry Potter universet. Slangeform
8 Lytteprøve; hvem hører vi her, og hvilken sang er samplet gjentatte ganger? 2 poeng (spill ”Stan”) Eminem/Dido, thank you

svar: 9. Kosovo 10. Snø 11. Sondre Justad 12. Von Dutch 
13. LinkedIn 14. Ada Hegerberg

15 NM veka ble avholdt helgen,( Ikke NM på Ski) hvor det blant annet skal kåres NM i idretter som bordtennis, Squash, Hundekjøring, og Karate,  arrangementet er delt mellom en by, og ett tettsted, jeg vil vite navnet på begge stedene, 1 poeng for hver rett 🙂 Voss, og Bergen
16 Hva heter det viktisgste råstoffet som trengs for å produsere aluminium? Bauxitt
17 Hvilken tjeneste tilbyr nettstedet Elskling.no Strømbytte/kjøp av Strøm
18 Hvilken norsk artist ga ut albumet “The Gods We Can Touch” tidligere i år? (Januar) Aurora
19 Hvilket bygg i Stavanger finner du på adressen Henrik Ibsens Gt 55, med postnr 4021? Stavanger Kunstmuseum
20 Hvilke to norske komikere, er det som står bak podcasten Misjonen, som ligger høyt oppe på de mest populære podcastene her i Norge? Johan Golden, og Atle antonsen
21 Hvilket bilmerke er kjent for modellene EV9, Niro, og Sorrento? Kia
22 Hjemmebrygging er jo noe mange har begynt med de siste årene, og i den sammenhengen så lurer jeg på hva er navnet på den Helnorske ølgjæren som er historisk unik for Vestlandet, det bakes også brød av denne gjæren, men hvilket navn på 5 bokstaver skal vi frem til? Kveik
23 Tippeligaen starter opp igjen nå til helgen, og i den sammenheng lurer jeg ganske enklet på hvem det er Viking skal møte i sin første kamp, som er en bortekamp? Sarpsborg 08
24 Artig med Milliardærer som ikke er helt i synk med sine omgivelser, hvilken milliardær vurderer nå å flytte til ett atomsikkert land, og som i samme artikkel uttalte at vi har overlevd på fisk og poteter før, så vi klarer det sikkert nå også.. Ikke mye fisk på menyen der altså 🙂 Stein Erik Hagen
25 Lytteprøve: hvem hører vi her, han gikk bort nylig? (spill ”The circle must be broken”) Tommy Tokyo
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg