quiz 16. juni 2020

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Rune. 11 lag deltok.
I en vrien runde 1 hadde vinnerlaget (Raude bilar er raskare enn kvite) 20 poeng av 25 mulige.
Snittscoren var 12.5 poeng.
I runde 2 hadde vinnerlaget (Raude bilar er raskare enn kvite) 23 poeng av 25 mulige
Snittscoren var 16.8 poeng.

RUNDE 1

1 På fredag sist uke ble det åpnet for å reise på fritidsreise til alle land i Norden, unntatt Sverige. Ei øy i Sverige er det lov å reise til hvilken? 
2 Hvilken norsk minister sa i uka som gikk at han trolig takker nei til en ny periode på Stortinget? Dette er en av de yngste ministrene så beskjeden kom svært overraskende på mange. 
3 Hvilken tidligere landslagspiller ble «tatt på fersken» da han som trener lot sitt lag Bærum bryte coronareglemantet og trente med «full kontakt» når de kun hadde lov til å ha en meters avstand? 
4 Fleip eller fakta: Da en jernbanearbeider i Sør-Afrika på 1800-tallet mistet begge beina i en ulykke, satte de en dressert bavian å styre togsignaler, betjene sporskifter og kjøre dresin på stasjonen mannen arbeidet på? 
5 Hva heter friidrettsutøveren som hadde verdensrekorden i tresteg i mer enn ti år fram til Jonathan Edwards satte den nåværende rekorden i 1995? Han var også den første som startet med å klappe publikum i gang for å få opp stemninga før hoppet. 
6 Hvilken bilspillserie fra EA games forkortes NFS? 
7 Hva heter denne Stavangerartisten? Hun debuterte i 2018, og denne låten ble kjenningen til programmet «Svalbard minutt for minutt»
14 Den reneste parfymesorten, med ca 25% duftoljer heter naturlig nok parfyme. Det finnes dessuten 4 andre lavere graderinger etter prosenten av duftoljer. Ranger disse i riktig rekkefølge med den edleste først: Eau de cologne, eau de perfume, eau de toilette og eau de solide. 
15 Hva betyr forkortelsen fm når det står i ei strikke- eller hekleoppskrift? 
16 I hvilken barnebokserie opptrer storebror Fillip og tante Rundtomkring? 
17 Hvilket fotball-VM var NRK-journalistene i streik? Kampene fra VM ble sendt uten kommentarer. 
18 Hvor mange bein har en hummer?
19 I 1983 ble Sally Ride historisk. Hva var Sally Ride den første amerikanske kvinne til å gjøre? 
20 Hva kalles den nederste linja på en trekant? 
21 I Norge og Danmark er seriene om Olsenbanden populære serier, i Sverige har de sin egen versjon. Hva heter den svenske versjonen?  
22 Hvilken bestselger som kom i 2003 og ble filmatisert i 2006, har egyptologen Sophie Neveu, Kaptein Bezu Fache og Sir Leigh Teabin som sentrale karakterer? Maleriet «Nattverden» er sentral i boka/filmen. 
23 Hvilken FN-organisasjon har forkortelse IMF? 
24 I hvilket land vedtok nasjonalforsamlingen å ikke innføre svensk som offisielt språk i 2006? 
25 Lytteprøve: Hvem synger her? Artisten ble tidligere i år sett på som en moralsk vinner. (spill ‘’wild’’)

RUNDE 2

1 Palmedrapet for over 34 år siden har tatt noen uventede vendinger den siste uka. Hva het sjefsetterforskeren som ledet etterforskningen i 1986-87?
2 I hvilket land var Pierre Nkurunziza som døde mandag forrige uke president? Det sies at han døde av hjertestans, men siden han var innlagt på sykehus for behandling av Corona tror mange han døde av dette. 
3 Den tidligere presidenten i Det Internasjonale Friidrettsforbundet Lamine Diack er nå i retten for omfattende korrupsjon. Hvilket afrikansk land kommer Diack fra?  
4

Mellom hvilke to land i Europa går den sammenhengende lengste grense mellom to land? 

Vi er ikke ute etter grenser til sjøs. 

5 Hvem skrev bøkene om truckføreren Kurt? 
6 Hvis du skal ta en vasektomi, hva skal du gjøre da? 
7 Kles og sportsutstyrsmerket Hummel skal for første gang på mange år sponse et lag i Premier League. Hvilket land kommer Hummel fra?  
14 Hvem har flest landskamper i fotball for kvinner? Hun har spilt 188 landskamper. 
15 Hva har disse stedene til felles? Castel Ward og Ballintoy Harbour i Nord-Irland, Essaouira i Marokko, Dubrovnik og Svinafjellsjøkul på Island. Det har noe med TV å gjøre.
16 Hvilken bokstav er det mest av i den norske versjonen av scrabble? 
17 En av de aller minste torskefiskene i norske farvann blir normalt maksimalt 25 cm. Fisken har navn som også var navn på en yrkesgruppe som ikke lenger finnes. 
18 Hvilken drink består av noen dråper lime, 1 del gin eller vodka og en del tyttebærsaft? Denne var nok mer populær for noen tiår siden og hadde da polets 60% sprit i stedet for gin. 
19 Hva står forkortelsen Y2K for? 
20 I hvilken by arrangeres kortfilmfestivalen? 
21 Hvilket firma laget den opprinnelige og mest solgte versjonen av «Swiss Army Knife»? Kniven heter egentlig «Offiziersmesser»  
22 I hvilket lokale foregår konsertserien «Night at the proms»?
23 Ranger disse norske Melodi Grand Prix-vinnerne i rett rekkefølge: Adieu, Brandenburger Tor, Doremi og Samid Ædnan. 
24 Hva var det gamle navnet på Madla fram til 1920-tallet? 
25 Lytteprøve: Hvilket språk synges det på her? 

RUNDE 1 m/svar

1 På fredag sist uke ble det åpnet for å reise på fritidsreise til alle land i Norden, unntatt Sverige. Ei øy i Sverige er det lov å reise til hvilken?  Gotland
2 Hvilken norsk minister sa i uka som gikk at han trolig takker nei til en ny periode på Stortinget? Dette er en av de yngste ministrene så beskjeden kom svært overraskende på mange.  Torbjørn Røe Isaksen. 
3 Hvilken tidligere landslagspiller ble «tatt på fersken» da han som trener lot sitt lag Bærum bryte coronareglemantet og trente med «full kontakt» når de kun hadde lov til å ha en meters avstand?  Jan Derek Sørensen
4 Fleip eller fakta: Da en jernbanearbeider i Sør-Afrika på 1800-tallet mistet begge beina i en ulykke, satte de en dressert bavian å styre togsignaler, betjene sporskifter og kjøre dresin på stasjonen mannen arbeidet på?  Fakta. Bavianen Jack holdt det gående i 9 år med en lønn på 20 cent pr. dag. 
5 Hva heter friidrettsutøveren som hadde verdensrekorden i tresteg i mer enn ti år fram til Jonathan Edwards satte den nåværende rekorden i 1995? Han var også den første som startet med å klappe publikum i gang for å få opp stemninga før hoppet.  Willy Banks 
6 Hvilken bilspillserie fra EA games forkortes NFS?  Need for speed 
7 Hva heter denne Stavangerartisten? Hun debuterte i 2018, og denne låten ble kjenningen til programmet «Svalbard minutt for minutt» Thale Log Skage

Svar: 8. Smilodon 9. Rosetåken 10. Svaleredesuppe 11. Hvite gutter 
12. Colin Kaepernick 13. Nancy Sinatra

14 Den reneste parfymesorten, med ca 25% duftoljer heter naturlig nok parfyme. Det finnes dessuten 4 andre lavere graderinger etter prosenten av duftoljer. Ranger disse i riktig rekkefølge med den edleste først: Eau de cologne, eau de perfume, eau de toilette og eau de solide. 

Eau de perfume (15%)

Eau de Toilette (10%)

Eau de cologne (5 %)

Eau de solide (1 %) 

15 Hva betyr forkortelsen fm når det står i ei strikke- eller hekleoppskrift?  Fastmaske
16 I hvilken barnebokserie opptrer storebror Fillip og tante Rundtomkring?  Knerten-bøkene
17 Hvilket fotball-VM var NRK-journalistene i streik? Kampene fra VM ble sendt uten kommentarer.  VM i 1990. 
18 Hvor mange bein har en hummer? 8 bein
19 I 1983 ble Sally Ride historisk. Hva var Sally Ride den første amerikanske kvinne til å gjøre?  Hun var den første amerikanske kvinne i rommet. 
20 Hva kalles den nederste linja på en trekant?  Grunnlinja
21 I Norge og Danmark er seriene om Olsenbanden populære serier, i Sverige har de sin egen versjon. Hva heter den svenske versjonen?   Jönsonligan. 
22 Hvilken bestselger som kom i 2003 og ble filmatisert i 2006, har egyptologen Sophie Neveu, Kaptein Bezu Fache og Sir Leigh Teabin som sentrale karakterer? Maleriet «Nattverden» er sentral i boka/filmen.  Da Vinci koden. 
23 Hvilken FN-organisasjon har forkortelse IMF?  Det internasjonale pengefondet.
24 I hvilket land vedtok nasjonalforsamlingen å ikke innføre svensk som offisielt språk i 2006?  Sverige
25 Lytteprøve: Hvem synger her? Artisten ble tidligere i år sett på som en moralsk vinner. (spill ‘’wild’’) Raylee 

RUNDE 2 m/svar

1 Palmedrapet for over 34 år siden har tatt noen uventede vendinger den siste uka. Hva het sjefsetterforskeren som ledet etterforskningen i 1986-87? Hans Holmer
2 I hvilket land var Pierre Nkurunziza som døde mandag forrige uke president? Det sies at han døde av hjertestans, men siden han var innlagt på sykehus for behandling av Corona tror mange han døde av dette.  Burundi
3 Den tidligere presidenten i Det Internasjonale Friidrettsforbundet Lamine Diack er nå i retten for omfattende korrupsjon. Hvilket afrikansk land kommer Diack fra?   Senegal
4

Mellom hvilke to land i Europa går den sammenhengende lengste grense mellom to land? 

Vi er ikke ute etter grenser til sjøs. 

Norge – Sverige
5 Hvem skrev bøkene om truckføreren Kurt?  Erlend Loe
6 Hvis du skal ta en vasektomi, hva skal du gjøre da?  Sterilisering (for menn)
7 Kles og sportsutstyrsmerket Hummel skal for første gang på mange år sponse et lag i Premier League. Hvilket land kommer Hummel fra?   Danmark

Svar: 8. Bitmoji 9. Marte Bratberg 10. Les Paul 
11. Kalott 12. Brussel 13. Jackson Pollock

14 Hvem har flest landskamper i fotball for kvinner? Hun har spilt 188 landskamper.  Hege Riise
15 Hva har disse stedene til felles? Castel Ward og Ballintoy Harbour i Nord-Irland, Essaouira i Marokko, Dubrovnik og Svinafjellsjøkul på Island. Det har noe med TV å gjøre. Innspillingssteder for Game of Thrones
16 Hvilken bokstav er det mest av i den norske versjonen av scrabble?  E
17 En av de aller minste torskefiskene i norske farvann blir normalt maksimalt 25 cm. Fisken har navn som også var navn på en yrkesgruppe som ikke lenger finnes.  Sypike
18 Hvilken drink består av noen dråper lime, 1 del gin eller vodka og en del tyttebærsaft? Denne var nok mer populær for noen tiår siden og hadde da polets 60% sprit i stedet for gin.  Vargtass
19 Hva står forkortelsen Y2K for?  År 2000
20 I hvilken by arrangeres kortfilmfestivalen?  Grimstad
21 Hvilket firma laget den opprinnelige og mest solgte versjonen av «Swiss Army Knife»? Kniven heter egentlig «Offiziersmesser»   Victorinox
22 I hvilket lokale foregår konsertserien «Night at the proms»? Royal Albert Hall
23 Ranger disse norske Melodi Grand Prix-vinnerne i rett rekkefølge: Adieu, Brandenburger Tor, Doremi og Samid Ædnan.  Samid Ædnan – Adieu – Doremi – Brandenburger Tor
24 Hva var det gamle navnet på Madla fram til 1920-tallet?  Malde
25 Lytteprøve: Hvilket språk synges det på her?  Esperanto
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg