quiz 14. september 2021

Her er begge rundene (scroll nedover for versjon med svar).
Quizmaster var Remi. 

RUNDE 1

1 En relativt prominent person ble lørdag saksøkt, som ett resultat av avsløringen rundt menneskehandel skandalen rundt Jeffrey Epstein? Hvem er det jeg tenker på?
2 US Open; 18 åringen Emma Raducanus ble historisk og vant US open i natt til søndag, for 11 uker siden var hun ranket lavere enn de 300beste, men jeg lurer på hvilket land er det hun representerer?
3 MTV Music Awards gikk av stabelen i helgen, og jeg lurer på hvem fikk prisen som Årest artist?
4 Sesong nr 5 av denne serien, hadde søndag premier på NRK, Christine Hope er programleder, mens Jenny Skavlan, og Christian Feet er dommere, hvilken tv serie tenker jeg på?
5 fra hvilket land kommer ølbryggeriet Moosehead?
6 Kjell ingolf Ropstad, klarte ikke å rive seg helt løs fra gutterommet hjemme hos mor og far, først i fjor klarte han og flytte inn hos kone og barn i Oslo, men i hvilken kommune/ tettsted bor mamma og pappa Ropstad?
7 Brentford er nykommere i årets PL, men jeg lurer på hva heter Brentford sin danske Manager?
8 Moscow art ballet ankommer stavanger koserthus, rett før jul,  forestillingen  er da selvfølgelig også et juleeventyr mange holder kjært.
Det opprinnelige eventyret ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816, men ble omskrevet av Aleksandr Dumas ca 50 år senere? og det er denne versjonen det ble en ballet av?. hvilket eventyr snakker jeg om?
9 Rogalandsquiz, hva heter den høyeste fjeltoppen i Rogaland, Toppen grenser inn mot Telemark, og er på hele 1658,2 meter over havet?
10 Hvilket bygg/Institusjon drar du til i Stavanger hvis du reiser til Peder Klows Gt 30, Stavanger?
11 Litt fransk hurtigmat, Hva kaller franskmennene rette hvor man tar to skiver med ost, og skinke , som man steker eller friller? Navnet består av to ord?
12 Bondeopprøret iTelemark, er ett av de mest tragiske, og kjent bondeopprørene i Norge, dette skjedde etter at kongen hentet 100 sachsike gruvearbeider for å jobbe i gruvene i vest Telemark, 5 personer ble dømt til døden, og en 6 .ble dømt til å foreta henrettingen, men i hvilket århundre skjedde dette?
13 Denne bergensartisten, slo igjennom i 2004 med låtene Chewing gum, og Heartbeat, og fikk også internasjonal suksess med disse låtene, hun gjorde i fjor ett slags comeback med platen Dark Hearts, hva heter denne artisten? Artistnavn, eller fullt personnavn?
14 Lytteprøve; The man who sold the world, originalversjon, og hvem som covrer
15 Hvilken fugl, er det som legger eggene sine i andre sine reir?
16 Jeg vil ha det norske ordet for for den latinske betegnelsen Diafragma?
17 Om du reiser over dammen til f eks USA, eller til Uk, og noen inviterer deg med på Hopscotch? Hve ender du evntuelt opp med å gjøre da?
18 Land rover er ett erkebritisk bilmerke, og hvaner høyt på listen over merkevarer knyttet til Storbritannia, men i hvilken by/eller byregion er Hovedkontoret til dette bilmerket? Byen har hatt ett fotballlag i toppserien, men begynner å bli en stund siden, Trond Egil Soltvedt har spilt der, og Leo Skiri Østigård spilte der siste del av forrige sesong, hvilken by?
19 Hvert år på færøyene, så bedriver færøyingen noe som for mange virker groteskt, men de fanger, og dreper mellom 300-600 hvaler som brukes i hovedsak som mat igjennom vinteren, men hvilken hvalart er de høster av fra havet en gang om året?
20 Bergen har sine syv fjell, mens roma har sine syv høyder, jeg vil ha vite navnet på to av de
21 Mjøsa er norges største innsjø, og frem til 1957 var Femunden, norges nest største innsjø, frem til Røssvatnet ble demmet opp, og passert Femunden i størrelse, men i hvilket fylke ligger Røssvatnet?
22 Aktuelt norsk band med ny skive, bandet ble startet i 1990, og har gitt ut 11 studioalbum, hvor de fleste har solgt til Gull, ellerPlatina, og de har mottatt 3 spellemansspriser, blant annet Årets Spellemann, den nye skiva heter Blå dag? Hvilket band?
23 Hva menes med med å omtale noen i ett Panegyrisk ordlag?
24 Fordel å notere; Hvilket ord kan du sette foran ord som auksjon, og bil, men bak ord som tjuv, og industri? her kan det være andre løsninger enn den jeg har, men det får vi ta etterpå 🙂
25 Lytteprøve, hvilket band er dette? (spill ”Caveties”)

RUNDE 2

1 Odd-Magnus Williamson er å se i en ny film, som har fått veldig gode kritikker før premieren nå på Fredag, denne filmen er regissert av Petter Næss, hva heter filmen?
2 Norge virker til å ha fått en ny giv under ståle solbakken.. Men jeg lurer på navnet på de tre spillerne som scoret målen for Norge i 5-1 seieren over Gibraltar
3 Clue serien, er blitt en veldig populær bokserie for barn, og ungdom, og som det også har blitt laget 2 sesonger med radioteater av også, og er nå ute som kinofilm også, med filmen Clue ; Maltesergåten, men hvilken kjent nors krimforfatter er det som gir ut denne serien?
4 Champions League starter opp igjen i dag, Og Solskjærs Manchester United er blant lagen som er først ute, men jeg lurer på i hvilken by skal denne sesongens Champions league avgjøres?
5 Danakil, er ett ørkenområde hovedsakelig i nordøstlige Etiopia, mindre deler i Eritrea og sterkker seg inn i Djibouti, og inne dette området , som er ett av klodens varmeste områder, så finner vi sjøen som er Afrikas lavestliggende punkt, hva heter denne saltholdige sjøen, som ligger 155 MUH
6 Hvor mange knokler består ett voksent menneskeskjelett av? +-2
7 Denne byen ble den første i Norge, og også blant de første byen i Europa som fikk elektrisk gatebelysning, hvilken Norsk by skal vi til da?
8 Lytteprøve: her kan man score 2 poeng, jeg vil vite for hvilket kjent radioprogram var, og er vel fremdeles denne kjenningsmelodien til, og hvem er det som spiller denne versjonen?  (spill”vårsøg”)
15 Hva heter kameraten til Elling, i bøkene om Elling, som er skrevet Av Ingvar Ambjørnsen?
16 Pinnsvinet, er en skapning som mange driver å mater rundt om i hagene sine, men en ting skal man ikke gi dem, og det er Melk, da de som en god del mennesker ikke har/eller produserer  ikke enzymet lactase, og som i praksis gjør dem laktoseintolerant, men hva er ett annet ord for Laktose?
17 Trappistøl, har i mange år ligget på toppen, og ofte sett på som det beste øl man får tak i , både av uoffisielle ølsteder, og lister, og selv av selvoppnevnte øleksperter, men hva ligger i beskrivelsen Trappistøl, eller definisjonen på ett trappistøl?
18 I hvilket år ble 1.Verdenskrig avsluttet? Datoen den sluttet på er den 11.November kl 11?
19 Til ungdommen; Og harry potters verden, hva heter de fire husene på Galtvort som valghatten kan plassere elevene i?
20 Hva er det jeg tenker på når jeg sier Monkey 47, Gilbey’s Special Dry, Golden Cock?
21 NM i Friidrett har vært arrangert denne helgen i hvilken Norsk by?
22 Hvilket grunnstoff? atomnummer 43 og kjemisk symbol Tc, Hovedproduksjonen av dette grunnstoffet, skjer i dag ved at det oppstår som ett biprodukt ved Fisjonsprosesser, og det blir trukket ut av brenselstavene som bruke i atomreaktorer; hvilket grunnstoff?
23 Oppfølger på artige kommentarer fra Politikere, og da vil jeg vite hvem var det som sa at Norske veier må bli så gode at det blir risikofritt å kjøre i ruspåvirket tilstand 🙂
24 På Lalandsholmen i Frøylandsvatnet utenfor Bryne er etter sigende en av norges gamle konger født, i det år 963, hvilken konge er det snakk om?
25 Lytteprøve: Siste plate bandet ga ut het ”A Joyful Noise” og kom i 2012, de fikk sitt gjennombrudd med albumet ”standing in the way of control” i 2007, hvem er det vi hører? (Spill ”Heavy Cross”)

RUNDE 1 m/svar

1 En relativt prominent person ble lørdag saksøkt, som ett resultat av avsløringen rundt menneskehandel skandalen rundt Jeffrey Epstein? Hvem er det jeg tenker på? Prins Andrew
2 US Open; 18 åringen Emma Raducanus ble historisk og vant US open i natt til søndag, for 11 uker siden var hun ranket lavere enn de 300beste, men jeg lurer på hvilket land er det hun representerer? England
3 MTV Music Awards gikk av stabelen i helgen, og jeg lurer på hvem fikk prisen som Årest artist? Justin Bieber
4 Sesong nr 5 av denne serien, hadde søndag premier på NRK, Christine Hope er programleder, mens Jenny Skavlan, og Christian Feet er dommere, hvilken tv serie tenker jeg på? Symesterskapet
5 fra hvilket land kommer ølbryggeriet Moosehead? Canada
6 Kjell ingolf Ropstad, klarte ikke å rive seg helt løs fra gutterommet hjemme hos mor og far, først i fjor klarte han og flytte inn hos kone og barn i Oslo, men i hvilken kommune/ tettsted bor mamma og pappa Ropstad? Moisund/ Evje og Hornes
7 Brentford er nykommere i årets PL, men jeg lurer på hva heter Brentford sin danske Manager? Thomas Frank
8 Moscow art ballet ankommer stavanger koserthus, rett før jul, forestillingen  er da selvfølgelig også et juleeventyr mange holder kjært.
Det opprinnelige eventyret ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816, men ble omskrevet av Aleksandr Dumas ca 50 år senere? og det er denne versjonen det ble en ballet av?. hvilket eventyr snakker jeg om?
Nøtteknekkeren
9 Rogalandsquiz, hva heter den høyeste fjeltoppen i Rogaland, Toppen grenser inn mot Telemark, og er på hele 1658,2 meter over havet? Vassdalseggi
10 Hvilket bygg/Institusjon drar du til i Stavanger hvis du reiser til Peder Klows Gt 30, Stavanger? Arkeologisk Museum
11 Litt fransk hurtigmat, Hva kaller franskmennene rette hvor man tar to skiver med ost, og skinke , som man steker eller friller? Navnet består av to ord? Croque Monsieur
12 Bondeopprøret iTelemark, er ett av de mest tragiske, og kjent bondeopprørene i Norge, dette skjedde etter at kongen hentet 100 sachsike gruvearbeider for å jobbe i gruvene i vest Telemark, 5 personer ble dømt til døden, og en 6 .ble dømt til å foreta henrettingen, men i hvilket århundre skjedde dette? 1540/1500tallet
13 Denne bergensartisten, slo igjennom i 2004 med låtene Chewing gum, og Heartbeat, og fikk også internasjonal suksess med disse låtene, hun gjorde i fjor ett slags comeback med platen Dark Hearts, hva heter denne artisten? Artistnavn, eller fullt personnavn? Annie/Anne Lilia Berge Strand
14 Lytteprøve; The man who sold the world, originalversjon, og hvem som covrer Nirvana/David Bowie
15 Hvilken fugl, er det som legger eggene sine i andre sine reir? Gjøken
16 Jeg vil ha det norske ordet for for den latinske betegnelsen Diafragma? Mellomgulvet
17 Om du reiser over dammen til f eks USA, eller til Uk, og noen inviterer deg med på Hopscotch? Hve ender du evntuelt opp med å gjøre da? Hoppe paradis
18 Land rover er ett erkebritisk bilmerke, og hvaner høyt på listen over merkevarer knyttet til Storbritannia, men i hvilken by/eller byregion er Hovedkontoret til dette bilmerket? Byen har hatt ett fotballlag i toppserien, men begynner å bli en stund siden, Trond Egil Soltvedt har spilt der, og Leo Skiri Østigård spilte der siste del av forrige sesong, hvilken by? Coventry
19 Hvert år på færøyene, så bedriver færøyingen noe som for mange virker groteskt, men de fanger, og dreper mellom 300-600 hvaler som brukes i hovedsak som mat igjennom vinteren, men hvilken hvalart er de høster av fra havet en gang om året? Grindehval
20 Bergen har sine syv fjell, mens roma har sine syv høyder, jeg vil ha vite navnet på to av de Aventinhøyden ,Celiohøyden , Esquilinhøyden ,Kapitolhøyden,Palatinhøyden,Quirinalhøyden, Viminalhøyden
21 Mjøsa er norges største innsjø, og frem til 1957 var Femunden, norges nest største innsjø, frem til Røssvatnet ble demmet opp, og passert Femunden i størrelse, men i hvilket fylke ligger Røssvatnet? Nordland
22 Aktuelt norsk band med ny skive, bandet ble startet i 1990, og har gitt ut 11 studioalbum, hvor de fleste har solgt til Gull, ellerPlatina, og de har mottatt 3 spellemansspriser, blant annet Årets Spellemann, den nye skiva heter Blå dag? Hvilket band? Hellbillies
23 Hva menes med med å omtale noen i ett Panegyrisk ordlag? Rosende, oppløftende, smigrende el lignende
24 Fordel å notere; Hvilket ord kan du sette foran ord som auksjon, og bil, men bak ord som tjuv, og industri? her kan det være andre løsninger enn den jeg har, men det får vi ta etterpå 🙂 Fiske
25 Lytteprøve, hvilket band er dette? (spill ”Caveties”) Blind Melon

RUNDE 2 m/svar

1 Odd-Magnus Williamson er å se i en ny film, som har fått veldig gode kritikker før premieren nå på Fredag, denne filmen er regissert av Petter Næss, hva heter filmen? Ingenting å le av
2 Norge virker til å ha fått en ny giv under ståle solbakken.. Men jeg lurer på navnet på de tre spillerne som scoret målen for Norge i 5-1 seieren over Gibraltar Aleksander Sørloth, Kristian Thorstvedt, og Erling braut Haaland
3 Clue serien, er blitt en veldig populær bokserie for barn, og ungdom, og som det også har blitt laget 2 sesonger med radioteater av også, og er nå ute som kinofilm også, med filmen Clue ; Maltesergåten, men hvilken kjent nors krimforfatter er det som gir ut denne serien? Jørn lier Horst
4 Champions League starter opp igjen i dag, Og Solskjærs Manchester United er blant lagen som er først ute, men jeg lurer på i hvilken by skal denne sesongens Champions league avgjøres? St Petersburg
5 Danakil, er ett ørkenområde hovedsakelig i nordøstlige Etiopia, mindre deler i Eritrea og sterkker seg inn i Djibouti, og inne dette området , som er ett av klodens varmeste områder, så finner vi sjøen som er Afrikas lavestliggende punkt, hva heter denne saltholdige sjøen, som ligger 155 MUH Assarsjøen
6 Hvor mange knokler består ett voksent menneskeskjelett av? +-2 206
7 Denne byen ble den første i Norge, og også blant de første byen i Europa som fikk elektrisk gatebelysning, hvilken Norsk by skal vi til da? Hammerfest
8 Lytteprøve: her kan man score 2 poeng, jeg vil vite for hvilket kjent radioprogram var, og er vel fremdeles denne kjenningsmelodien til, og hvem er det som spiller denne versjonen?  (spill”vårsøg”) Nattønsket/ Sigmund Groven

svar: 9. 1D – 2A – 3E – 4C – 5B 10. Dennis Hauger 11. Island 
12. Ivan Storm-Juliussen 13. Tibber 14. Øystein Stray Spetalen

15 Hva heter kameraten til Elling, i bøkene om Elling, som er skrevet Av Ingvar Ambjørnsen? Kjell Bjarne
16 Pinnsvinet, er en skapning som mange driver å mater rundt om i hagene sine, men en ting skal man ikke gi dem, og det er Melk, da de som en god del mennesker ikke har/eller produserer  ikke enzymet lactase, og som i praksis gjør dem laktoseintolerant, men hva er ett annet ord for Laktose? Melkesukker
17 Trappistøl, har i mange år ligget på toppen, og ofte sett på som det beste øl man får tak i , både av uoffisielle ølsteder, og lister, og selv av selvoppnevnte øleksperter, men hva ligger i beskrivelsen Trappistøl, eller definisjonen på ett trappistøl? Brygget i ett kloster/trappistkloster
18 I hvilket år ble 1.Verdenskrig avsluttet? Datoen den sluttet på er den 11.November kl 11? 1918
19 Til ungdommen; Og harry potters verden, hva heter de fire husene på Galtvort som valghatten kan plassere elevene i? griffing,håsblås,ravnklo,smygard
20 Hva er det jeg tenker på når jeg sier Monkey 47, Gilbey’s Special Dry, Golden Cock? Gin
21 NM i Friidrett har vært arrangert denne helgen i hvilken Norsk by? Kristiansand
22 Hvilket grunnstoff? atomnummer 43 og kjemisk symbol Tc, Hovedproduksjonen av dette grunnstoffet, skjer i dag ved at det oppstår som ett biprodukt ved Fisjonsprosesser, og det blir trukket ut av brenselstavene som bruke i atomreaktorer; hvilket grunnstoff? Technetium
23 Oppfølger på artige kommentarer fra Politikere, og da vil jeg vite hvem var det som sa at Norske veier må bli så gode at det blir risikofritt å kjøre i ruspåvirket tilstand 🙂 Per Sandberg
24 På Lalandsholmen i Frøylandsvatnet utenfor Bryne er etter sigende en av norges gamle konger født, i det år 963, hvilken konge er det snakk om? Olav Tryggvason
25 Lytteprøve: Siste plate bandet ga ut het ”A Joyful Noise” og kom i 2012, de fikk sitt gjennombrudd med albumet ”standing in the way of control” i 2007, hvem er det vi hører? (Spill ”Heavy Cross”) Gossip
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg